Krabbelurer med socker och kanel

Goodmorning,

Tänkte starta upp denna tisdag med ett litet mattips. Jag tycket att detta påminner någonstanns mellan amerikanska pannkakor & nyfriterade munkar.  Och krabbelurer är något som mina barn gillar både till frukost & mellanmål. Nu i jultiderna kan du lätt göra krabbelurerna lite juliga genom att doppa dem i socker och kanel.  Något onyttigt kanske , men nyttigt för själen 😉 är att servera dem med ljus sirap – det är så gott. Prova vetja

Stek dessa godingar tre och tre i taget.

Stek dem med mycket smör

Det här behöver du :
1 1/2 dl strösocker
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2 ägg
1 1/2 dl mjölk

Garnerning : strösocker & kanel

Gör så här :

Blanda de torra ingredienserna i en skål.
Jag hade en vanlig handvisp när jag vispade ner ett ägg i taget, och sedan vätskan.
Smält ganska mycket smör i en stekpanna och klicka sedan ut tre stycken krabbelurer i taget i stekpannan och stek dem på medelstark värme tills de fått en gyllene färg.
Under tiden fyller du en platt tallrik med socker och här ska du genast doppa de färdig gräddade krabbelurerna . Annars fastnar inte sockret.

Servera genast.

0
Prenumerera
Notis om
20 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Camilla Arvberger
6 år sedan

Hej
Dessa rackare kallade vi pösmunkar när jag var liten, jag älskade dom,
Tack förresten för en kanonsida. Jag följer dig hela tiden och gör mycket av din mat.
Du gör mycket av min dag
Kr C

Jenny Warsen
Reply to  Camilla Arvberger
6 år sedan

<3 Tusen tack. Vad glad jag blir.

Karin
6 år sedan

Vi brukar också doppa dem i socker och kanel. Urgott med äppelmos till!!! Och ett glas mjölk!

Mia
6 år sedan

Hej! Ska prova detta recept idag! Ser underbart gott ut. Hur många krabbelurer räcker detta recept till?

Jenny Warsen
Reply to  Mia
6 år sedan

Ungefär 4 personer- det beror på hur många man äter och hur stora man gör krabbelurerna

Karin J
6 år sedan

Hej! Dessa är verkligen jättegoda! Jag brukar servera dem med en klick turkisk yoghurt och äppelklyftor stekta i honung o citronsaft. Gott att ringla lite honung över alltihop

eva
6 år sedan

kan man frysa dom

Jenny Warsen
Reply to  eva
6 år sedan

Nja, tror inte att de blir jättegoda att värma sen.

Josefin
6 år sedan

Ser jättegott ut!
Är det skillnad på dessa och amerikanska pannkakor?
Underbar blogg!

Jenny Warsen
Reply to  Josefin
6 år sedan

Ja, detta är någonting mittemellan amerikanska pannkakor & friterad munkar. Supergott.

Elin
6 år sedan

Hej! Har precis testat dessa till min sambo som gillar lite matigare frukostar. Serverade me knapriga bacon o ringlade över lönnsirap. Han va salig :)) tack för receptet!

Anna
6 år sedan

Måste testa! Vad är gott & ha till? Eller går det att äta bara som de är?

Jenny Warsen
Reply to  Anna
6 år sedan

Sirap är gott men fasligt onyttigt. Annars brukar vi ha hallonsylt till.

Ida
6 år sedan

Hej! Jag gjorde dessa idag, och fy satan va goda Asså

N1llan
6 år sedan

Detta testar vi denna morgon som alla hjärtansdagsfrukost

sofie
6 år sedan

Ska testa dessa tusen tack för fin blogg dina uppdateringar och goda tips o recept! !! Ha en fin alla ♡dag .

Duniya
5 år sedan

Hej! Jag förstår inte riktig hur man ska baka dessa! Kan du för förklara lite mer om vad som ska vispas och degen ska vara dvs mjuk/hård?

Tack för en fin matblogg?

Josefin
5 år sedan

Dessa brukar min farmor göra jämt när vi kommer på fika! Hon kallar dom dock för plyppen, super goda!

Christer
4 år sedan

Undrar om detta är samma som min mor gjorde men hon kallade dom för skrabbelucker..

Veronica
2 år sedan

Riktigt gott va nog det bästa mellanmålet mina fått ny favorit 😍

Nästa inlägg

Söt adventsljusstake från svärmor

20
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x