Bacon- & kycklinggryta

Hej där. 
Den här veckan kommer det lagas väldigt många nya recept här hemma. Jag kommer nämligen få extrahjälp i köket av äldsta sonen Jacob. Han ska vara med & planera nya rätter och laga mat & fota. Roligt tycker jag och jag har hört talas om att det ska bli både hemlagad kebab med egen kebasås, wallenbergare, frukostbröd med massa mera.

Första rätten han har lagat är en av hans favoriträtter. En jättegod kycklinggryta som hans farmor brukar laga.
IMG_8279-001

Det här behöver du grytan:
800 gram kycklingfilé
1 förp. bacon
5 dl smaksatt Cremé Fraiche ( vitlök & örter t.ex)
Svartpeppar

Servas med färsk pasta

Gör så här:

Börja med att dela kycklingen till små kuber som blir bra till grytan,stek sedan kycklingen och när det är färdigt & lägg över på ett fat. Där efter kan du klippa ner baconen och börja steka så att du får en lite knaprig yta. Häll sedan över kycklingen till grytan igen med baconet och lägg i creme fraichén. Låt sjuda upp på svag värme

Salta och peppra, klar för servering

0
Prenumerera
Notis om
10 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
6 år sedan

Hej! Snubblade över ditt recept tidigare idag och var bara tvungen att testa det på studs! Supergott och väldigt fräscht i smaken 🙂 Kändes lite vardagslyxigt såhär en måndagskväll! 🙂

Sofia
6 år sedan

Hej Jenny!

Tack för en härlig blogg som gör mitt vardagsmatlagande mycket lättare! 😉

Nu till ett litet önskemål, skulle inte du kunna sätta ihop ett inlägg med små rätter, typ tapas, munsbitar som man lätt kan bjuda på när man ska ha en liten bjudning och inte vill laga någon riktig maträtt 🙂

Karin
6 år sedan

Tänkte också involvera mina barn lite mer i matlagningen! Imorgon ska vi göra en veckomatsedel och utgå ifrån extrapriser som erbjuds i reklamblad. Då blir det ju också lite mer ekonomitänk också, tänkte jag.

Anna
6 år sedan

Åh vad roligt med ett hemmagjort kebabrecept med sås. Jag bor i USA och har inte haft möjlighet att åka hem på över 2 år och du må tro att jag saknar kebab! Tack för en fantastisk blogg förresten!

jessika
6 år sedan

Hej. Lägger du kycklingen i en tom kastrull eller vad har du där i?

Jenny Warsen
Reply to  jessika
6 år sedan

Det är samma som man har baconet i ?

Lollo
6 år sedan

hej Jenny! Vi ska precis till att äta den här goda grytan,tack för receptet det är verkligen kanongott! trevlig helg!:)

Rosita
5 år sedan

Hej!

Vilken god mat.:) Detta blir att göra flera gånger. Sonen tycker om den också. Blir att kika runt bland dina recept.

5 år sedan

Hej! Tack för en superbra blogg!
Hur många personer är receptet gjort för?

Jenny Warsen
Reply to  Ellinor
5 år sedan

Cirka 4-5 🙂

Nästa inlägg

Godaste hamburgarna

10
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x