Ugnsbakad potatis, kött & bea

Tips på lite fredagsmiddag 🙂
Fläskfile & ugnsbakad potatis det är är nog den vanligaste fredagsmaten ( förutom tacos då )

 

fläskfile 2

Det här behöver du till 4 personer : 
2 putsade fläskfileer
smör
salt & peppar

potatis ( jag valde sorten Marilyn )
samt några morötter
rapsolja
ströbröd
flingsalt

Snabb bearneiesås:
1 kruka färsk dragon
1 1/2 – 2 msk vit vinsvinäger
2 1/2 dl creme fraiche
salt & peppar

Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader, skala eller skrubba rotsakerna & klyfta upp dem. Ringla över olja, flingsalt & ströbröd och ställ in i mitten på ugnen. Fläskfilen stekte jag i smör med salt & peppar lagom till att rotsakerna var klara. Såsen är klar på 5 minuter , gör så här: mät upp vitvinsvinäger i en lite kastrull och ansa bladen på dragonen och klipp ner. Låt detta sjuda tillsammans innan du vänder ner creme fraiche. Låt sedan detta sjuda upp igen & smaka av med salt & peppar.

2

3 responses to “Ugnsbakad potatis, kött & bea

  1. Josefin skriver:

    Låter gott! Hur länge ska potatisen vara inne i ugnen?

  2. Kristin skriver:

    Tack för en toppenblogg!
    Testade att göra såsen med torkad dragon eftersom jag inte hade färsk hemma. Det blev kalasgott!
    Tack för många bra recept!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *