Citronpannacotta

Välkommen härliga helg
Vi är framme i sommarstugan nu , och tacos står på kvällens meny- efter barnens önskemål. Ville tipsa er om en god efterrätt jag hittade ett på icakuriren.se för lite sedan – dock gjorde jag om det lite. I orginalreceptet var det mellangrädde, men jag bakar alltid med vispgrädde för att få fram den där runda lena smaken. Jag garnerade med lingon för att få en liten färgklick, och ytterligare lite syrlighet fördenna pannacottan blir inte så citronig som man kan tro. Ta vilka bär nu nu har hemma, bara de bryter av lite- då blir det så gott.

Pannacotta med smak av citron 
cit (1)

Detta behöver du till 8 små portioner : 
3 gelatinblad
2 citroner
7 1/2 dl vispgrädde
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker

Så här gör du :
Lägg bladen i blöt i 5 minuter i kallt vatten. Blanda socker, grädde, vaniljsocker och riv ner skalet ( bara det gula ) från citronerna ner i en kastrull- låt koka upp. Rör om och dra bort från plattan. Krama ur gelatinbladen och vispa ner i smeten tills allt har blandats runt.
Servera i små portionsglas.

Och ställ kallt i fyra timmar innan servering

 

0
Prenumerera
Notis om

6 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Susanne Sundin
9 år sedan

Hej Jenny! Tack för en underbar blogg. Jag verkligen älskar dina recept. Jag följer dig troget. Idag gav jag mig på din äppelkaka. Gjorde den i en avlång form. Hade inne längre än tiden och ändå när jag skulle skära upp den när den svalnat så var den så kladdig i mitten att det inte gick att äta. Fick ändå ut några lite mindre kladdiga bitar och kakan var så jäkla god. Kommer bli en favorit men vad gjorde jag för fel tro? Trevlig Helg!

Jennys_matblogg
Reply to  Susanne Sundin
9 år sedan

Det kan skilja lite frånugn till ugn.Prova att ha den lite längre ner nästa gång och lite lägre tid 🙂

9 år sedan

Det ser ju jättegott ut! Perfekt också eftersom att man kan förbereda den innan och då slipper stå i köket och slava medan de andra njuter av middagsmyset! Trevlig helg!

titri
9 år sedan

Ska man inte använda citronsaften alls?

Jennys_matblogg
Reply to  titri
9 år sedan

Nej- inte i denna efgerrätt.
Spara citronerna eller skiva ner i en bringare med vatten.

Malin
9 år sedan

Hej…provade göra citronpannacottan…men blev inte alls nöjd.. Smaken var där, men den ville inte stelna… Den förblev krämig & i botten samlade sig citronskalet… Gjorde jag fel någonstans?

Nästa inlägg

Kakbak & lite Miofynd

6
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x