Chokladtårta och en liten fråga….

Dopet gick bra, och det var trevligt som vanligt och gott med Daries hemlagade smörgåstårta 🙂 Något svårt att få bra bilder , eftersom vi var faddrar på dopet. Men några har jag fotat, så jag tänkte uppdatera när vi kommer hem igen. För nu  när vi har vi ett par timmar över så tänkte jag & Jacob åka och handla kläder och nya skor, han har växt massa i sommar så han behöver nytt i garderoben.

Innan jag åker så har jag en fråga, för ni är så många nya här, och även om ni sällan lämnar avtryck så är bloggen mer besökt nu är någonsin. Bloggen har tredubblats på mindre än ett år och bloggportalens siffror visar 130 000 besök i veckan. Jätteroligt men eftersom ni inte gör så mycket väsen av er så blir jag lite extra nyfiken på vem du är och hur hittade du hit?

Skulle bli gööörglad om du berättade. Jag läser alla kommentarer  ♥

Kastar in en gamla favorit- i repris. Vi lagar sällan ”vanliga tårtor”  utan det blir pimpade cheesecakes eller kladdkakor. En varaint på chokladtårta som är så väldigt enkel att göra – och brukar bli uppskattade på kalasen !  

Till en form på 20-22 cm behöver du :

3 ägg
3 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör

Garnering : 5 dl vispgrädde och 1 rulle med center + lite chokladströssel

Gör så här:

Ställ ugnen på 175 grader.  Smält smöret och låt svalna. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten. Rör sist ner smöret. Bred sedan ut det i en rund form ( smord och bröad ) och ställ in i ugnen i cirka 20 minuter. Den ska fortfarande vara lite lös i mitten – den stannar till sig i kylskåpet. Ställ sedan in i kylskåp tills den svalnat helt.

Innan servering bred ut den vispade grädden över tårtan ( kladdkakan ) och dekorera med plopp och chokladströssel- detta använde jag  .

0
Prenumerera
Notis om

116 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Emelie / Mlips.devote.se
9 år sedan

Jag hittade hit genom Kryddburken-Linda´s blogg för något år sedan och är numera inne och läser varje dag. Testar ganska ofta dina recept och blir alltid lika nöjd! 🙂

Sandra
Reply to  Emelie / Mlips.devote.se
9 år sedan

Blev tipsad av en vän igår om din blogg, hon lagar väldigt mycket mat från dina recept och är jättenöjd! Det är första gången jag kikar in – men definitivt inte sista 🙂

Sandra
Reply to  Sandra
9 år sedan

Oj, blev fel… sorry Emelie 😉

Linnea
9 år sedan

Jag är en tjej som framförallt gillar bakning, men även matlagning och hittade hit via Facebook där någon gillat ett inlägg du gjort!

Andrea
9 år sedan

Hej Jenny! Jag hittade din blogg när du drev den på Min Bebis, kan det vara ca 3 år sedan kanske. Tycker den är väldigt trevlig och kikar nog in nästan varje dag. Du inspirerar med enkla recept och vackra bilder och det är så roligt att det gått så bra för dig, grattis! Jag driver själv en mat/bakblogg, http://hemmahosandrea.se, men långt ifrån så besökt som din, haha! Om jag inte mins fel så hamnade jag på din sida när jag sökte på ngn snickerskaka. Trevlig helg/Andrea

Sara
9 år sedan

Hej! En vän hade gjort en kaka härifrån som såg så läcker ut att jag ville ha recept och därefter har jag varit inne varje dag. Har dock ej hunnit testa något ännu men en kladdkaka till ikväll blir det nog! Tack för en trevlig blogg!!

Emily
9 år sedan

Det pratas om din blogg en hel del i fikarummet på jobb! Det tipsas hit o dit om fina, goda recept så jag var tvungen och kolla upp detta. Numera är jag inne o kollar några ggr i veckan och har provat en hel del recept. Nu är det jag som tipsar hejvilt om din blogg! 🙂

sofia
9 år sedan

Jag är en tjej på 18 år och jag hittade din blogg via google. Älskar din mat!! Läser din blogg exakt varje dag haha, kram!

lisa
9 år sedan

Jag är en 22 årig tvåbarnsmamma som går på lchf. Tycker du gör jättebra och god mat, lätt att byta ut potatisen/riset elr pastan bara 🙂 hittade din blogg genom en kompis bloggsida som hade lagat något av dina recept.

