Fina julgodisbitar och förvaring

Jag får så galet många frågor och kommentarer hur jag skär upp mina godisbitar & hur jag förvarar dem. Så jag tyckte att dessa tipsen kunde få ett eget inlägg.  Det är egentligen inga konstigheter alls. För det första ha inte för bråttom, vänta med att skära upp julgodiset så det har fått stå kallt över natten.

Världens godaste citron-julgodis kommer alldeles strax på bloggen.
Julgodis recept

Använd en tunn vass kniv eller degskrapan är faktisk jättebra. Såga inte igenom kolan / fudgen utan tryck igenom kniven hela vägen. Voila, så får du fin-fina kanter.

IMG_2440-002

Och förvaringen då… Jo julgodis håller länge eftersom det är mycket socker i dem. Men jag fryser in mina för att de inte ska bli en hård hinna på dem, och för att de ska vara färska när jag bjuder på dem. Allt julgodis går att frysa, är de doppade i choklad kan de få lite kondens när du tinar dem- tina långsamt eller pudra över lite florsocker.

0
Prenumerera
Notis om

19 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Filippa
9 år sedan

Halloj! Har du något smarrigt recept på pepparkakstryffel?

Vänligen Filippa

Jenny Warsen
Reply to  Filippa
9 år sedan

Jag har pepparkaks-godis på bloggen. Kolla längre bak i kategorin julgodis. Om en stund kommer också en pepparkasfudge upp på bloggen, håll utkik.

Kjerstin
9 år sedan

En fråga angående ditt recept på Fudge med kondenserad mjölk och mörk choklad med flingsalt på toppen.
Du skriver häll upp allt i en skål och smält över vattenbad under omröring, när skall den kondenserade mjöken tillsättas, skall den vara med i skålen som sedan skall värmas över vatten.

Jenny Warsen
Reply to  Kjerstin
9 år sedan

Den ska i samtidigt, allt ska ner i skålen. 🙂

Cilla
9 år sedan

Ååå vad jag vill ha recept på citron kola

Denise
9 år sedan

åh, ser såå gott ut!! med risk för att verka dum – vad menas med att tina långsamt? tar man inte bara upp och låter dem tina i ”egen takt”? 🙂

Jenny Warsen
Reply to  Denise
9 år sedan

Tina långsamt så tänker jag tina dem i kylskåp…. 🙂

Jane Linreus
9 år sedan

Vad använder du för kokosfettet till Citron kolan?

Jenny Warsen
Reply to  Jane Linreus
9 år sedan

Kokosfettet är en silvrig förpackning brevidsmöret i butik.

Ylva Nyman
9 år sedan

Hej. Jag måste fråga ang Pannacottan med kondoserad mjölk. Du har skrivit att man ska koka ihop den med grädden , men ska jag koka burken först? jag har aldrig använt kondoserad mjölk men jag har alltid hört att den ska koka länge (burken) innan man får fram kolan. Menar du att att man ska blanda med grädde efter man kokat burken? Eller kan man hälla mjölken direkt i grädden? Hoppas du förstår vad jag menar:) Stort tack för en jättetrevlig matblogg! Du har inspirerat många av mina vardagsmiddagar! God Jul, Ylva.

Jenny Warsen
Reply to  Ylva Nyman
9 år sedan

Denna ska inte kokas innan. När den ska dete så skriver jag det tydligt i receptet.
Utan den ska bara kokas ihop med de övriga ingredienserna. Lycka till

9 år sedan

Gud så mycket julgodis du gör 🙂 Din familj och din släkt måste vara lyckliga (och lite tjocka :)) Kram!

Jenny Warsen
Reply to  Sara på Vardag.nu
9 år sedan

🙂 Det är gott 😀

Viola
9 år sedan

Men lägg av, hur gott kan inte det där smaka då! Måste prövas, vi hade visserligen julgodisfixarhelg förra helgen – men den här är värd en helg alldeles för sig själv 🙂 Citronkola, underbart!

Jenny Warsen
Reply to  Viola
9 år sedan

Farligt god kan jag meddela, de smälter på tungan.
Och är så där söt syrliga som citrongodisar ska va. Mumma

Evelina
9 år sedan

Vad är det för julgodis du har lagat på bilden?

Jenny Warsen
Reply to  Evelina
9 år sedan

Citronkola 🙂 recept finns i kategorin julgodis

Lotta Gunnarsson
8 år sedan

Vilken storlek på formen använder till fudge??!

Maria
8 år sedan

Jag blir tokig när jag ska skära bitar av t ex morotskaka och andra mjuka kakor m mjuk topping. När jag skär lossnar massor av topping och bitarna blir fula. Jag torkar av kniven mellan varje gång jag skär men det hjälper inte. Hur gör du?

Nästa inlägg

Saffranssnurror med choklad

19
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x