Koh Mook & Emerald Cave

Hej där hemma,

Speciellt mycket hej och grattis till världens bästaste bästa morfar & gammelmorfar  ♥ som fyller år idag, Hurra hurra hurra.  Jag vet att du läser och vi kommer och firar dig så fort vi kommer hem! ♥ Här flyter dagarna på, i den stilla semesterlunken, äter frukost, badar & solar, äter lunch, snorklar lite och jagar krabbor för att sedan äta lite till. Ja ni vet ju hur det är och trots detta så går dagarna jättefort. Vi har det jättebra och det enda som saknas nu är Thelma & Jacob- annars hade vi nog kunnat stanna här i Thailand ett par tre veckor till. Idag gjorde vi en liten utflykt till grannön  – som verkligen var superhäftig. Vi åkte med två andra svenska familjer som vi lärt känna här, varav ena familjen kommer från Karlskrona, och andra är som vi kommer från växjö.

IMG_1468-001
Man ser undervattensgrottan i bakgrunden här på bilden.

Vi hyrde en longtailbåt och begav oss till Koh Mook och simmade igenom den kolsvarta grottan ”Emerald Cave” för att se den vackra lagunen därinne. Tips för er som ska bo på Anantara, åk ner till piren för att boka er resa – det är mycket mer prisvärt än att boka via hotellet.

IMG_1483-001

Kan säga att jag inte var så tuff när det var dags att simma igenom den 80 meter långa undervattensgrottan. Vi hade en duktig guide med oss som vi simmade efter, och alla små barn höll i den simringen han hade med sig, och så även jag hehe…  Det måste varit en rolig syn, med den stor folksamling vi endå var. Simma så fort som vi kunde där i bäckmörkret, där alla typ höll taget om varandras flytvästar. Det var ett riktigt äventyr och det var så värt det när man kom över till den vackra lagunen, ett minne för livet.

IMG_1402

 Helt underbarfärg på vattnet inne i lagunen, och på bergsväggarna runt omkring var det gröna träd som växte överallt, en liten minijungel. Tur att guiden hade med sig en vattentålig väska , så jag fick med mig kamerna in.

IMG_1436-001

 Nu har jag försökt att ladda upp detta inlägg i över två timmar, vet inte om det är min dator som strejkar, eller om det är för många bilder för ett inlägg  – eller om det kanske är internet iallafall.  Jag försöker en gång till – så kommer ett till inlägg om en stund om jag lyckas 🙂

IMG_1386

0
Prenumerera
Notis om

5 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Johanna
9 år sedan

Hej,
En fråga angående dina lakritsfudge du brukar
göra. Håller de i kylskåpet fram till jul
om jag gör dem idag?
Eller kan man lika gärna frysa dem?
Hälsningar Johanna

Emma
9 år sedan

Koh Mook är en underbar liten ö! Vi bodde på Charlie beach där för ett antal år sen, kanonmysigt! Väldigt lugnt dock så hela resesällskapet måste ju vara OK med det. Går ju göra lite båtutflykter så helt dött är det ju inte.

Var också inne i Emerald cave. Förstå om jag höll på att få panik PÅ RIKTIGT när en sån där randig vattenorm slingrar sig mot utgången och vår guide vill att vi simmar före den…
Ner i vattnet med grodfötter på så snabbt man klarar, när vi precis ska börja simma slingrar sig ormh-vetet ner i vattnet…

Förutom detta så var ju själva lagunen där inne helt fantastisk!
Tycker det är roligt att få läsa lite om er resa 🙂

ias
9 år sedan

Ser ljuvligt ut. Vi reser till Anantara Si Kao den 3 januari med 3 barn, 12,9 och 4 år. Ska bli underbart härligt- det ser jag ju på dina foton. Trots vi rest massor så blir det premiär för Thailand. Undra om vi kommer gilla det lika mycket som 99 % av befolkningen i Sverige, som redan varit där 😉

Farmor
9 år sedan

Så underbart ni har det. Ska bli roligt när ni kommer hem o berätta. Kram på er.

9 år sedan

Spännande! Vet du vad de i familjen från Karlskrona hette? Sambons syster har nämligen varit i Thailand nu i samma veva och de var också på något sånt ställe och tittade, känner igen bilderna =)

Nästa inlägg

Adventsgodis

5
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x