Kyckling i citronsås med färsk oregano

Kikar förbi med ett middagstips nu innan jag ska ge mig iväg på utvecklingssamtal. Detta blev en uppskattad middag hos oss, och såsen höjde verkligen hela kycklingrätten. Tror även att såsen kan vara god till vit fisk- såsom torsk eller sej.

IMG_5318

Det här behöver du till 4 personer:
4 kycklingfileer
1 vitlöksklyfta
1 lite gullök
smör
2 1/2 dl vatten
2 1/2 msk konc. kycklingfond
2 1/2 dl vispgrädde
Skalet av 1 citron
ev. lite pressad citronsaft
salt & peppar
ljus maizena redning
färsk organo

Serveras med ris eller pasta

Gör så här:
Riv lök och vitlök och fräs glansig i smör, tillsätt vatten och fond. Riv ner citronskalet och låt sjuda tills halva vätskan kokat bort. Stek under tiden kycklingen. När halva vätskan kokat bort så vänder du ner grädden, smaka av med salt & peppar och ev en skvätt citronsaft. Red av såsen till önskad konsistens med ljus maizena.

Innan servering Skiva upp citronen och strö över färsk oregano.

IMG_5321

1

19 responses to “Kyckling i citronsås med färsk oregano

  1. Amanda skriver:

    Steker du kycklingen i separat stekpanna eller tillsammans med det andra?

    1. Jenny Warsen skriver:

      Kycklingen steker jag i en stekpanna- såsen gör jag i en kastrull 🙂

  2. Karin skriver:

    Är jätteglad för tips på fiskrecept! Tack!

  3. Ser väldigt gott ut, tack för tipset, det får bli ett test i veckan!:)

  4. Carro skriver:

    måste verkligen provas.

  5. smulan skriver:

    Detta ska lagas idag! Ser mumsigt ut…Gick på en grekisk matl.kurs en gång o hon tipsade om pressad citron i nästan det mesta. Ger en extra touch

  6. f skriver:

    Heej du får ja ba fråga en.sak alla recept som du lägger upp kan man få alla på mail allihopa som en wordfil

    1. Jenny Warsen skriver:

      Nej man kan skriva ut dem genom att klicka på rubriken på varje recept , och sedan trycka på skrivaren under rubriken.
      Lycka till 🙂

  7. Erika skriver:

    Gjorde denna rätt igår,god men nästa gång blir det den här såsen till fisk, tror det blir ännu godare!

    1. Jenny Warsen skriver:

      Citron är gott både till kyckling och fisk 🙂
      Kul att du gillade den

  8. Hanna skriver:

    Hej. Kryddar du kycklingen något innan du steker den, eller kryddar du bara såsen?

    1. Jenny Warsen skriver:

      Jag stekte bara mina fileer i saltat smör 🙂

  9. Ida skriver:

    Tål ej kycklings, så gjorde denna rätt med fläskytterfilé! Blev jättegott. Citron och fläskkött funkar kanon!

  10. malin o alice skriver:

    Detta recept smakade ingen citron alls trots att vi följde receptet till punkt o pricka. Det var gott trots avsaknaden av citronsmak men jag hade i saften från en hel citron plus lite till o det blev perfekt syra och god smak!

  11. Andrine skriver:

    Provade detta i en vegetarisk variant: med quornfilé och grönsaksfond istället. Blev hur gott som helst!

  12. Mikaela skriver:

    Otroligt gott!
    Definitiv en stående favorit här hemma. Fullpoängare.

  13. Sophia skriver:

    Supergod rätt?

  14. Nina skriver:

    Tack snälla för detta tips! Alla, stora som små, åt med god aptit! Kryddade kycklingen med paprikapulver när jag stekte den och det gav så vacker färg till rätten då jag lade ihop allt i en ugnsfast form med såsen och gratinerade med lite riven ost. Hade ingen oregano så det blev färsk basilika och det blev också gott. Tack för din inspirerande blogg!

  15. Anna skriver:

    Jättegott tyckte hela familjen! Kräsne tonåringen tog om tre gånger, så ingen lunchlåda blev det till imorgon 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *