Knäckig äppelpaj

Om ni som jag har massa äppel i trädgården och vill prova lite nya goda äppelpajsrecept tycker jag att ni ska provlaga denna.
Knäckig och god som bara den.

IMG_7269-001

Daries recept på knäckig äppelpaj:

6 äpplen
150 gram smör
1 1/2 dl strösocker
3 dl havregryn
1 1/2 dl mjöl
1/2 tsk bakpulver
1 / 2 dl ljus sirap
2 msk mjölk

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader, skala och kärna ur äpplena.
Smörj formen med smör, och skär äppelbitarna i skivor.
Smält smöret i en kastrull , och dra bort frän värmen när den har smält -rör ner mjölk och sirap. Blanda de torra ingredienserna i en skål och rör sedan ner i smör blandningen,
Lägg äppelbitarna i den smorda formen och klicka / bred ut smeten över äpplena.
Ställ in i mitten på ugnen i ca 30 minuter, eller tills pajen är knäckigt / gyllenen.

Severa med glass eller vaniljsås.

3

24 responses to “Knäckig äppelpaj

  1. Michaela skriver:

    Hej!
    Det ser jätte gott ut! En fråga bara, det ser ut på bilden som det är havregryn i men det står inte i receptet…kanske jag som ser helt galet 🙂

    1. Jenny.W skriver:

      Nu är det uppdaterat- tack för att du är uppmärksam.

  2. Emma skriver:

    Jag har provat baka knäckiga pajer tidigare men det blir bara geggigt upptill. Kan jag höja gradantalet eller vad är felet? Jag har inne dem i längre tid än vad som står i receptet.

    1. Jenny.W skriver:

      Då ska du har mindre smet och grädda den lite högre upp.

  3. Modevärlden skriver:

    Herregud vad god denna är, jag gjorde den i helgen. Riktig fullträff!

    Idag har jag lagt upp det snyggaste jag vet inom inredning på http://www.modevarlden.se. Kika in och få inspiration!

    Kram Johanna

  4. Josephine skriver:

    Hej Jenny! Har du tips för lite ”party-mat” som är lite roligare som man kan ha på förfesten? 🙂
    Vi ska ha ett litet party med ngt roligt tema och hade varit kul med lite tips. / Josephine josephinesandstrom@hotmail.com

    1. Jenny.W skriver:

      Kolla in förrätter, där har jag även lite mingelmat 🙂

  5. Helen skriver:

    Mumma så gott <3 Tack för en underbar blogg, jag är en av alla dina trogna följare. Jag som du älskar att laga mat <3 Tack för att du finns.

  6. Laila skriver:

    Tack för ett jättegott äppelkakerecept, testade det idag och alla i familjen tyckte om den. Kramizz Laila

  7. Emily skriver:

    Ser läcker ut! Jag tänkte göra den på helgens middagsbjudning. Hur många vuxna räcker den till?

  8. Anneli Jansson skriver:

    Hej Jenny. Nu gör jag äppelpajen igen och jag vet inte hur många jag har gjort. Men du jag har börjat att ha på ganska mycket kanel också och sen ringlar jag över sirapen istället och den blir sååååå suuuuupergoooood. Tack för den. Kraaaaaaaam Anneli.

  9. Anneli Jansson skriver:

    Hej igen Jenny. Glömde ju säga att jag gräver äpplena också för jag är inte så jättefint i bitar.

  10. Anneli Jansson skriver:

    Grovriver ska det ju stå förstås och inte gräver haha….

  11. Anneli Jansson skriver:

    Men nu vet jag inte vad jag skriver man
    kanske måste lusläsa först innan man skickar. Jag är inte så jätteförtjust i äppelbitar nu så ….

  12. Anneli Jansson skriver:

    Men nu vet jag inte vad jag skriver man
    kanske måste lusläsa först innan man skickar. Jag är inte så jätteförtjust i äppelbitar nu så ….

  13. virre skriver:

    hej jag hittar inte receptet på dumlekakor som du hade lagt ut för ett tag sen kan du lägga ut det igen

    1. Jenny Warsen skriver:

      Sök Dumlesnitt så hittar du 🙂

  14. Malin skriver:

    Hur stor form behövs? Till hur många räcker de?

  15. Sofia Hammarbäck skriver:

    Hej!
    Prövade det här receptet med jordgubbar istället för äpplen och det blev hur gått som helt 😀

    1. Jenny Warsen skriver:

      Vad roligt 🙂

  16. Sara skriver:

    Hej!
    Detta recept använder jag både till rabarberpaj och äppelpaj, hur gott som helst! 🙂

  17. Camilla Wiberg skriver:

    Tusen tack för suveränt recept! Blev mycket populärt, så pass att det inte blev nå kvar att fotografera och lägga ut ? Jag hade bara fiberhavregryn, funkade fint! Och eftersom jag är diabetiker bytte jag ut sirapen mot fibersirap från nutrinick. Sött och gott ?

  18. RONJA skriver:

    Kan man göra detta recept fast I muffins form`?

  19. Caroline J skriver:

    Hej!
    Vilket härligt recept. Kan man frysa in kakan?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *