Ugnsbakad potatis, kött & bea

Tips på lite fredagsmiddag 🙂
Fläskfile & ugnsbakad potatis det är är nog den vanligaste fredagsmaten ( förutom tacos då )

 

fläskfile 2

Det här behöver du till 4 personer : 
2 putsade fläskfileer
smör
salt & peppar

potatis ( jag valde sorten Marilyn )
samt några morötter
rapsolja
ströbröd
flingsalt

Snabb bearneiesås:
1 kruka färsk dragon
1 1/2 – 2 msk vit vinsvinäger
2 1/2 dl creme fraiche
salt & peppar

Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader, skala eller skrubba rotsakerna & klyfta upp dem. Ringla över olja, flingsalt & ströbröd och ställ in i mitten på ugnen. Fläskfilen stekte jag i smör med salt & peppar lagom till att rotsakerna var klara. Såsen är klar på 5 minuter , gör så här: mät upp vitvinsvinäger i en lite kastrull och ansa bladen på dragonen och klipp ner. Låt detta sjuda tillsammans innan du vänder ner creme fraiche. Låt sedan detta sjuda upp igen & smaka av med salt & peppar.

0
Prenumerera
Notis om
3 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Josefin
5 år sedan

Låter gott! Hur länge ska potatisen vara inne i ugnen?

Kristin
5 år sedan

Tack för en toppenblogg!
Testade att göra såsen med torkad dragon eftersom jag inte hade färsk hemma. Det blev kalasgott!
Tack för många bra recept!

Nästa inlägg

Fruktkorg och nu bär det av .

3
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x