Elin
9 år sedan

Jag är en tjej på 18 år från västkusten som tog studenten från samhällsprogrammet i våras. Nu jobbar jag heltid i en färg/tapet/inredningsbutik och hoppas på att under året kunna åka på olika språkresor och dessutom säsonga i fjällen. Jag har också en liten tanke att åka som au pair innan jag sätter mig i skolbänken igen och kanske utbildar mig till dietist, jurist…eller varför inte något inom skrivande? Vem vet.
Jag började läsa din blogg för något år sedan, jag bara halkade in här på något vis och eftersom jag älskar att baka så blev jag liksom kvar…lite som ett barn i en godisbutik- man vill liksom inte lämna.
Nej, nu har jag inte tid att sitta här längre. Nu ska jag baka en av dina kladdkakor! 🙂

Sandra
9 år sedan

Jag är en en tjej spmt bor med min sambo och dotter strax utanför göteborg! Är utbimdad bagare/konditor, någongång googlade jag efter ett recept och hamnade på din sida! Och nu är jag fast för du lägger ut så många bra recept! 😀

Maja
9 år sedan

Jag är en 26-årig tjej som bor med min sambo och son i Stockholm.Jag kommer inte ihåg hur jag hittade din blogg, tror att jag googlade typ ”matblogg” och hittade din. Sedan dess är jag fast! 😉

Ingel
9 år sedan

Vet ej hur jag hittade hit men har läst din blogg sen nåt år tillbaka. Tycker att den är toppen & många bra recept 🙂 Bor i Jämtland. Mvh Ingela

Elisabeth
9 år sedan

Jag såg att någon som jag följer på Instagram följde dig. Så via Instagram hittade jag din fina blogg med så många härliga recept. Såg när jag bläddrade runt lite, att du bor i Växjö, det gör jag också!

Anna
9 år sedan

Jag hittade dig genom Instagram. Någon som jag följer hade gillat någon bild. Då jag nyligen blivit mamma för andra gången så vill jag börja testa lite nya recept. Och du har massor som jag ska testa.

Maria
9 år sedan

Hittade hit via vänners delningar på facebook. Älskar att baka och laga mat och bloggen ger bra med inspiration till nya recept och bakverk. Om mig: 38 år, gift och har två hundar och en katt. Hus och trädgård. Tack för alltid trevlig läsning och ständigt nya recept! Uppskattar speciellt kakrecepten, kul att kunna komma med något ”nytt” på kalasen istället för samma gamla kakor jämt 🙂 Även kul med inredningsbilder.

Susanne
9 år sedan

Jag fick tips av min jobbarkompis! Jag gillar dina enkla recept och godsaker med oftast få ingredienser. Det är kul att du bor i Växjö som jag! Gillar också inredning så det är kul när du lägger ut fina bilder. Jättefina före-och efterbilder på stugan!

Mikaela
9 år sedan

Jag hittade dig via rekommendationer på bloglovin, din blogg kom upp som förslag när jag letade efter en bra matblogg och jag är helnöjd. Gillar att du ofta har enkla recept som inte har en uppsjö av ingredienser. Keep up the good work girl!

Sandra
9 år sedan

Jag hittade hit via Gekås-bloggen faktiskt! Såg ett inlägg om kakfat tror jag och där fanns en bild på ett jättefint kakfat med massa kakor som såg så goda ut att jag blev sugen att baka dom själv, så för att ta reda på receptet så sökte jag helt enkelt upp din blogg, sen blev jag fast! Jag har provat massor av dina recept och mitt bokmärkesfält svämmar över med sparade recept som jag vill prova.
Tack för en jättehärlig blogg och många goda recept!

Malin
9 år sedan

Jag hittade dig när du bloggade hos Pernilla. Jag är 46 år och bor i Malmö. Helt underbar blogg har du!

Anna-Panna
9 år sedan

Hej Jenny!
Hittade din blogg för flera år sedan när du var med i Bloggportalen eftersom jag läste andra bloggar där. Sen dess har jag läst din blogg varje dag! 🙂 Fastnade för dina underbara bilder, välskrivna text och för dina supergoda recept! Som jag skrivit tidigare; när jag bjuder mina svärföräldrar på din mat och goda bakverk så vill de ALLTID ha receptet! Härligt att det går så bra för dig!
Vänligen Anna
Ps: Vi har anlagt likadana pooler i sommar! 😀

Linda
9 år sedan

Jag heter Linda, är 30år å bor i en liten stad i västergötland med sambo å två barn. Va en kompis som tipsa om dina sida eftersom jag gillar å baka. Men har tyvärr så har jag svår behhandlad diabetes så får inte äta så mycke av det jag bakar. Så njuter istället ofta av dina fina bilder och ”ser mig mätt på dem” 😉 bakar ofta bullar och kakor som jag sen ger till min mormor å morfar eftersom mormor är dålig och inte orkar längre 🙁 hon har alltid bakat allt från bröd till tårtor själv å vi har alltid fått hembakat hos dom.Så nu när mormor imte orkar baka själv längre så är det inte mer än rätt att vi ger tiltillbaka lite 🙂

Susanne
9 år sedan

Likt den andra Susanne nedan så bor jag också i Växjö och tipsades av mina jobbarkompisar om bloggen. Det är så många fina bilder och användbara recept. Idag har stora dottern (12 år) o jag bakat både krämiga kola kakor och brownies m marshmallows o kola härifrån bloggen. Mums, mums!!

Englamo
9 år sedan

Catarina heter jag , Englamo på instagram. Har hittat dig på Femme , och följt dig varje dag. Älskar att baka och testat många av dina recept. Har nog gått upp flera kilo av att bara läsa din blogg o allt gott. Kram

Jenny
9 år sedan

Jenny heter jag och är 36 år, mamma och gift sedan 11 år tillbaka. Hittade din blogg när du bloggade hos Pernilla Wahlgren och varit trogen läsare sedan dess. Tycker om din blogg för det är varvat mat, bak, familj och inredning plus att det är inga konstiga recept med många ingredienser som man sen inte behöver.

Tina
9 år sedan

Följde med din blogg till och från för kanske ett år sedan då du bloggade på Femme (eller var det nån annan stans?). Hade just hittat dit då du flyttade hit som du bloggar nu och hade då hunnit testa några av dina recept och jag tycket mycket om dem! Sedan glömde jag lite bort din blogg och kom inte ihåg vad den hette eller vad du heter efter en tid, tappade bort dig helt enkelt! Funderade nog faktiskt några ggr på detta och funderade var jag kunde hitta dej! Så för ngn vecka sedan lade Charlotte Perelli ut ett av dina recept på sin Facebook sida och direkt visste jag att det var din blogg, den som jag letat efter!! Sedan dess kollar jag upp din blogg dagligen!!
Är en 2 barns mamma som bor i Finland. Hus, jobb, man, vanligt Svenssonsliv liksom! Vi äter gärna god mat och jag är viktig med att det ska vara hemlagad mat och testar gärna olika saker. Tycker också jag är rätt så bra på att laga mat, men ibland lyser ideérna med sin frånvaro! Så därför kollar jag in här för tt få nya vindar och ny inspiration! Tack för en jättebra blogg! Har rekommenderat den för många väninnor som lite är i samma situation som jag! Trevlig fortsättning på hösten!

Ann-Britt
9 år sedan

Hejsan
Bor i Norrland , Piteå där vi haft en härligt varm sommar .Tror jag hittade dej via Instagram ,för ca några månader sedan.Du har en sån trevlig blogg med mycket gott att baka och äta

Linda
9 år sedan

Hej! Linda heter jag är 37 år o har två barn i lågstadiet! Bor i ett gammalt hus som inte är helt olikt ditt, älskar lantlig inredning och att resa! Då matlagning och bakning är en stor del av vardagen och man ständigt letar inspiration blev jag tipsad av en kompis i början av året och blev sedan fast, bloggen var ju som en godispåse med bara de godaste godisarna! Så tack för inspiration som verkligen behövs i vardagen!

camilla L
9 år sedan

Ja fick tips av en jobba kompis. Följer dej här varje dag helt underbar blogg …Gillar att laga mat särskilt prova nytt…. Har tipsat om din sida till mina Facebook vänner och vet att några är inne kolla dej

Tenna
9 år sedan

Tenna 37 år Göteborg. Hittade dig via Ulrika när ni båda bloggade på Femme och jag har följt dig sedan dess. Jag har aldrig tidigare följt en matblogg, men i din hittade jag en människa med liknande smak och ambitionsnivå i matlagningen som mig själv och veckomenyerna har räddat mig många gånger när idetorkan har slagit in.

Lisa
9 år sedan

Lisa 26 år från Sandviken. Började följa dig på instagram när jag såg att en vän gillat en av dina bilder. På den vägen är det. Ser fram emot att följa dig i höst och nu måste jag börja laga några av dina smaskiga recept! 🙂

johanna
9 år sedan

Hej Jenny 🙂 har följt din blogg ett tag nu sen ja på Facebook min sida någon som gillat något du hade som recept så gick genast in på receptet och läste och hittade massa gott du gjort så har gillat din sida och brukar ploppa därmed upp massa nya recept du brukar länka upp och har flera ggr kikat in på din blogg via fb och testat massa smarriga goda recept på bakverk så ja själv älskar o baka o testa massa nytt och även nå matlagnings tips o annat du länkat testat och måste säga du är fantastiskt duktig o så roligt och följa dig och dina goda recept så roligt o få så bra med tips o idéer på så mycket gott du tipsar om Tack för att du delar med dig så mycket och får en själv massa tips och nya goda recept att testa 🙂
/johanna sundvall oja.

Alexandra
9 år sedan

28 år från västkusten. Du har en jätte trevlig matblogg, kanon o få tips via veckomatsedeln varje vecka! Var på Öland för några veckor sedan, underbart mysigt!

Susanne
9 år sedan

Susanne 39 år från Kristianstad. Bara älskar din blogg, finns alltid något härligt att läsa om + fina bilder. Har testat många recept, så kul:)

Jonna
9 år sedan

Hej Jenny!

Jag heter Jonna och jobbar på Nomis gamla förskola på Östra Lugnet! Jag jobbar på avdelningen bredvid Norrskenet så det var Stina och Jenny som tipsade om din blogg när Nomi gick där. Sen dess är jag fast 😉

Ha en fin helg!

Magdalena
9 år sedan

Magdalena, 33 år med 3 barn. Har läst bloggen sen den fanns på Pernillas sida har jag för mig, kommer inte ihåg hur många år sen det är. Följt med i ett antal flyttar iaf 🙂 En av de bästa mat o bakbloggarna jag hittat.

Samira
9 år sedan

Hej!
Har nog aldrig kommenterat så är väl dax nu:) Läser din blogg dagligen, provar många av dina recept:) Är en 23-årig kvinna/förskollärare med en 11/2 årig dotter o nästa barn beräknas att komma i feb. Bor med sambo utanför Ystad. Tycker det är roligt att laga mat å testar nya recept i princip varje vecka. Hittade dig när du bloggade på femme och blev fast:)
Kram

Jannica
9 år sedan

Hej! Jannica från västkusten, mamma till en två åring. Jag hittade hit till din blogg ganska nyligen då jag blev så fascinerad av din Ahlgrens bilar pannacotta i Damernas Värld. Nu har jag bara fastnat och provat massa recept för både mat och desserter. Tack för att du är en underbar inspirationskälla. Hoppas ni får en trevlig helg

Hanna
9 år sedan

Hej Jenny!
Har aldrig kommenterat tidigare så det är väl dags nu 🙂
Hanna heter jag, 30 år och bor i Uppsala. Äskar att baka och laga mat, så mycket man nu hinner med tre små barn (4 mån, 2 och 4 år).
Hittade din blogg i julas när jag letade efter smarrigt julgodis och har varit fast sen dess! Fina bilder och bra recept! Favoriten här hemma för tillfället är smördegsknyten med vitlökssås, det äter vi ofta!

