Nyårsmaten och förrättsbuffe

Vi hade en riktigt trevlig kväll igår, och temat för kvällen var mask eller hatt, roligt med maskerad och det ordnar man för sällan. Tänkte jag skulle visa en glimt från den trevliga nyårsdukningen som lillasyster hade ordnat. Här framdukat också med lite av den otroliga förrättsbuffen som bjöds på. Vi var liksom nästan mätta efter allt gott som bjöds på redan här. Sen blev det två till sittningar med varmrätt & efterrätt. Mums

IMG_3684

Vi delade upp det så att alla stod för lika många smårätter var både vid förrätt, varmrätt & efterrätt. Det var fyllda croustader i olika tappningar, kräftcocktail, snittar, oliver, lufttorkad skinka med melon, bruschetta, ostar & kex.

IMG_3703

Berätta gärna mer om din nyårskväll, hade ni också lite maskeradtema. Och vad åt ni för gott ?

0
Prenumerera
Notis om

9 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
9 år sedan

Åh, vilken fin dukning! 🙂

9 år sedan

Vegetarisk bakadpotatis med rom på toppen.

Anita Nilsson
9 år sedan

Hej

Lagade din nyårsmeny med Fyllda krustader/ Oxfile / Provencal och Oxfile / nyårspannacotta. Blev en stor succe. Alla gäster ville ha receptet.
Ser fram emot nya underbara goa recept.

God fortsättning på nya året

Katta
9 år sedan

Hej
Vi lagade jordärtskockssoppa m parmachips till förrätt som vi hade fått på vår lott ☺
Kan varmt rekommenderas.
Tittar alltid igenom dina recept och tips och får mycket inspiration. Tack!

Carina
9 år sedan

Jättefin dukning. Vi var 7vuxna & 7 barn hemma hos oss! Vi delade upp det så 1 familj stod för förrätten (kräftsoppa) ,1 familj för huvudrätten (tjälknöl,potatisgratäng & kantarellsås) & 1 familj för efterätten ( vit chokladpannacotta)!!

Linda
9 år sedan

Vi var fyra vuxna och fyra barn (lät som minst det dubbla! 😉 ) hemma hos oss. Hoppade över förrätt och satsade på småplocksbuffé. Vi åt bl a mini toast Skagen, baconlindade dadlar med ädelost, baconlindad sparris, ugnsbakade körsbärstomater, hommus, haloumi, dessertostar, kex, vitlöksbröd, parmaskinka, pepparsalami mm.

Till efterrätt (flera timmar senare!) åt vi vanilj- och chokladpannacotta med passionsfrukt och blåbär. Dessutom slank det ner en del chips och popcorn… Vi hade en väldigt trevlig kväll!

Jenny
9 år sedan

Vi åt västerbottensost gratinerad hummer med hummersoppa till förrätt. Och som varmrätt åt vi den härliga hederliga oxfilén med ugnsrostade rotfrukter, konjakssås och grön sparris och haricot verts. Sen tjugo över elva intog vi efterrätten! (hade fastnat i monopol spelet). Då blev det lite olika gottis. Kladdkaka, citronsorbet i glas med prosecco över! Å efter alla fyrverkerier så fortsatte vi med monopol till kl.03.00! Skoj hade vi!! =)

Mia
9 år sedan

Vi hade toast med hummer o aioli, med äkta champagne till förrätt, ditt recept på oxfile med potatisbakelse med ett amaronevin. Blev en succé

Lina
9 år sedan

Hej! Vad gott det låter!
Vi gjorde toast med mango/avokado kompott, dina otroligt goda(!) potatisbakelser med riktigt gott marinerat kött, och sedan en cheesecake med ett lager lemon curd i och passionsfrukt och carambola på. Allt var verkligen supergott och nästan allt är hämtat från din fantastiska blogg, så tack så mycket! 🙂

Nästa inlägg

Gott Nytt År

9
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x