Fläskfilewok med grönsaker & cashewnötter

Hej där,

Idag är det studiedag i växjö – så det blev sovmorgon i morse. Thelma och jag ska ha lite mamma/dotter tid idag så vi har bokat tid för att få fina naglar på nagelstudion. Jag tänkte nog som vanligt välja en fransk manikyr ( fegar alltid ut när det gäller att välja färg) och  Thelma pratade om rosa nagellack, blir nog jättefint tror jag. Middagen idag är inte bestämd än – Jacob skulle välja den idag- han är den som är mest intresserad och tycker det är roligast med matlagningen av barnen.

Igår till lunch slängde vi ihop en wok, på fläskfile, färska grönsaker & cashewnötter

IMG_5795

Jag har valt att använda mig av Linguine ( en platt spagetti- som finns i pastahyllan)  till denna woken – tycker det blir mer stuns och mer tuggmotstånd. Välj vilket du gillar bäst.

Det här behöver du  till 4 personer:
Nudlar / Linguine
Olivolja
1 stor putsad fläskfile
3 paprikor gärna i olika färger
1 gullök
1 näve med sockerärtor
cashewnötter
2 dl vatten

Kryddsås :
1 msk rödvinsvinäger
2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk worcestershiresås
7 tsk kinesisksoya
1- 2 tsk med sambal oelek

IMG_5815

Gör så här:
Koka nudlar / linguine enligt anvisningar på förpackningen.
Strimla köttet tunt och klyfta lök & grönskaker i lagom stora munsbitar. Hetta upp en panna med högre kanter och fräs på det strimlade köttet, tills de får färg.
Vänd ner grönsakerna & cashewnötter och fräs i några minuter, och häll sedan över vattnet. Låt sjuda upp & Blanda ihop alla ingredienser till kryddsåsen, och häll över så mkt du tycker behövs i woken. Smaka av då & då.
Sist vänder du bara ner de avrunna nudlarna och vänder runt – sen är det klart att servera.

IMG_5833-001

2
Prenumerera
Notis om

3 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Elisabeth
9 år sedan

Hej! Vad mysigt med egen tid med dottern! Tänkte att det vore kanske ngt för mig och min dotter vilken salong går ni till ? Tack för en bra blogg !!

Ulle
9 år sedan

Hej! Va kul! Finns ju jättemycket mönster o grejer o välja på, på naglar! Man behöver ju inte ha likadant på alla naglar. Tycker det är så fint o ha nån detalj på en el två naglar!:) kram

9 år sedan

Ser otroligt gott ut och detta ska jag prova. Tack för en inspirerande matblogg med enkla och goda recept. Finns det några här som vill ha inspiration till barnrummet? Kika in på http://www.modevarlden.se idag…
Kram Johanna

Nästa inlägg

Veckomatsedel

3
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x