Camilla
9 år sedan

Hej!
Camilla 45 år från Göteborg. Har följt dig ända sen du bloggade hos Pernilla W.
Otroligt inspirerande blogg och har gjort så många av dina recep! Bilderna gör mycket och du tar superfina bilder! Älskar även inredning och har fått många tips av dig, keep up the good work!:)

Sari
9 år sedan

Hej Jenny! Om jag inte minns helt fel så hittade jag din blogg via STARWOMAN, som jag följer. Jag delar flera av dina intressen, så därför är det kul att följa dig! Vi har ett stort matintresse i familjen och min dotter är snart färdig kock:-)) Kikar in på din trevliga blogg ofta! Allt gott till dig! Kramar Sari

Anneli
9 år sedan

Hej, Tack för en toppen blogg. Du har räddad våra luncher och middagar många gånger. Antingen brukar jag kolla veckomenyerna eller så plockar jag från kategorierna. Vi gör något från dig varje vecka. Inbakad köttfärspirog, chili korv stroganoff, lax och feta, gyros, köttfärsspett hör till våra favoriter. Sedan ska vi inte prata om de underbara plopp och center kladdisarna och daim cheesecaken med toffee sås hade båda på kals. Blev uppskattat. Nötpajen också toppen. Hittade hit genom att jag följer Charlotte Perrelli.

Alexandra
9 år sedan

Alexandra 25 år 🙂 hittade dig via en annan blogg på damernas värld. Älskar mat och bakning så tycker din blogg är super!

Malin
9 år sedan

Såg en av dina härliga bilder på en kladdkaka på Instagram och eftersom jag älskar kladdkakor var det en självklarhet att följa dig. Gillar enkelheten i dina recept. God mat och goda bakverk som inte tar en hel dag att laga och med ingredienser som man ofta har hemma.

hanna
9 år sedan

Hittade hit genom en annan blogg,inspiration till nya rätter är superbra….!många fina recept!
/27årig mamma från Jönköping

Jeanette
9 år sedan

Hittade till ditt insta av en slump och sen in på bloggen och kollade. Gillar verkligen din blandning på mat och inredning och ditt avslappnande sätt. ❤

Marie
9 år sedan

Hittade hit för något år sen troligtvis via något receptsök på Google. Kommer inte ihåg riktigt. Däremot har vi lagat massor med mat och bakat efter dina recept. Tror allt vi testat har varit gott!
Blir lite ont om kommentarer pga att jag läser via bloglovin och oftast inte klickar in på själva bloggen. Fast alla inlägg läses 🙂 Tack för att du delar med dig av dina recept och ditt liv!

Johanna
9 år sedan

Hej! Fick tips av en bekant om dej å din matblogg å nu har jag kört meny från dej hela denna veckan… Iaf 4 dgr å familjen ÄLSKAR maten så TOPPBETYG för denna blogg verkligen

Lisa
9 år sedan

Hej! Lisa, 37 år från sthlm här 🙂 Hittade dig första gången hos pernilla w, sen igen när du kom t bloggfamiljen/femme. Sen följde jag med dig hit. Gillar din avslappnande ton, älskar dina recept – har en hel hög jag samlat på mig, några har jag ändrat lite på – du är en enorm inspirationskälla!! Ps extra roligt att ni boat in er på öland, där spenderar vi alltid våra somrar – kände nästan att jag ville svänga förbi er stuga för att säga hej 🙂

Anna
9 år sedan

Hej Jenny! Hittade till din blogg via Kryddburken och läser varje dag med stort nöje. Hälsningar från Umeå.

Annelie
9 år sedan

Vet inte hur jag hittade dig men vet att jag aldrig kommer sluta läsa din blogg, älskar både bakning å matlagning. Bor i Falun, Dalarna med sambo och en dotter på 2 år och en son på 4 mån. Keep up the good work

Helena
9 år sedan

Hittade din blogg när jag googlade efter recept på goda efterrätter. Sedan blev jag fast 🙂

Malin
Reply to  Helena
9 år sedan

Jag har precis hittat din blogg via Facebook. Är en nybliven 2-barns mamma som drömmer om god mat och hoppas och önskar att jag snart har ork o tid att laga något av dina recept. Tills dess läser jag och inspireras 🙂

Nästa inlägg

Guldknappen

116
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x