Kyckling i citronsås med färsk oregano

Kikar förbi med ett middagstips nu innan jag ska ge mig iväg på utvecklingssamtal. Detta blev en uppskattad middag hos oss, och såsen höjde verkligen hela kycklingrätten. Tror även att såsen kan vara god till vit fisk- såsom torsk eller sej.

IMG_5318

Det här behöver du till 4 personer:
4 kycklingfileer
1 vitlöksklyfta
1 lite gullök
smör
2 1/2 dl vatten
2 1/2 msk konc. kycklingfond
2 1/2 dl vispgrädde
Skalet av 1 citron
ev. lite pressad citronsaft
salt & peppar
ljus maizena redning
färsk organo

Serveras med ris eller pasta

Gör så här:
Riv lök och vitlök och fräs glansig i smör, tillsätt vatten och fond. Riv ner citronskalet och låt sjuda tills halva vätskan kokat bort. Stek under tiden kycklingen. När halva vätskan kokat bort så vänder du ner grädden, smaka av med salt & peppar och ev en skvätt citronsaft. Red av såsen till önskad konsistens med ljus maizena.

Innan servering Skiva upp citronen och strö över färsk oregano.

IMG_5321

1
Prenumerera
Notis om
19 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Amanda
6 år sedan

Steker du kycklingen i separat stekpanna eller tillsammans med det andra?

Jenny Warsen
Reply to  Amanda
6 år sedan

Kycklingen steker jag i en stekpanna- såsen gör jag i en kastrull 🙂

Karin
6 år sedan

Är jätteglad för tips på fiskrecept! Tack!

6 år sedan

Ser väldigt gott ut, tack för tipset, det får bli ett test i veckan!:)

Carro
6 år sedan

måste verkligen provas.

smulan
6 år sedan

Detta ska lagas idag! Ser mumsigt ut…Gick på en grekisk matl.kurs en gång o hon tipsade om pressad citron i nästan det mesta. Ger en extra touch

f
6 år sedan

Heej du får ja ba fråga en.sak alla recept som du lägger upp kan man få alla på mail allihopa som en wordfil

Jenny Warsen
Reply to  f
6 år sedan

Nej man kan skriva ut dem genom att klicka på rubriken på varje recept , och sedan trycka på skrivaren under rubriken.
Lycka till 🙂

Erika
6 år sedan

Gjorde denna rätt igår,god men nästa gång blir det den här såsen till fisk, tror det blir ännu godare!

Jenny Warsen
Reply to  Erika
6 år sedan

Citron är gott både till kyckling och fisk 🙂
Kul att du gillade den

Hanna
6 år sedan

Hej. Kryddar du kycklingen något innan du steker den, eller kryddar du bara såsen?

Jenny Warsen
Reply to  Hanna
6 år sedan

Jag stekte bara mina fileer i saltat smör 🙂

Ida
6 år sedan

Tål ej kycklings, så gjorde denna rätt med fläskytterfilé! Blev jättegott. Citron och fläskkött funkar kanon!

malin o alice
6 år sedan

Detta recept smakade ingen citron alls trots att vi följde receptet till punkt o pricka. Det var gott trots avsaknaden av citronsmak men jag hade i saften från en hel citron plus lite till o det blev perfekt syra och god smak!

Andrine
6 år sedan

Provade detta i en vegetarisk variant: med quornfilé och grönsaksfond istället. Blev hur gott som helst!

Mikaela
6 år sedan

Otroligt gott!
Definitiv en stående favorit här hemma. Fullpoängare.

Sophia
5 år sedan

Supergod rätt?

Nina
4 år sedan

Tack snälla för detta tips! Alla, stora som små, åt med god aptit! Kryddade kycklingen med paprikapulver när jag stekte den och det gav så vacker färg till rätten då jag lade ihop allt i en ugnsfast form med såsen och gratinerade med lite riven ost. Hade ingen oregano så det blev färsk basilika och det blev också gott. Tack för din inspirerande blogg!

Anna
4 år sedan

Jättegott tyckte hela familjen! Kräsne tonåringen tog om tre gånger, så ingen lunchlåda blev det till imorgon 🙂

Nästa inlägg

Välkommen måndag

19
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x