Veckomatsedel

Godmorgon Söndag,

Gårdagen bjöd på trevlig fika hos min mormor & morfar. Sen kikade vi på mellon i vanlig ordning. I eftermiddag ska vi hemåt växjö igen, och stannar till hos Jonathans bror Kim på vägen hem. Han renoverar för fullt i sitt hus, så det är alltid lika roligt att se förändringarna när man kommer dit på besök.

Nu iallafall över till mina middagstips till er, hoppas ni hittar lite ni gillar.

Måndag : Spansk Frittata 
Tisdag Västerbottenlax
Onsdag Kasslerpizza-gratäng
Torsdag Majs & potatissoppa toppad med bacon
Fredag  Chicken Oscar

aa2 (1)

Du behöver till 4 personer
8 tunna kycklingfileer
Smör
Pommes
Bearneiesås – recept här (om du vill göra egen)
2 knippe grön sparris
1 burk med kräftstjärtar

Gör så här:
Sätt på ugnen och ställ in pommes:en tills de får en fin krispig yta. Jag brukar ringla på ordentligt med rapsolja för den lite mer friterade ytan. Smörstek kycklingen klar och koka sparrisen.

Lägg upp & servera som bilden ovan.

God mat behöver inte vara särskilt svår att laga. Mums!

* * * * * * * * * * * * * * *

Tips på något gott till kaffet: Sega Daimsnitt

daimkakor

Det här behöver du:
220 gram smör
4 msk ljus sirap
5 dl vetemjöl

2 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
200 gram mjölkchoklad med daim-smak

IMG_9559

 

Gör så här: 
Ställ ugnen på 200 grader, och ta fram en plåt med bakplåtspapper
Rör ihop socker och rumsvarmt smör mjukt och arbeta i sirapen. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner i smörblandingen. Arbeta ihop till en smidig deg. Nu kan du baka in den hackade chokladen . Dela på två och rulla ut till länger.  Platta sedan till längderna något med hjälp av fingrarna. Grädda i mitten på ugnen i cirka 8-11 minuter, tills de fått fin färg.
Skär dem i snitt medan de är ljumna och låt svalna helt på galler.

Galet goda!

Vill man ha tunnare/ hårdare snitt gör man tre längder. Jag ville ha mina lite tjockare och segare. Så jag gjorde två stycken.

0
Prenumerera
Notis om
15 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Liisi
6 år sedan

Tack för en kanonbra blogg med mycket inspiration! Jag efterlyser dock en veckomatsedel med mer hälsosam kost, mindre kalorier helt enkelt! 🙂

Camilla
6 år sedan

Tack för en jättebra blogg! Har börjat följa din veckomatsedel och hela familjen gillar dina recept.

6 år sedan

TACK för den absolut bästa matbloggen! Alla mina recept görs härifrån 🙂 Du har möjligtvis inget trevligt recept på vad man kan göra med en hel kyckling? 🙂

Eva-Britt
6 år sedan

Härinne känner man dofter och smaker, och allt ser så gott ut! Man blir glad, och rätt rund om magen.
Bakar just nu en wienerkaka, som jag hittat recept på. Kanske inte på din blogg…

Trevlig söndag med lite sol och vårkänslor!

Anna
6 år sedan

Hej Jenny! Om man vill tipsa dig om ett recept hur gör man då? 🙂 Har ett superenkelt och kanongott vardags recept på pastasås på lut som jag tror du skulle gilla!
Tack för en underbar blogg! /Anna

Jenny Warsen
Reply to  Anna
6 år sedan

Maila mig gärna : jennysmatblogg@hotmail.se

🙂

Annette
6 år sedan

Hej Jenny. Har gjort skogspannan och gissa om den var uppskattad. Har jättemycket torkade trattkantareller så jag tog dessa, funkade jättebra. Nu blir det snart dumlesnittar, har gjort dem en gång förut och de tar snabbt slut. Tack igen för en suverän blogg.

Mona
6 år sedan

Så härlig blogg med helt underbara recept.Är ganska ny på din sida men har redan gjort massor av rätter

6 år sedan

Dina daimsnittar är farligt goda. Bakat dem flera gånger och min sambo äter upp alla innan jag hinner blinka 😉 //Victoria

Sofia
6 år sedan

Hej Jenny och tack för en mycket inspirerande blogg!
Men jag skulle vara jätte glad om du kunde tipsa om nyttiga och bra tillbehör att ha till kött, fisk, kyckling utan att vara en kolhydratbomd. Har tröttnat på att bara äta sallad och stekt vitkål/morot/zuccini så hade varit ett underbart med lite inspiration 🙂

Frida Keitel
6 år sedan

Hej Jenny!!
Måste först börja med att säga att det är jätte kul att följa alla dina goda recept, speciellt alla efterrätter o bakverk. Jag tycker det är jätte kul att baka och har precis testat dina daimsnittar, som blev sååå goda!!

Jenny Warsen
Reply to  Frida Keitel
6 år sedan

Hej Frida
Va roligt 🙂 Tack för att du tar dig tid att berätta 🙂

Frida Keitel
6 år sedan

Hej igen!! Min fråga kom visst inte med! Hur förvarar man kakor bäst? I plåtburk eller har du något annat bra tips? Mvh Frida

Jenny Warsen
Reply to  Frida Keitel
6 år sedan

De som inte går åt med en gång fryser jag in. De tinar så snabbt, och då har man alltid färska kakor hemma 🙂

Anna-Lena Sundström
5 år sedan

Har nyss börjat följa din blogg. Så mycket gott och nu behöver vi inte fundera på vad vi ska äta varje dag

Nästa inlägg

Lördag i stugan

15
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x