Mozzarellastoppad fläskfile med ugnsrostade rotfrukter

 Hej regninga och gråa lördag,

här i växjö har det t.om snöat idag, inget gilla på det. Men å andra sidan ger det mig tid för att fixa inomhus, måla byrå och göra långkok. Idag håller jag nämligen på att prova fram ett nytt recept på ”pulled pork” utan bbq-sås. Tror detta blir riktigt gott, och någotannat som är riktigt gott är denna mozzarellastoppade file med ugnsrostade rotfrukter.

 

På väg in i ugnen.IMG_5934

Det går att använda annan mozzarella också, det är bara att skära dem i lagom stora bitar.

Det här behöver du: 
fläskfile
smör
salt & peppar
små mozzarellabollar
potatis
morötter
gul lök
rapsolja
flingsalt + örtkrydda ( te.x knorrs provencale)

Fetaostkräm:
2 1/2 dl creme fraiche
100 gram god fetaost
1 gnutta flytande honung
1 pressad liten vitlöksklyfta
salt & peppar
salladskrydda.

Gör så här: 
Ställ ugnen på 200 grader. Börja med såsen: Smula ner fetaosten i en skål och rör ihop med alla övriga ingredienser till krämen.
Putsa filen och värm upp en stekpanna med smör. Bryn den runt om tills den får vacker färg och skär sedan snitt i den cira 1 1/2 cm ifrån varandra. Lägg den skurna filen i en ugnssäkerform och skiva ner potatis, lök & morötter runt omkring. Fyll sedan skårorna i fläskfilen med mozzarella. Ringla över olja över grönsakerna och strö över flingsalt.

Ställ in i mitten av ugnen i cirka 30 minuter, eller tills filen & potatisen är klara.

Serveras med kall fetaostsås.

0
Prenumerera
Notis om
8 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Therese
6 år sedan

Heej. .tack för toppen recept!!
Ser framemot Pulled pork utan barbacue sås..gör oxå en variant utan pga av att ingen här hemma tycker om den rökta smaken!!ska bli spännande att bli inspirerad

6 år sedan

Den fetaostkrämen slår det mesta 🙂 Gör ofta den till grillat. //Victoria

Josefine
6 år sedan

Hej Jenny!
Ikväll har jag haft tjejmiddag hos mig och jag bjöd på tre rätter från din sida. Först jannes goda fisksoppa, sen kycklingpaj med spenat och fetaostkräm och sist chokladig cheesecake med tryffeltäcke. Allt var fantastiskt gott och kommer göras fler gånger! Tack för bra och goda recept. Mvh Josefine i Värnamo

Jenny Warsen
Reply to  Josefine
6 år sedan

Vad roligt att höra! Tack för att du berättar.
Kram

6 år sedan

Tack för detta recept, det måste jag vara testa..
såg så himla gott ut
Charlotte

Sofia
6 år sedan

Hej, jag gör en variant av detta receptet som pulled pork: http://vardag.nu/apelsinkotlettgryta/ Mycket poppis i min familj.

Linda Holmberg Jansson
6 år sedan

Så himla gott! Perfekt avslutning på en intensiv vecka på jobbet. Och vita kladdkake-muffins till efterrätt. Tack för en otroligt inspirerande och bra matblogg.

Jenny Warsen
Reply to  Linda Holmberg Jansson
6 år sedan

<3 <3

Nästa inlägg

Helgen är här

8
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x