Alla hjärtansdag ♥

På Lördag är det Alla ♥-ans dag, och jag tänkte tipsa om en liten trerätters tills dess. Är det så att ni vill leta själv bland kategorierna så klicka på de tre strecken uppe till höger på sidan ( via mobil) Och välj en kategori, eller sök i sökrutan.

Förrätt recept

Klassiska toasten, med creme fraiche, citron, rödlök och rom : 
Toastbröd + olivolja
Stenbitsrom
hackad rödlök
1 msk creme fraiche

Gör så här: 
Stek toasten i olivolja.
Lägg upp upp en tallrik och servera.

Varmrätt : Italiensk Lax

Lax recept

Italiensk lax för 4 personer :
4 portionsbitar med lax ( utan skinn och ben)
1 burk med soltorkade tomater i olja
1 vitlöksklyfta
flingsalt
10 potatisar
ruccola
italiensk salladskrydda

Fetaostkräm: 
2 1/2 dl creme fraiche
1 /2 pressad vitlöksklyfta
1 förpackning med fetaost
lite salt
lite italeinska salladskrydda

Gör din italienska lax så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Skala potatisen och skär i lagom stora bitar.
fördela ut dem på en ugnsplåt som är klädd med bakplåtspapper. Häll av 1/2 dl av olja från tomaterna och pressa ner en vitlök.  Ringla detta över potatisen och ställ in i ugnen i cirka 20 minuter. Skär sedan laxen i 2*2 cm bitar. Ta ut formen och fördela ut laxen, ringla över ytterligare ett par msk olja från tomaterna. Strö över flingsalt och ställ in i mitten av ugnen och låt steka i 10 minuter -eller tills laxen är färdig. Rör under tiden ihop såsen, smula osten och blanda ihop alla ingredienser och ställ in i kylskåpet. Ta ut potatisen / laxen  från ugnen och hacka över lite soltorkade tomater och ett gäng med ruccola. Lägg upp på ett vackert fat och serveras med fetaostkrämen.

Efterrätt: Citronkladdkaka

Citronkladdkaka

 

Denna kakan räcker till cirka 8-10 personer

Till en rundform cirka 24 cm
2 mellanstora citroner
4 1/2 dl strösocker
200 gram smält smör
3 ägg
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl

Servera med lättvispad grädde

Gör så här :
Ställ ugnen på 175 grader , rör ihop ägg och socker.  Tvätta citronerna och riv av det gula skalet ner i smeten ( inte det vita – för det smakar beskt ) Pressa ner saften ur de två citronerna och rör runt med en träslev. Rör ihop mjöl, vaniljsocker och vänd ner i smeten. Vänd om tills allt har blandat sig. Vänd sist ner det smälta, avsvalnade smöret.
Smörj & bröa formen och häll i smeten. Grädda i mitten på ugnen i cirka 25-30 minuter

Låt stanna till sig i kylskåp ett par timmar innan servering.

0
Prenumerera
Notis om
12 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
6 år sedan

Din mat ser alltid så sjukt god ut xD

Sanna
6 år sedan

Så gott!
Men det där är ju ingen Toast Skagen? Det är Löjromstoast. 🙂
(Ja eller romtoast om man är petig 😉

Jenny Warsen
Reply to  Sanna
6 år sedan

Rätt ska va rätt 😉
Ändrar med detsamma.

Haha

Sanna
Reply to  Jenny Warsen
6 år sedan

Haha!

Lovisa
6 år sedan

Hej du har missat ett s i strösocker på efterätten så du vet om det!

Ida
6 år sedan

Tipsar om att lakritsglass, saltlakritsströssel samt färska hallon är underbart gott till citronkladdkakan! : )

Tack för en fin och trevlig blogg med massor av inspiration!

Ida
6 år sedan

Perfekt trerätters 🙂

Leena
6 år sedan

Lovisa, har inte du också missat nåt? Efterätten? 😉

Malin
6 år sedan

Måste bara säga att citronkakan är guudomligt goood!!;
Så bra & inspirerande blogg och så mycket goda recept 🙂

Maria
6 år sedan

Hej, jag måste bara fråga om receptet till citronkladdkakan. Ska de tre dl grädde vara med i smeten, eller serveras på sidan när den är klar?

Madeleine
5 år sedan

På söndag är det alla hjärtans dag inte lördag 🙂 men lätt att jag ska laga detta på söndag till min man !

jennysmatblogg
Reply to  Madeleine
5 år sedan

Detta inlägget är från förra året 🙂

Nästa inlägg

Snart är det vår igen

12
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x