Krabbelurer med socker och kanel

Goodmorning,

Tänkte starta upp denna tisdag med ett litet mattips. Jag tycket att detta påminner någonstanns mellan amerikanska pannkakor & nyfriterade munkar.  Och krabbelurer är något som mina barn gillar både till frukost & mellanmål. Nu i jultiderna kan du lätt göra krabbelurerna lite juliga genom att doppa dem i socker och kanel.  Något onyttigt kanske , men nyttigt för själen 😉 är att servera dem med ljus sirap – det är så gott. Prova vetja

Stek dessa godingar tre och tre i taget.

Stek dem med mycket smör

Det här behöver du :
1 1/2 dl strösocker
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2 ägg
1 1/2 dl mjölk

Garnerning : strösocker & kanel

Gör så här :

Blanda de torra ingredienserna i en skål.
Jag hade en vanlig handvisp när jag vispade ner ett ägg i taget, och sedan vätskan.
Smält ganska mycket smör i en stekpanna och klicka sedan ut tre stycken krabbelurer i taget i stekpannan och stek dem på medelstark värme tills de fått en gyllene färg.
Under tiden fyller du en platt tallrik med socker och här ska du genast doppa de färdig gräddade krabbelurerna . Annars fastnar inte sockret.

Servera genast.

2

20 responses to “Krabbelurer med socker och kanel

  1. Camilla Arvberger skriver:

    Hej
    Dessa rackare kallade vi pösmunkar när jag var liten, jag älskade dom,
    Tack förresten för en kanonsida. Jag följer dig hela tiden och gör mycket av din mat.
    Du gör mycket av min dag
    Kr C

    1. Jenny Warsen skriver:

      <3 Tusen tack. Vad glad jag blir.

  2. Karin skriver:

    Vi brukar också doppa dem i socker och kanel. Urgott med äppelmos till!!! Och ett glas mjölk!

  3. Mia skriver:

    Hej! Ska prova detta recept idag! Ser underbart gott ut. Hur många krabbelurer räcker detta recept till?

    1. Jenny Warsen skriver:

      Ungefär 4 personer- det beror på hur många man äter och hur stora man gör krabbelurerna

  4. Karin J skriver:

    Hej! Dessa är verkligen jättegoda! Jag brukar servera dem med en klick turkisk yoghurt och äppelklyftor stekta i honung o citronsaft. Gott att ringla lite honung över alltihop

  5. eva skriver:

    kan man frysa dom

    1. Jenny Warsen skriver:

      Nja, tror inte att de blir jättegoda att värma sen.

  6. Josefin skriver:

    Ser jättegott ut!
    Är det skillnad på dessa och amerikanska pannkakor?
    Underbar blogg!

    1. Jenny Warsen skriver:

      Ja, detta är någonting mittemellan amerikanska pannkakor & friterad munkar. Supergott.

  7. Elin skriver:

    Hej! Har precis testat dessa till min sambo som gillar lite matigare frukostar. Serverade me knapriga bacon o ringlade över lönnsirap. Han va salig :)) tack för receptet!

  8. Anna skriver:

    Måste testa! Vad är gott & ha till? Eller går det att äta bara som de är?

    1. Jenny Warsen skriver:

      Sirap är gott men fasligt onyttigt. Annars brukar vi ha hallonsylt till.

  9. Ida skriver:

    Hej! Jag gjorde dessa idag, och fy satan va goda Asså

  10. N1llan skriver:

    Detta testar vi denna morgon som alla hjärtansdagsfrukost

  11. sofie skriver:

    Ska testa dessa tusen tack för fin blogg dina uppdateringar och goda tips o recept! !! Ha en fin alla ♡dag .

  12. Duniya skriver:

    Hej! Jag förstår inte riktig hur man ska baka dessa! Kan du för förklara lite mer om vad som ska vispas och degen ska vara dvs mjuk/hård?

    Tack för en fin matblogg?

  13. Josefin skriver:

    Dessa brukar min farmor göra jämt när vi kommer på fika! Hon kallar dom dock för plyppen, super goda!

  14. Christer skriver:

    Undrar om detta är samma som min mor gjorde men hon kallade dom för skrabbelucker..

  15. Veronica skriver:

    Riktigt gott va nog det bästa mellanmålet mina fått ny favorit 😍

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *