File Oscar / Surf and Turf

Hej där.
Tiden försvann visst där och vips var det dags för lunch. Jobbat med bildredigering nu på morgonen för kommande fotojobb, många undrar över hur jag jobbar med bilderna på bloggen och jag redigerar ytterst lite. Men jag ljusar oftast upp och förminskar dem i storlek. Jag använder mig av ett gratisprogram som heter Picasa, de kanske inte har den nyaste funktionerna- men der räcker gott & väl för mina bilder. Och snart står helgen på glänt igen, hoppas ni har trevliga planer med den. Jag tänkte passa på att kiki in med ett riktigt smarrigt middagstips till bloggen- ett som du kanske kan testa redan ikväll eller imorgon.  File Oscarblev jag  tipsad av en bloggläsare, sen har jag ändrad receptet så det passar mig bättre – grönsparris istället för vit & så kräftstjärtar istället för räkor.

Fläskfile Oscar :
IMG_7150

Jag var fundersam först till kombinationen – det hade jag inte behövt vara det var verkligen jättegott.

Du behöver till 4 personer: 
1 stor putsad fläskfile
smör
salt & peppar
Sparris
bearneiesås – vill du göra egen har jag recept HÄR
kräftstjärtar

Pommes

Gör så här :
Ställ ugnen på 225 grader , och sätt in pommesen
Skär filen i cm tjocka medaljongbitar, fräs den klar i smör. Salta och peppra under stektiden.
Koka sparrisen alldente i saltat vatten.

Servera sedan genast – ät & njut!

IMG_7122-003

0
Prenumerera
Notis om

8 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Cecilia
9 år sedan

Tack för en helt ljuvligt underbar blogg! Har precis ställt in en daimcheesecaka i frysen och mariannetryffelsmet står i kylen på svalning. Vi ska ha gäster imorgon och med dina recept är jag helt trygg. Recepten är beräknade bra och så är dom ju fantastiskt goda.

Jenny.W
Reply to  Cecilia
9 år sedan

🙂 Tusen tack, vad roligt att höra.
Kram

Anne
9 år sedan

Åh Filet Oscar och Filet Black and White det är 90-tal i Uppsala för mig. Ngn deppig söndageftermiddag när livet kändes lite trist gick jag till min kvarterskrog slog på stort och åt detta. Så blev det måndag och man tog tag i livet igen! På 90-talet fanns faktiskt plats för dessa utsvävningar som student med vanligt studentlån.

Jenny.W
Reply to  Anne
9 år sedan

🙂

Anne
Reply to  Jenny.W
9 år sedan

Ska överraska min sambo med detta nästa lördagkväll. Älskar alla otippade tips jag får fr din blogg! Och min sambo ja, han älskar helt enkelt dig! Han vet naturligtvis inget om dig men du gör hans liv så mycket godare! 😀

Malin M
9 år sedan

Ska testa att laga detta ikväll, ska bli mycket spännande, då det låter helt gudomligt gott!!! 🙂

Kristin
8 år sedan

Hej? Efter som du verkar vara genuint matintresserad så skriver jag detta, och du kanske vet det och gör en”falsk” kalvfilé oscar, men den ”riktiga” är med kalv och hummer.. Och vet du det och bara gör en enklare variant skäms jag…. Men jag själv hade gärna fått denna info om jag inte visste ?

Georg Karlson
7 år sedan

Hej Jenny och tack för en bra blogg.

Jag googlar oska på maträtter och handler ofta på din site

Som du säkert vet är detta en hyllningsrätt till Oscar II på hans 25 års jubileum som regent.

Tanken är att såsen skall bilda ett O runt maten och att den serveras med två vita sparris som placeras mitt över allt som 2an i Oscar II

Blir altaner O med två vertikal stäck över

Jag tycker kanske man kan presentera ursprungstanken även om rätten är mycket förenklad.

Blir ju en trevlig mellan högtidlig rätt med fin tradition

Nästa inlägg

Nytt nummer och efterrätter

8
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x