Kalljästa frallor

Godmorgon godmorgon.
Försökte uppdatera denna tidigare , men texten verkar försvunnit ut i cyberrymden. Så jag försöker igen 🙂 Detta är smidiga goda, saftiga frallor som förbereds kvällen innan och kalljäser i kylskåpet över natten.

IMG_6829

Till 20 frallor behöver du :
1 pkt med jäst
6 dl kallt vatten
4 msk rapsolja eller olivolja
2 tsk salt
8 dl vetemjöl
3-4 dl vetemjöl med fullkorn eller valfri blandning mjöl

Toppa med sesamfrön

Gör så här: 
Smula ner jästen i en bunke, lös upp med lite vatten och rör tills all jäst löst sig. Tillsätt därefter allt vatten, olja, salt & arbeta in mjölet med bakmaskin eller för hand. Använd så mycket mjöl tills du får en smidig och fin deg som släpper.
Baka ut och dela upp i 18-20 bullar och baka ut och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Lägg en bakhandduk över och ställ in i kylskåpet. Morgonen efter ställer du ugnen på 200 grader, ta ut plåtarna i rumstemperatur medan ugnen fått rätt temperatur. Pensla dem med vatten strö över frön och skjuts in i ugnen tills de fått en vacker färg.

Klara att servera.

0
Prenumerera
Notis om
8 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
malin
6 år sedan

Kan man frysa en del av degen om man inte vill baka ut allt på samma gång?

Jenny Warsen
Reply to  malin
6 år sedan

Jag frös in mina bakade frallor, sen tar vi fram och tinar dem på svag värme i ugnen. Blir som nybakade igen 🙂

iwona
6 år sedan

Hur länge hade du dem i ugnen?

annjelica
6 år sedan

dessa tänkte jag göra till frukosten i helgen, hur länge ska dom vara i ugnen? 🙂

Jenny Warsen
Reply to  annjelica
6 år sedan

Tills de får färg… 10-15 minuter.

andreas
6 år sedan

halloj! kanon recpt!
funkar 8 dl vetemjöl och tex 3,5 dl grahamsmjöl?
mvh

Jenny Warsen
Reply to  andreas
6 år sedan

Jag har inte prövat, men det tror jag säkert 🙂

Sabina
6 år sedan

Vad menar du med ”kavla ut” och” baka ut”? Ska de typ snurras lr rullas ut till bullar?

Nästa inlägg

Cheesecake i glas

8
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x