Pasta- & salamipanna

Hej där ute,

Har precis kommit innanför dörren efter att ha hämtat Nomi på skolan… ja förskoleklass då. Och nu blir det en promenad med Molly, vår lilla papillon som då avskyr när det är blött & kallt ute. Haha… jag trodde innan att alla hundar gillade vatten, men icke. Iallafall innan vi ska gå tänkte jag kikar förbi med ett sådant här busenkelt middagstips till er idag- och gudagott är det också! Det tar cirka en 20 minuter att laga och räcker  till cirka 4-5 personer.

salami 20

Det här behöver du till 4-5 personer: 
250 gram okokt pasta
100 gram pepparsalami
1/2 purjolök
olja till stekning
1 1/2 dl creme fraiche
1 1/2 dl grädde
1 msk med chilisås
salt & peppar

Toppa med 1 boll mozzarella

Gör så här: 
Ställ ugnen på 225 grader.
Koka pastan i saltat vatten, al dente. Och fräs hackad purjolök med  strimlad pepparsalami, och vänd i grädde & creme fraiche. Smaka av med chilisås & salt & peppar. När pastan är klar, häll av vattnet och vänd ner pastan i såsen och vän om. Önskas mer sås så vänd ner ytterligare lite creme fraiche eller grädde. Skiva över mozzarella och ställ in i mitten av ugnen.

salamipanna1

Gratinera där tills osten börjat bubbla och smält in i resten av pastan.
Ta fram och servera genast med lite krispiga grönsaker.

Salamin kan bytas up mot skinka, bacon , strimlad kyckling, eller om ni vill äta vegetariskt mot goda gränsaker.
Lätt middag som kan varieras massa.

salami10

 

2

18 responses to “Pasta- & salamipanna

  1. Victoria skriver:

    Perfekt vardagsmat 🙂 Brukar göra något liknande med rökt skinka. Supergott och enkelt 🙂 //Victoria

  2. Jasmine skriver:

    Lägger man över allt i en ungssäker form och sedan använder 1 mozzarella boll till hela rätten? 🙂

    1. Jenny Warsen skriver:

      Jag har en gjutstekpanna som tål ugnen.

  3. Jeanette skriver:

    Mmm så gott det låter! Det ska jag testa!

  4. Lena skriver:

    Jösses så gott det ser ut, ska testas i veckan 🙂
    Tack för alla tips – du är super!! Har ”räddat” mig många gånger när idéerna tryter.

  5. Michaela skriver:

    Hej igen. Undrade för ett tag sen om du har något recept på Milanesoppa ?

    1. Jenny Warsen skriver:

      Inte än…. men ska snart prova fram något 🙂

  6. Anna skriver:

    Testade detta idag. Jättegott ☺ och snabbt och enkelt att laga.

  7. Mia skriver:

    Hej!
    Är det chilisås av ”ketchuptyp” som du använder?

    1. Jenny Warsen skriver:

      Ja, det ä det 🙂

  8. Johanna skriver:

    Hej Jenny!
    Din blogg är en fantastisk inspiration! Du skulle inte kunna sätta ihop någon form av tapas-liknande meny med mellanöstern-tema? Typ hummus, osv? 😀
    Hade varit så himla roligt och spännande att prova lite nytt 🙂

    Kram!

    1. Jenny Warsen skriver:

      tack för tips. Det kanske det kan bli något inlägg om 🙂
      Kram

  9. Sandra Rogers skriver:

    Oj, låter ljuvligt. Det måste jag testa snarast och länka till från min blogg 🙂 jag har fallit in på spåret med att laga mycket mat och jag älskar att fotografera. Tack för en fin och inspirerande matblogg!

  10. Madde skriver:

    Jättegod! både jag och barnen tog flera portioner!

  11. Amie skriver:

    Supergott och smidigt! Vi tillsatte en röd paprika som vi fräste. Vi hoppade dessutom över både mozzarellan och att gratinera i ugnen.

  12. Jenny skriver:

    Yummy så gott det blev! Jag la till en gul paprika också, jättegott!
    Sambon tog om två gånger och han tyckte att jag var världens bästa kock 🙂
    (självklart avslöjade jag inte hur lättlagad rätten var!)

  13. Jessica skriver:

    Blev så otroligt gott! Bytte ut pepparsalamin mot vitlökssalami då jag inte är ett så stort fan av peppar smak! Kommer definitivt göra den här maten flera gånger!

  14. Gunilla S Andersson skriver:

    Spännande ! Frysa och att spara i matlåda funkar hoppas jag…. Ska testa det i.a.f. Tack

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *