Skinkpaj med ädelost

Godmorgon 

Jag tänkte att jag kikar in med ett tidigt middagstips idag. Matpajer äter vi alldeles för sällan, för det är ju bara så gott. Här fyllde vi en med röktskinka och ädelost, smakrik och serveras med goda grönsaker.

IMG_3191

 

Det här behöver du till denna ost och skinkpaj ( 5- 6 personer):

Pajdeg:

3 dl vetemjöl
1/2 dl kallt vatten
75 gram rumsvarmt smör
1/2 tsk salt

Fyllning: 
350 gram kassler / rökt skinka
140 gram ädelost
3 dl vispgrädde
3 ägg
1 msk grovkorning senap
salt & peppar
5 körsbärstomater

Gör så här :
Ställ ugnen på 175 grader. Rör ihop alla ingredinenser  till pajdegen, och tryck ut i pajformen. Nagga pajskalet lätt med en gaffel och förgrädda i 8-10 minuter. Under tiden tärnar du osten och skivar skinkan tunt, detta fyller du sedan pajskalet med och vispar ihop äggstanningen för hand : ägg, grädde, senap & salt och peppar. Häll detta över fyllningen, dela tomater och lägg över och in i ugnen i cirka 35- 40 minuter.

Låt svalna / stanna till sig något innan du serveras.

Smaklig måltid. 

3

8 responses to “Skinkpaj med ädelost

  1. Maria skriver:

    Hej. Gjorde pajen idag fast med västerbottenost, kanon! Tack för alla fina recept!

  2. Läckert skriver:

    Ska prova denna..ser så god ut.
    Tack Jenny

  3. sabina skriver:

    hejsan.. ville bara tipsa om denna matpaj…
    Jag gjorde den och la ut på min matblogg..
    ville ha en paj jag kunde äta fast ja åt Gi..
    Och den är riktigt god.. gillar annars inte degen i saker:P
    Men denna va riktigt god.
    kanske inte bryr dig om de:P Men ett tips är alltid kul o ge:D

    http://rutigkiwicooking.weebly.com/rutigkiwi-cooking/hemma-efter-en-bortahelg

  4. Kerstin Elofsson skriver:

    En jättegod paj, men nästa gång jag gör den ska jag hoppa över saltet i äggstanningen. Det blir mycket sälta av skinkan ädelosten och senapen.

  5. Elli skriver:

    Hej jag skulle jättegärna uppskatta ett snabbt svar hehe!! Vad använde du för typ av form till denna paj? Med löstagbar kant eller en vanlig pajform (exempelvis i glas) Vill få pajen så hög och fin som du fick, men den vanliga pajformen är ju inte mer än 2 cm hög i kanten? Hmm….

    1. jennysmatblogg skriver:

      Pajkanten är inte speciellt hög. Kanske ser ut så på bilden. Jag hade en vanlig pajform. Ej med avtagbara kanter 🙂

  6. Mikela Hansson skriver:

    En liten fråga: På bilden ser det ut som det är riven ost över pajen om man tittar på ena cocktailtomaten, är det så eller vad är det som ligger på den? det står inget om det i receptet nämligen….

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *