Inbakad kassler med ris & currysås

Många av era önskemål kring maträtter är just vardagsrätter- och detta är en klassiker!
Inbakad kassler med färskost, ris  & currysås. Omnomnom

img_8635 (1)

Det här behöver du :
1 bit kassler
smördeg
200 gram creme bonjour vitlök & örter
1 ägg
sesamfrön

Currysås:
10 gram smör
1 tsk curry
3 dl vatten
3 dl creme fraiche
1 msk köttfond
Maizena
salt och peppar

Serveras med currysås

IMG_8579

Gör så här:
Ta fram och tina ev. fryst smördeg. Ställ ugnen på 220 grader. Koka ris enligt anvisningar på paketet. Skiva kasslern och bred på med creme bonjour emellan skivorna. Ställ upp dem tillsammans och baka in dem i smördegen. Som bilden ovan. Vispa ihop äggen och pensla hela smördegen, strössla över sesamfrön, och ställ in i ugnen.
Och under tiden kan du göra såen, i en kastrull: mät upp smör och låt smälta, pudra ner curryn och bryn tills det doftar ljuvligt. Vänd ner creme fraiche & låt smälta , och vänd ner vätska , fond och smaka av med lite salt & peppar.

IMG_8582

När den inbakade kasslern fått fin gyllene färg ( cirka 30 minuter ) så ta ut och skär upp och sedan är det klart att servera.

IMG_8638

1

7 responses to “Inbakad kassler med ris & currysås

  1. eva skriver:

    hur många personer är detta till

    1. Jenny Warsen skriver:

      Det beror på hur stor bit kassler du använder 🙂

  2. Sofie skriver:

    Åh va gott det ser ut!! Måste testas! Har du något förslag på en annan sås om man inte är så förtjust i curry? 🙂

  3. Viktoria skriver:

    Paprika och/eller chili, det passar perfekt till den rökta kasslern!

  4. Nathalie skriver:

    Vi gör enskilda knyten med en skiva kassler, vitlöks färskost och en ring ananas. Så ruskigt gott! Vi brukar ha en stor sallad och gorgonzolasås till.

    1. Jenny Warsen skriver:

      Låter riktigt smarrigt.

  5. caroline skriver:

    Nathalie, kan man få recept på det?
    Min mail är cangefjord@gmail.com
    🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *