Kycklingwok a la Thailand

Nästa månad åker vi till Thailand, och nedräkningen pågår absolut. Barnen har en varsin kalender på rummen som de kryssar ner dagar i, och jag har kollat över passen & börjat skriva listor. Och vi brukar alltid laga mycket thailändsk mat innan vi åker dit och så även denna gång, roligt att prova nya recept! Mycket wokat blir det, och som igår blev det en kycklingvariant med massa goda krispiga grönskaker. Skulle kunna äta detta varje dag tror jag .

Wooken är lätt att reglera i styrka genom att öka / minska mängden woksås. Jag brukar ha i en tsk extra sambal oelek – jag gillar kryddstark mat.

Recept thailändsk mat

Det här behöver du :

500 gram kyckling
rapsolja
1 röd paprika
1 grön paprika
1 gul lök
1/2 huvud med färsk broccoli
2 morötter
1 1/2 dl vatten

Till woksåsen
2 1/2 msk japansk soja
saften av 1 lime
1 cm riven ingefära
2 stycken finhackade vitlöksklyftor
2 ( eller 3 )  tsk sambal oelek
2 msk sweet chilisås
1/2 dl vatten

Serveras med ris.

Gör så här :
Rör ihop alla ingredienser till woksåsen.
Tvätta & skär grönsakerna i lagom stora klyftor. Börja med att fräsa broccolin, morötterna& löken, som behöver längst tid. Vänd sedan ner paprikan. Fräs till de fått fin färg men inte blivit mjuka. Häll upp på en tallrik. Och hetta upp en stekpanna/ wokpanna med olja igen – strimla kycklingen och fräs den klar. Vänd ner grönskakerna igen och häll över vatten och låt sjuda upp. Smaka nu av med woksåsen , jag hade nästan hela min woksås i, smaka av efter du tillsatt halva.

Servera genast,

IMG_7408

0
Prenumerera
Notis om

13 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Linnea
9 år sedan

Har du något gott recept på fransk fiskgratäng? 🙂 alltså den med mandel på!

Jenny.W
Reply to  Linnea
9 år sedan

Aldrig provat- men det vill jag ju prova på snart.
Återkommer med resultatet.

LinneaK
9 år sedan

Ni är så välkomna till Paradiset! (bott i Thailand i 2 år) Om ni har vägarna förbi Phi Phi Island så vet jag ett åar schysta restauranger att få inspiration av 🙂

Andrea
9 år sedan

Bara älskar din blogg, va så trött på ”vanlig mat” innan så som falukorv med mos osv. Hittade din blogg och lagar nästan enbart härifrån nu. Supergoda grejer och just nu sitter vi och avnjuter kycklingwok a la thai!

9 år sedan

Hej. Bästa stället jag varit inne på. Lättbegripliga recept utan en mängd ingridienser. Ibland tappar jag lusten efter att ha läst halva receptet på andra ställen. Så roligt varje dag att se vad du.har för något att locka med. Tack för att du finns här

8 år sedan

Hej!

Vad har du använt för verktyg för att få formen på gurkan?

// Anna

jennysmatblogg
Reply to  Anna
8 år sedan

Jag hade bara en vanlig kniv som jag skar kanter med 🙂

Elin
8 år sedan

Hej Jenny! Jätte härlig blogg du har! Med massor av goda recept jag blir inspirerad av! Tänkte höra om vikten på kycklingen är när den är fryst eller tinad? Kram

jennysmatblogg
Reply to  Elin
8 år sedan

Fryst 🙂

Jenny
7 år sedan

Provat många recept på Thaimat, detta kommer jag göra om… Många gånger. Så gott, smakerna tog mig tillbaka till Thailand. Tog lite jordnötter till, gott.

Elin Augustinsson
7 år sedan

Testade detta receptet idag med min sambo. Vi älskar wok och diverse grytor så detta var vi bara tvungna att testa på! Vi gjorde precis som det stod i receptet och smakade av efter vi hällt i halva woksåsen, och det blev hur bra som helst! Kommer definitivt att göras om igen… och igen 🙂

Elin
7 år sedan

Huuuur gott som helst! Min sambo och jag äter mycket kyckling och gillar wook och kokosmjölk o allt det där. Detta är ett favoritrecept som vi ofta gör!

Sandra
5 år sedan

Kan man använda sig av ingefära fast i krydda? Och isf hur mucket ungefär ska man ha i då?

Nästa inlägg

Pastatisdag

13
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x