Cookies med chokladkross

Godmorgon från Växjö.

Hoppas din lördag börjat på bästa sätt. Här är det snart att förbereda lite frukost.  Jacob har haft kompisar här och de har spelat dator hela natten. Och Melvin har också en kompis här sedan igår, och de sover gott just nu, liksom resten av huset. Så det är bara Nomi och jag vakna än , och vi tänkte baka lite scones var tanken. Nomi nöjde sig med att titta på tecknad film med mig & Jonathan igår, och äta godis såklart. Märks knappt att vi är så många eftersom huset har tre våningar, roligt att de vill vara här 🙂 Nu ska vi snart bege oss mot Ikea, och lär väl inte vara ensamma där en lördag direkt.

Ville bara kika förbi med baktips denna lördag : Chokladcookies riktigt smarr.
img_7086 (1) img_7106 (1)

Det här behöver du 16 kakor :
100 gram valfri choklad.
100 gram smör
1 dl strösocker
1/2 dl brunt farinsocker
1 ägg
2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker

IMG_7067

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader.  Smält smöret och ställ svalt i 10 minuter, så att det inte är för hett. Hacka dumlen i mindre bitar.
Rör ner socker, farin och ägg i det smälta smöret, blanda de torra ingredienserna och vänd ner de också och rör om tills du har en jämn smet. Vänd sist ner dumlen, och rör ihop allt. Ta fram en plåt med bakplåtspapper, och klicka ut 8 kakor på varje. Tänk på att ha bra med mellanrum mellan kakorna för de flyter ut mycket. Baka kakorna i mitten på ugnen i cirka 8- 10 minuter, håll koll på dem så att de blir gyllenebruna.

Låt kakorna svalna innan de serveras.

0
Prenumerera
Notis om

4 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Heléne
9 år sedan

Vet inte om kakorna eller smeten såg godast ut;-).
Dottern och hennes klass står på torget idag och säljer bröd inför klassresan så i gårkväll gjorde jag din citronkladdkaka, blev lite sura miner här hemma att dom inte fick smaka så det blir nog att göra en till under helgen:-).
Ha en riktigt trevlig helg.
Kram

9 år sedan

IKEA en lönehelg?…..

Linda
8 år sedan

Dessa kakor brukar jag göra. Med skillnaden att jag har i 1 dl havregryn o 1 dl cashewnötter.. Men har provat alla olika nötter.. Supergoda kakor!!

Susanne
8 år sedan

I beskrivningen står det att man ska hacka dumlen, är det en felskrivning så det är choklad man ska hacka? Hur många dumlekolor ska det annars vara?

Nästa inlägg

Påsklovet

4
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x