Ädelost- och broccolipaj

Det känns riktigt bra att börjat äta mer vegetariskt – vi försöker servera det en gång i veckan. Sist lagade vi en krämig och god broccolipaj med ädelost, det var tomma tallrikar efter denna denna måltid- så den rekommenderas varmt. Försöker ni också äta mer vegetariskt, kan ni inte tipsa mig om fler middagar/ rätter- det uppskattas jättemycket.

IMG_4492-001

Och  nu när detta inlägget är klart ska jag sätta mig och redigera och skriva ner recept på de galet goda Dumlekakorna ni såg på instagram igår… de är så goda att ni knappt kan tro det 😉 Skriv upp på handla listan och baka dem till helgen, det tycker jag det.
IMG_4494-001

Det här behöver du till en större pajform :
150 gram smör
3 1/2 dl dl vetemjöl
3 msk kallt vatten
1/2 tsk salt

Fyllning : 
500 gram fina broccolibuketter
10 körsbärstomater
140 gram ädelost
4 ägg
4 dl grädde
2 dl riven ost

Gör så här:

Ställ ugnen på 200 grader.
Tärna smöret i en skål och mät upp övriga ingredienser – arbeta ihop till en deg och ställ svalt i 20 minuter.
Tryck sedan ut i en form, picka med gaffel och förgrädda i 10 minuter. Fyll sedan med broccolibuketterna och delade tomater, tärna ner ädelosten och vispa ihop rädde & ägg- salta och peppra lite ( men tänk på att mögelosten är salt i sig ) Riv över ost och grädda i cirka  20- 30 minuter.
Servera genast med en god sallad.

 

IMG_4503

1

29 responses to “Ädelost- och broccolipaj

  1. Lina skriver:

    Pajen såg supergod ut!
    Men mest längtar jag efter kakreceptet 🙂
    Sticker och handlar så fort receptet är ute….hihi!
    Ha en bra dag!

  2. Lena skriver:

    Oh så gott…. måste testa !

  3. Linda skriver:

    Såg supergod ut! Den ska jag laga till min sambo som älskar broccoli! 😉 Tycker även att din pajform var jättefin var har du köpt den? 🙂

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Tusen tack- jag tror att formen är från Höganäs 🙂

  4. Sara skriver:

    Är det fryst eller färsk broccoli? Vid fryst, tinar du den först?

  5. Maja skriver:

    Pestopasta kör vi ofta, blanda grön pesto m grädde, crème fraîche och vitlöksstekta champinjoner, grovhacka soltorkade tomater och lägg i.

  6. Maja skriver:

    Ett till tips på veg mat: enchiladas med krämig fyllning på bladspenat och champinjoner (och om man har någon annan grönsak som behöver ätas upp). Stuva ihop bladspenat, crème fraîche och grädde, krydda med salt, vitlök, peppar och lite riven ost. Stek ev champinjoner el annan grönsak och blanda i. Rulla in i stora wraps, lägg på plåt och gratinera med riven ost på!

  7. Ida skriver:

    har märkt att du liksom jag har mycket körsbärstomater i din mat! Hur gör du på vinter när tomaterna inte smakar så mycket. Känns nästan som att slänga pengarna i sjön då!

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Då är de inte lika goda nej.

  8. Solrosen 83 skriver:

    Brukar laga Indisk quorngryta med cashewnötter och ingefär ( recept från Tasteline men lyckas inte länka i mobilen tyvärr. Gör min lite annorlunda med en färsk röd chili och en liten gul lök i kryddmixen och jag har då i 2 paket quornbitar och en hel burk kokosmjölk. Blir alltid grymt gott och är ännu godare dagen efter i matlådan.

  9. Ida Krieg skriver:

    mitt ALLRA BÄSTA tips är att kolla in recepten på t.ex de här bloggarna: http://vegoteket.se/ (så fina bilder också), https://vegmat.se/ och https://vegoriket.se/ Det finns sååå mycket bra god mat. mina favoriter är alla grytor med kikärtor, aubergine osv. så himla gott, kryddigt och MÄTTANDE

  10. Linda skriver:

    Såg supergod ut! Den ska jag laga till min sambo som älskar broccoli! 😉 Tycker även att din pajform var jättefin var har du köpt den? 🙂

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Tusen tack – det var det också.
      Formen är från Höganäs tror jag

  11. Josefin skriver:

    Har ett tips på en supergod vegetarisk pastarätt 🙂 Du behöver mascarponeost, pinjenötter, soltorkade tomater, babyspenat och pasta. Rosta pinjenötterna i en panna, häll sedan i mascarponeost. Klipp i soltorkade tomater och rör ner babyspenaten. Servera med nykokt pasta! Mums! … Annars en vegetarisk rätt som man inte ser som ”vegetarisk” riktigt, men som jag gör ofta… Är ugnspannkaka med rårivna morötter och någon god sylt 🙂

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Tusen tack – tar emot alla tips 🙂 Vegetariskt är rätt nytt för mig. Men vill äta den minst 1 gång i veckan- så supertack!

  12. Anna skriver:

    Hade inne den i 30 min, men den blev helt lös och vattnig, äggstammningen hade inte blivit fast. Vad kan vara fel? För liten form? Tog en 24 cm i diameter.

  13. Charlotta skriver:

    Ett vegetariskt recept från mitt jobb (lunchrestaurang)
    Pasta & broccolisås:
    (Jag brukar göra min egna variant.)
    Färsk broccoli (funkar med fryst oxå)
    Lök
    Vitlök
    Matlagningsgrädde
    Creme fraiche
    Philadelphia
    Kryddor efter egen smak.

    Sjukt gott!!
    Servera med någon god pasta och riven parmesan

  14. Johanna skriver:

    Du hade nog den på för låga grader. Det blev samma för mig när jag tillagade den på 200 °C, ändrade till 220°C och då blev den stel äggstanningen.

  15. jenny skriver:

    Hej vilken ädelost använde du?

    1. Jenny Warsen skriver:

      Gräddädel – de där små trekantiga ostarna i butik.

  16. Camilla Rosén skriver:

    Vad kan man ta istället för ädelost?

    1. Jenny Warsen skriver:

      Vilken ost som helst egentligen 🙂 Välj den du tycker är godast.

  17. Camilla skriver:

    Hej, här är ett recept på jättegod vegetarisk soppa.

  18. Erika skriver:

    Jättegod! Dock så blev den något rinnig, äggstanningen stelnade inte till.
    Kan detta ha att göra med att jag använde matlagningsgrädde? Eller har du något annat tips för att det inte ska hända nästa gång?
    Tack för härlig inspiration!

    1. Jenny Warsen skriver:

      Jag vet inte om det beror på att du har matlagningsgrädde, jag använder mig altid av vispgrädde-

  19. Anna-Karin skriver:

    supergod paj! Jag gjorde den lite nyttigare med 3 dl mandelmjöl, 1/2 dl sesamfrön, 40 g smör, 1 msk fiberhusk, 1 tsk salt och 1 ägg. Den gick verkligen hem här

  20. Flora Edlund skriver:

    Kan man frysa den?

  21. Susanna skriver:

    Jag har lagt till rödlök i din broccolipaj, tycker den smakar godare då!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *