Pasta- & salamipanna

Hej där ute,

Har precis kommit innanför dörren efter att ha hämtat Nomi på skolan… ja förskoleklass då. Och nu blir det en promenad med Molly, vår lilla papillon som då avskyr när det är blött & kallt ute. Haha… jag trodde innan att alla hundar gillade vatten, men icke. Iallafall innan vi ska gå tänkte jag kikar förbi med ett sådant här busenkelt middagstips till er idag- och gudagott är det också! Det tar cirka en 20 minuter att laga och räcker  till cirka 4-5 personer.

salami 20

Det här behöver du till 4-5 personer: 
250 gram okokt pasta
100 gram pepparsalami
1/2 purjolök
olja till stekning
1 1/2 dl creme fraiche
1 1/2 dl grädde
1 msk med chilisås
salt & peppar

Toppa med 1 boll mozzarella

Gör så här: 
Ställ ugnen på 225 grader.
Koka pastan i saltat vatten, al dente. Och fräs hackad purjolök med  strimlad pepparsalami, och vänd i grädde & creme fraiche. Smaka av med chilisås & salt & peppar. När pastan är klar, häll av vattnet och vänd ner pastan i såsen och vän om. Önskas mer sås så vänd ner ytterligare lite creme fraiche eller grädde. Skiva över mozzarella och ställ in i mitten av ugnen.

salamipanna1

Gratinera där tills osten börjat bubbla och smält in i resten av pastan.
Ta fram och servera genast med lite krispiga grönsaker.

Salamin kan bytas up mot skinka, bacon , strimlad kyckling, eller om ni vill äta vegetariskt mot goda gränsaker.
Lätt middag som kan varieras massa.

salami10

 

0
Prenumerera
Notis om
18 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
6 år sedan

Perfekt vardagsmat 🙂 Brukar göra något liknande med rökt skinka. Supergott och enkelt 🙂 //Victoria

Jasmine
6 år sedan

Lägger man över allt i en ungssäker form och sedan använder 1 mozzarella boll till hela rätten? 🙂

Jenny Warsen
Reply to  Jasmine
6 år sedan

Jag har en gjutstekpanna som tål ugnen.

Jeanette
6 år sedan

Mmm så gott det låter! Det ska jag testa!

Lena
6 år sedan

Jösses så gott det ser ut, ska testas i veckan 🙂
Tack för alla tips – du är super!! Har ”räddat” mig många gånger när idéerna tryter.

Michaela
6 år sedan

Hej igen. Undrade för ett tag sen om du har något recept på Milanesoppa ?

Jenny Warsen
Reply to  Michaela
6 år sedan

Inte än…. men ska snart prova fram något 🙂

Anna
6 år sedan

Testade detta idag. Jättegott ☺ och snabbt och enkelt att laga.

Mia
6 år sedan

Hej!
Är det chilisås av ”ketchuptyp” som du använder?

Jenny Warsen
Reply to  Mia
6 år sedan

Ja, det ä det 🙂

Johanna
6 år sedan

Hej Jenny!
Din blogg är en fantastisk inspiration! Du skulle inte kunna sätta ihop någon form av tapas-liknande meny med mellanöstern-tema? Typ hummus, osv? 😀
Hade varit så himla roligt och spännande att prova lite nytt 🙂

Kram!

Jenny Warsen
Reply to  Johanna
6 år sedan

tack för tips. Det kanske det kan bli något inlägg om 🙂
Kram

6 år sedan

Oj, låter ljuvligt. Det måste jag testa snarast och länka till från min blogg 🙂 jag har fallit in på spåret med att laga mycket mat och jag älskar att fotografera. Tack för en fin och inspirerande matblogg!

Madde
6 år sedan

Jättegod! både jag och barnen tog flera portioner!

6 år sedan

Supergott och smidigt! Vi tillsatte en röd paprika som vi fräste. Vi hoppade dessutom över både mozzarellan och att gratinera i ugnen.

Jenny
5 år sedan

Yummy så gott det blev! Jag la till en gul paprika också, jättegott!
Sambon tog om två gånger och han tyckte att jag var världens bästa kock 🙂
(självklart avslöjade jag inte hur lättlagad rätten var!)

Jessica
5 år sedan

Blev så otroligt gott! Bytte ut pepparsalamin mot vitlökssalami då jag inte är ett så stort fan av peppar smak! Kommer definitivt göra den här maten flera gånger!

Gunilla S Andersson
3 år sedan

Spännande ! Frysa och att spara i matlåda funkar hoppas jag…. Ska testa det i.a.f. Tack

Nästa inlägg

Sommarstugan

18
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x