Kyckling med citron- och spenatsås

Middagstips som passar lika bra en måndag som till helgen. En gräddig citronsås med babyspenat, detta blev en riktigt fullpott. Och ett enkelt sätt att äta rikligt med vitaminer & nyttigheter. För när babyspenaten blir varm så krymper den ihop- och då kan man lätt äta mycket mer än när den serveras i en kall sallad.

IMG_5331

Det här behöver du till 4 personer:
4 kycklingfileer
1 vitlöksklyfta
1 lite gullök
smör
2 1/2 dl vatten
2 1/2 msk konc. kycklingfond
2 1/2 dl vispgrädde
Skalet av 1 citron
ev. lite pressad citronsaft
100 gram ekologisk babyspenat
salt & peppar
ljus maizena redning

Serveras med ris eller pasta

IMG_5328

Gör så här:
Riv lök och vitlök och fräs glansig i smör, tillsätt vatten och fond. Riv ner citronskalet och låt sjuda tills halva vätskan kokat bort. Stek under tiden kycklingen. När halva vätskan kokat bort så vänder du ner grädden, smaka av med salt & peppar och ev en skvätt citronsaft. Red av såsen till önskad konsistens  med maizena. Häll citronsåsen över kycklingen och vänd ner babyspenaten, och låt sjuda ihop i några minuter.

Serveras med ris eller pasta

 

IMG_5333

3

14 responses to “Kyckling med citron- och spenatsås

  1. Lotte skriver:

    Åh gu så gott det lät!! Ditt langosrecept ska jag spana noggrannare på 🙂
    Ha en fin torsdag 🙂
    http://lotte4.blogspot.se

  2. Karin skriver:

    Först och främst, tack för att du delat med dig av goda och enkla recept som förgyller vardagen!
    För att snabbt hitta de MEST omtyckta recepten på din blogg, skulle det underlätta om det fanns möjlighet att betygsätta recepten och att man sedan kunde söka efter recept i betygsordning.

  3. Josefin skriver:

    Hur är det med spenat, det får man inte värma dagen efter eller så va…?

  4. Nina skriver:

    Gjorde denna maträtt idag och jösses vad gott det var! Tack snälla för receptet!!

  5. Malin skriver:

    Hej! Nu har vi precis ätit denna fantastiska kyckling! Såå gott! På vår lokala Ica fanns idag bara en spenat/ruccola mix, men det blev jättegott de med. Nu ska magarna få vila innan vi hugger in på snickers-glassen som står i frysen.
    Ha en trevlig kväll! Mvh Malin

    1. Jenny Warsen skriver:

      😀 Vad kul att höra att ni gillade den, hoppas ni gillar glassen också 🙂

  6. Lina skriver:

    Testade att laga det här idag, superGOTT! Tack för bra tips!

  7. Zandra skriver:

    Detta var supergott! Högsta betyg från hela gänget här hemma 🙂

  8. Annika skriver:

    Det här har vi ätit i dag, fantastiskt gott!

  9. Mikaela skriver:

    Detta gjorde vi idag, och det var fantastiskt!
    Gick hem hos både mig, sambo och barnen (2 och 4) åt som aldrig förr. Perfekt både till vardags och som ”bjudmat”. Som du skrev; en riktigt fullpott!

  10. Moa skriver:

    Jag provade laga detta igårkväll.. Vilken succé! Modifierade receptet lite dock. Jag hade i finhackad lök istället (mest för att det kändes som om det skulle bli gråtkalas om jag rev den.. haha). Sedan valde jag att först bryna på kycklingbröstfiléerna och krydda med salt, timjan och peppar och sedan steka klart dem till 72 grader på 110 grader i ugnen. 🙂 Vi serverade med tagliatelle.

    Ett otroligt bra recept som jag kommer att göra många, många fler gånger! Min sambo som är kock älskade det också. Tack Jenny!

  11. Marielle skriver:

    Åts till middag här idag. Mycket gott! Tack för receptet!

  12. Hannah skriver:

    Wow vilken god maträtt. Gjorde denna igår och den kommer definitivt göras igen. Flera gånger! TACK! ☺

  13. Rakel skriver:

    Halkade in på denna rätt idag. Supergott, bortsett från att jag i all hast läste fel och tog 2 1/2 dl istället för matskedar av kycklingfonden… tyckte att det var väldigt mycket men man ska ju följa receptet så.. ? Blev vääldigt salt men löste det hela med att späda ut såsen. Men sås kan det ju nästan aldrig bli för mycket av, så lika glad är jag för det! Tack för en underbar blogg! ??

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *