Julfrukost

Morgonstund har guld i mund,


Vi har inte riktigt kommit in i rätt tid än, utan vi vaknar klockan fem på morgonen och somnar tidigt här om kvällarna. Känns ju lite märkligt att vakna pigg klockan fem, men oj vad man hinner med mycket nu på förmiddagarna haha…..  Julskinkan griljerade vi igår, jag vet att många inte gillar att börja med julmaten förän det riktiga julbordet. Men jag är av den åsikten att jag vill börja så fort jag ser en julskinka i butiken, jag vill äta julmat hela decembermånad så jag hinner tröttna riktigt ordentligt. Så idag ska vi äta skinkmacka till frukosten & det är enda gången om året som vi fuskar och äter vid tv:n eftersom det är julkalendern.  Och det lär nog bli en hel del julfrukostar med skinkmackor fram till jul.  Ja för alla utom Nomi då som inte har ”lärt” sig gilla julmat än.  Men jag har dukat fram köttbullsmacka till henne, så blir det lite festligare än vanliga ostsmörgåsen, eller hur.

IMG_1952

När jag griljerarde skinkan så hade jag :
1 ägg
3/4 dl grovkorning senap
1 msk med socker
1-2 dl ströbröd

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Rör ihop ägg, senap & socker och bred över skinkan.
Strö över ströbröd och ställ in i ugnen cirka 15 minuter eller tills skinkan fått fin färg.

Låt svalna och ställ sedan kallt.

 

0
Prenumerera
Notis om

6 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
al68
9 år sedan

Mums…… Julskinkan gör vi inte förrän kvällen innan julafton, så den är klar till frukosten. Jag är sån som tröttnar snabbt så jag vill inte äta för lång tid innan. kram kram

9 år sedan

Gud så gott 🙂

Lotta Järnil
9 år sedan

Hej välkommna hem? Vad köpte du för märke på skinkan? Svårt att välja vi vill ju alla att den ska var god !

Linda
9 år sedan

Hej!
Hur länge håller sig skinkan?
Hälsningar Linda

L
9 år sedan

Jag vill också gärna veta vilket märke på skinkan du köpt.

Jenny Warsen
Reply to  L
9 år sedan

Scan 🙂

Nästa inlägg

Dumlechips

6
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x