Chokladtårta och en liten fråga….

Dopet gick bra, och det var trevligt som vanligt och gott med Daries hemlagade smörgåstårta 🙂 Något svårt att få bra bilder , eftersom vi var faddrar på dopet. Men några har jag fotat, så jag tänkte uppdatera när vi kommer hem igen. För nu  när vi har vi ett par timmar över så tänkte jag & Jacob åka och handla kläder och nya skor, han har växt massa i sommar så han behöver nytt i garderoben.

Innan jag åker så har jag en fråga, för ni är så många nya här, och även om ni sällan lämnar avtryck så är bloggen mer besökt nu är någonsin. Bloggen har tredubblats på mindre än ett år och bloggportalens siffror visar 130 000 besök i veckan. Jätteroligt men eftersom ni inte gör så mycket väsen av er så blir jag lite extra nyfiken på vem du är och hur hittade du hit?

Skulle bli gööörglad om du berättade. Jag läser alla kommentarer  ♥

Kastar in en gamla favorit- i repris. Vi lagar sällan ”vanliga tårtor”  utan det blir pimpade cheesecakes eller kladdkakor. En varaint på chokladtårta som är så väldigt enkel att göra – och brukar bli uppskattade på kalasen !  

Till en form på 20-22 cm behöver du :

3 ägg
3 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör

Garnering : 5 dl vispgrädde och 1 rulle med center + lite chokladströssel

Gör så här:

Ställ ugnen på 175 grader.  Smält smöret och låt svalna. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten. Rör sist ner smöret. Bred sedan ut det i en rund form ( smord och bröad ) och ställ in i ugnen i cirka 20 minuter. Den ska fortfarande vara lite lös i mitten – den stannar till sig i kylskåpet. Ställ sedan in i kylskåp tills den svalnat helt.

Innan servering bred ut den vispade grädden över tårtan ( kladdkakan ) och dekorera med plopp och chokladströssel- detta använde jag  .

1

116 responses to “Chokladtårta och en liten fråga….

 1. Emelie / Mlips.devote.se skriver:

  Jag hittade hit genom Kryddburken-Linda´s blogg för något år sedan och är numera inne och läser varje dag. Testar ganska ofta dina recept och blir alltid lika nöjd! 🙂

  1. Sandra skriver:

   Blev tipsad av en vän igår om din blogg, hon lagar väldigt mycket mat från dina recept och är jättenöjd! Det är första gången jag kikar in – men definitivt inte sista 🙂

   1. Sandra skriver:

    Oj, blev fel… sorry Emelie 😉

 2. Linnea skriver:

  Jag är en tjej som framförallt gillar bakning, men även matlagning och hittade hit via Facebook där någon gillat ett inlägg du gjort!

 3. Andrea skriver:

  Hej Jenny! Jag hittade din blogg när du drev den på Min Bebis, kan det vara ca 3 år sedan kanske. Tycker den är väldigt trevlig och kikar nog in nästan varje dag. Du inspirerar med enkla recept och vackra bilder och det är så roligt att det gått så bra för dig, grattis! Jag driver själv en mat/bakblogg, http://hemmahosandrea.se, men långt ifrån så besökt som din, haha! Om jag inte mins fel så hamnade jag på din sida när jag sökte på ngn snickerskaka. Trevlig helg/Andrea

 4. Sara skriver:

  Hej! En vän hade gjort en kaka härifrån som såg så läcker ut att jag ville ha recept och därefter har jag varit inne varje dag. Har dock ej hunnit testa något ännu men en kladdkaka till ikväll blir det nog! Tack för en trevlig blogg!!

 5. Emily skriver:

  Det pratas om din blogg en hel del i fikarummet på jobb! Det tipsas hit o dit om fina, goda recept så jag var tvungen och kolla upp detta. Numera är jag inne o kollar några ggr i veckan och har provat en hel del recept. Nu är det jag som tipsar hejvilt om din blogg! 🙂

 6. sofia skriver:

  Jag är en tjej på 18 år och jag hittade din blogg via google. Älskar din mat!! Läser din blogg exakt varje dag haha, kram!

 7. lisa skriver:

  Jag är en 22 årig tvåbarnsmamma som går på lchf. Tycker du gör jättebra och god mat, lätt att byta ut potatisen/riset elr pastan bara 🙂 hittade din blogg genom en kompis bloggsida som hade lagat något av dina recept.

 8. Elin skriver:

  Jag är en tjej på 18 år från västkusten som tog studenten från samhällsprogrammet i våras. Nu jobbar jag heltid i en färg/tapet/inredningsbutik och hoppas på att under året kunna åka på olika språkresor och dessutom säsonga i fjällen. Jag har också en liten tanke att åka som au pair innan jag sätter mig i skolbänken igen och kanske utbildar mig till dietist, jurist…eller varför inte något inom skrivande? Vem vet.
  Jag började läsa din blogg för något år sedan, jag bara halkade in här på något vis och eftersom jag älskar att baka så blev jag liksom kvar…lite som ett barn i en godisbutik- man vill liksom inte lämna.
  Nej, nu har jag inte tid att sitta här längre. Nu ska jag baka en av dina kladdkakor! 🙂

 9. Sandra skriver:

  Jag är en en tjej spmt bor med min sambo och dotter strax utanför göteborg! Är utbimdad bagare/konditor, någongång googlade jag efter ett recept och hamnade på din sida! Och nu är jag fast för du lägger ut så många bra recept! 😀

 10. Maja skriver:

  Jag är en 26-årig tjej som bor med min sambo och son i Stockholm.Jag kommer inte ihåg hur jag hittade din blogg, tror att jag googlade typ ”matblogg” och hittade din. Sedan dess är jag fast! 😉

 11. Ingel skriver:

  Vet ej hur jag hittade hit men har läst din blogg sen nåt år tillbaka. Tycker att den är toppen & många bra recept 🙂 Bor i Jämtland. Mvh Ingela

 12. Elisabeth skriver:

  Jag såg att någon som jag följer på Instagram följde dig. Så via Instagram hittade jag din fina blogg med så många härliga recept. Såg när jag bläddrade runt lite, att du bor i Växjö, det gör jag också!

 13. Anna skriver:

  Jag hittade dig genom Instagram. Någon som jag följer hade gillat någon bild. Då jag nyligen blivit mamma för andra gången så vill jag börja testa lite nya recept. Och du har massor som jag ska testa.

 14. Maria skriver:

  Hittade hit via vänners delningar på facebook. Älskar att baka och laga mat och bloggen ger bra med inspiration till nya recept och bakverk. Om mig: 38 år, gift och har två hundar och en katt. Hus och trädgård. Tack för alltid trevlig läsning och ständigt nya recept! Uppskattar speciellt kakrecepten, kul att kunna komma med något ”nytt” på kalasen istället för samma gamla kakor jämt 🙂 Även kul med inredningsbilder.

 15. Susanne skriver:

  Jag fick tips av min jobbarkompis! Jag gillar dina enkla recept och godsaker med oftast få ingredienser. Det är kul att du bor i Växjö som jag! Gillar också inredning så det är kul när du lägger ut fina bilder. Jättefina före-och efterbilder på stugan!

 16. Mikaela skriver:

  Jag hittade dig via rekommendationer på bloglovin, din blogg kom upp som förslag när jag letade efter en bra matblogg och jag är helnöjd. Gillar att du ofta har enkla recept som inte har en uppsjö av ingredienser. Keep up the good work girl!

 17. Sandra skriver:

  Jag hittade hit via Gekås-bloggen faktiskt! Såg ett inlägg om kakfat tror jag och där fanns en bild på ett jättefint kakfat med massa kakor som såg så goda ut att jag blev sugen att baka dom själv, så för att ta reda på receptet så sökte jag helt enkelt upp din blogg, sen blev jag fast! Jag har provat massor av dina recept och mitt bokmärkesfält svämmar över med sparade recept som jag vill prova.
  Tack för en jättehärlig blogg och många goda recept!

 18. Malin skriver:

  Jag hittade dig när du bloggade hos Pernilla. Jag är 46 år och bor i Malmö. Helt underbar blogg har du!

 19. Anna-Panna skriver:

  Hej Jenny!
  Hittade din blogg för flera år sedan när du var med i Bloggportalen eftersom jag läste andra bloggar där. Sen dess har jag läst din blogg varje dag! 🙂 Fastnade för dina underbara bilder, välskrivna text och för dina supergoda recept! Som jag skrivit tidigare; när jag bjuder mina svärföräldrar på din mat och goda bakverk så vill de ALLTID ha receptet! Härligt att det går så bra för dig!
  Vänligen Anna
  Ps: Vi har anlagt likadana pooler i sommar! 😀

 20. Linda skriver:

  Jag heter Linda, är 30år å bor i en liten stad i västergötland med sambo å två barn. Va en kompis som tipsa om dina sida eftersom jag gillar å baka. Men har tyvärr så har jag svår behhandlad diabetes så får inte äta så mycke av det jag bakar. Så njuter istället ofta av dina fina bilder och ”ser mig mätt på dem” 😉 bakar ofta bullar och kakor som jag sen ger till min mormor å morfar eftersom mormor är dålig och inte orkar längre 🙁 hon har alltid bakat allt från bröd till tårtor själv å vi har alltid fått hembakat hos dom.Så nu när mormor imte orkar baka själv längre så är det inte mer än rätt att vi ger tiltillbaka lite 🙂

 21. Susanne skriver:

  Likt den andra Susanne nedan så bor jag också i Växjö och tipsades av mina jobbarkompisar om bloggen. Det är så många fina bilder och användbara recept. Idag har stora dottern (12 år) o jag bakat både krämiga kola kakor och brownies m marshmallows o kola härifrån bloggen. Mums, mums!!

 22. Englamo skriver:

  Catarina heter jag , Englamo på instagram. Har hittat dig på Femme , och följt dig varje dag. Älskar att baka och testat många av dina recept. Har nog gått upp flera kilo av att bara läsa din blogg o allt gott. Kram

 23. Jenny skriver:

  Jenny heter jag och är 36 år, mamma och gift sedan 11 år tillbaka. Hittade din blogg när du bloggade hos Pernilla Wahlgren och varit trogen läsare sedan dess. Tycker om din blogg för det är varvat mat, bak, familj och inredning plus att det är inga konstiga recept med många ingredienser som man sen inte behöver.

 24. Tina skriver:

  Följde med din blogg till och från för kanske ett år sedan då du bloggade på Femme (eller var det nån annan stans?). Hade just hittat dit då du flyttade hit som du bloggar nu och hade då hunnit testa några av dina recept och jag tycket mycket om dem! Sedan glömde jag lite bort din blogg och kom inte ihåg vad den hette eller vad du heter efter en tid, tappade bort dig helt enkelt! Funderade nog faktiskt några ggr på detta och funderade var jag kunde hitta dej! Så för ngn vecka sedan lade Charlotte Perelli ut ett av dina recept på sin Facebook sida och direkt visste jag att det var din blogg, den som jag letat efter!! Sedan dess kollar jag upp din blogg dagligen!!
  Är en 2 barns mamma som bor i Finland. Hus, jobb, man, vanligt Svenssonsliv liksom! Vi äter gärna god mat och jag är viktig med att det ska vara hemlagad mat och testar gärna olika saker. Tycker också jag är rätt så bra på att laga mat, men ibland lyser ideérna med sin frånvaro! Så därför kollar jag in här för tt få nya vindar och ny inspiration! Tack för en jättebra blogg! Har rekommenderat den för många väninnor som lite är i samma situation som jag! Trevlig fortsättning på hösten!

 25. Ann-Britt skriver:

  Hejsan
  Bor i Norrland , Piteå där vi haft en härligt varm sommar .Tror jag hittade dej via Instagram ,för ca några månader sedan.Du har en sån trevlig blogg med mycket gott att baka och äta

 26. Linda skriver:

  Hej! Linda heter jag är 37 år o har två barn i lågstadiet! Bor i ett gammalt hus som inte är helt olikt ditt, älskar lantlig inredning och att resa! Då matlagning och bakning är en stor del av vardagen och man ständigt letar inspiration blev jag tipsad av en kompis i början av året och blev sedan fast, bloggen var ju som en godispåse med bara de godaste godisarna! Så tack för inspiration som verkligen behövs i vardagen!

 27. camilla L skriver:

  Ja fick tips av en jobba kompis. Följer dej här varje dag helt underbar blogg …Gillar att laga mat särskilt prova nytt…. Har tipsat om din sida till mina Facebook vänner och vet att några är inne kolla dej

 28. Tenna skriver:

  Tenna 37 år Göteborg. Hittade dig via Ulrika när ni båda bloggade på Femme och jag har följt dig sedan dess. Jag har aldrig tidigare följt en matblogg, men i din hittade jag en människa med liknande smak och ambitionsnivå i matlagningen som mig själv och veckomenyerna har räddat mig många gånger när idetorkan har slagit in.

 29. Lisa skriver:

  Lisa 26 år från Sandviken. Började följa dig på instagram när jag såg att en vän gillat en av dina bilder. På den vägen är det. Ser fram emot att följa dig i höst och nu måste jag börja laga några av dina smaskiga recept! 🙂

 30. johanna skriver:

  Hej Jenny 🙂 har följt din blogg ett tag nu sen ja på Facebook min sida någon som gillat något du hade som recept så gick genast in på receptet och läste och hittade massa gott du gjort så har gillat din sida och brukar ploppa därmed upp massa nya recept du brukar länka upp och har flera ggr kikat in på din blogg via fb och testat massa smarriga goda recept på bakverk så ja själv älskar o baka o testa massa nytt och även nå matlagnings tips o annat du länkat testat och måste säga du är fantastiskt duktig o så roligt och följa dig och dina goda recept så roligt o få så bra med tips o idéer på så mycket gott du tipsar om Tack för att du delar med dig så mycket och får en själv massa tips och nya goda recept att testa 🙂
  /johanna sundvall oja.

 31. Alexandra skriver:

  28 år från västkusten. Du har en jätte trevlig matblogg, kanon o få tips via veckomatsedeln varje vecka! Var på Öland för några veckor sedan, underbart mysigt!

 32. Susanne skriver:

  Susanne 39 år från Kristianstad. Bara älskar din blogg, finns alltid något härligt att läsa om + fina bilder. Har testat många recept, så kul:)

 33. Jonna skriver:

  Hej Jenny!

  Jag heter Jonna och jobbar på Nomis gamla förskola på Östra Lugnet! Jag jobbar på avdelningen bredvid Norrskenet så det var Stina och Jenny som tipsade om din blogg när Nomi gick där. Sen dess är jag fast 😉

  Ha en fin helg!

 34. Magdalena skriver:

  Magdalena, 33 år med 3 barn. Har läst bloggen sen den fanns på Pernillas sida har jag för mig, kommer inte ihåg hur många år sen det är. Följt med i ett antal flyttar iaf 🙂 En av de bästa mat o bakbloggarna jag hittat.

 35. Samira skriver:

  Hej!
  Har nog aldrig kommenterat så är väl dax nu:) Läser din blogg dagligen, provar många av dina recept:) Är en 23-årig kvinna/förskollärare med en 11/2 årig dotter o nästa barn beräknas att komma i feb. Bor med sambo utanför Ystad. Tycker det är roligt att laga mat å testar nya recept i princip varje vecka. Hittade dig när du bloggade på femme och blev fast:)
  Kram

 36. Jannica skriver:

  Hej! Jannica från västkusten, mamma till en två åring. Jag hittade hit till din blogg ganska nyligen då jag blev så fascinerad av din Ahlgrens bilar pannacotta i Damernas Värld. Nu har jag bara fastnat och provat massa recept för både mat och desserter. Tack för att du är en underbar inspirationskälla. Hoppas ni får en trevlig helg

 37. Hanna skriver:

  Hej Jenny!
  Har aldrig kommenterat tidigare så det är väl dags nu 🙂
  Hanna heter jag, 30 år och bor i Uppsala. Äskar att baka och laga mat, så mycket man nu hinner med tre små barn (4 mån, 2 och 4 år).
  Hittade din blogg i julas när jag letade efter smarrigt julgodis och har varit fast sen dess! Fina bilder och bra recept! Favoriten här hemma för tillfället är smördegsknyten med vitlökssås, det äter vi ofta!

 38. Camilla skriver:

  Hej!
  Camilla 45 år från Göteborg. Har följt dig ända sen du bloggade hos Pernilla W.
  Otroligt inspirerande blogg och har gjort så många av dina recep! Bilderna gör mycket och du tar superfina bilder! Älskar även inredning och har fått många tips av dig, keep up the good work!:)

 39. Sari skriver:

  Hej Jenny! Om jag inte minns helt fel så hittade jag din blogg via STARWOMAN, som jag följer. Jag delar flera av dina intressen, så därför är det kul att följa dig! Vi har ett stort matintresse i familjen och min dotter är snart färdig kock:-)) Kikar in på din trevliga blogg ofta! Allt gott till dig! Kramar Sari

 40. Anneli skriver:

  Hej, Tack för en toppen blogg. Du har räddad våra luncher och middagar många gånger. Antingen brukar jag kolla veckomenyerna eller så plockar jag från kategorierna. Vi gör något från dig varje vecka. Inbakad köttfärspirog, chili korv stroganoff, lax och feta, gyros, köttfärsspett hör till våra favoriter. Sedan ska vi inte prata om de underbara plopp och center kladdisarna och daim cheesecaken med toffee sås hade båda på kals. Blev uppskattat. Nötpajen också toppen. Hittade hit genom att jag följer Charlotte Perrelli.

 41. Alexandra skriver:

  Alexandra 25 år 🙂 hittade dig via en annan blogg på damernas värld. Älskar mat och bakning så tycker din blogg är super!

 42. Malin skriver:

  Såg en av dina härliga bilder på en kladdkaka på Instagram och eftersom jag älskar kladdkakor var det en självklarhet att följa dig. Gillar enkelheten i dina recept. God mat och goda bakverk som inte tar en hel dag att laga och med ingredienser som man ofta har hemma.

 43. hanna skriver:

  Hittade hit genom en annan blogg,inspiration till nya rätter är superbra….!många fina recept!
  /27årig mamma från Jönköping

 44. Jeanette skriver:

  Hittade till ditt insta av en slump och sen in på bloggen och kollade. Gillar verkligen din blandning på mat och inredning och ditt avslappnande sätt. ❤

 45. Marie skriver:

  Hittade hit för något år sen troligtvis via något receptsök på Google. Kommer inte ihåg riktigt. Däremot har vi lagat massor med mat och bakat efter dina recept. Tror allt vi testat har varit gott!
  Blir lite ont om kommentarer pga att jag läser via bloglovin och oftast inte klickar in på själva bloggen. Fast alla inlägg läses 🙂 Tack för att du delar med dig av dina recept och ditt liv!

 46. Johanna skriver:

  Hej! Fick tips av en bekant om dej å din matblogg å nu har jag kört meny från dej hela denna veckan… Iaf 4 dgr å familjen ÄLSKAR maten så TOPPBETYG för denna blogg verkligen

 47. Lisa skriver:

  Hej! Lisa, 37 år från sthlm här 🙂 Hittade dig första gången hos pernilla w, sen igen när du kom t bloggfamiljen/femme. Sen följde jag med dig hit. Gillar din avslappnande ton, älskar dina recept – har en hel hög jag samlat på mig, några har jag ändrat lite på – du är en enorm inspirationskälla!! Ps extra roligt att ni boat in er på öland, där spenderar vi alltid våra somrar – kände nästan att jag ville svänga förbi er stuga för att säga hej 🙂

 48. Anna skriver:

  Hej Jenny! Hittade till din blogg via Kryddburken och läser varje dag med stort nöje. Hälsningar från Umeå.

 49. Annelie skriver:

  Vet inte hur jag hittade dig men vet att jag aldrig kommer sluta läsa din blogg, älskar både bakning å matlagning. Bor i Falun, Dalarna med sambo och en dotter på 2 år och en son på 4 mån. Keep up the good work

 50. Helena skriver:

  Hittade din blogg när jag googlade efter recept på goda efterrätter. Sedan blev jag fast 🙂

  1. Malin skriver:

   Jag har precis hittat din blogg via Facebook. Är en nybliven 2-barns mamma som drömmer om god mat och hoppas och önskar att jag snart har ork o tid att laga något av dina recept. Tills dess läser jag och inspireras 🙂

 51. Ing-Marie skriver:

  Hej!
  Hittade din blogg via Charlotte perellis instagram, där hon lagt upp någon maträtt som kom från dig o som hon sedan varmt rekommendera./Ing-Marie

 52. Tina skriver:

  Hittade din blogg via instagram tror jag, fastnade för du har så goda recept 🙂

 53. Karin skriver:

  Följt dig sen Pernilla… Tar idéer av dina recept och rekommenderar dina recept för kollegor. Har själv 3 barn och vill undvika färdiglagad mat….

 54. Åsa skriver:

  Hej! 29 – årig tvåbarnsmamma som älskar mat, bak och inredning! Jag hittade din blogg genom hemmahospillan’s blogg

 55. Camilla skriver:

  Hej Jenny
  Hittade din blogg genom Facebook. Har alltid gillat att laga mat och bjuda på mat. Men för snart 4 år sedan fick vi veta att vår dotter (då 5 år) har en obotlig hjärnsjukdom. En förälders värsta mardröm, läkarna kan inte göra något. De kan bara försöka lindar de problem som sjukdomen innebär. Jag tappade all intresse för att laga mat, bara en nödvändighet som man måste göra. Men efter att jag hittade din blogg blev jag inspirerad att laga mat igen. Läser din blogg varje dag. Tack för en bra blogg och för alla bra recept.
  Mvh Camilla

  1. Jennys_matblogg skriver:

   ♥ ♥ ♥

 56. Emma skriver:

  Hej Jenny!
  Emma heter jag och bor med mina 3 barn och sambo. Hittade din blogg genom receptsök och fastnade direkt. Gör mycket efter dina recept i både mat och bakverk som uppskattas av både små och stora. Tipsar många vänner om din blogg!
  Tack för den bästa blogg ever!!!

 57. Renée skriver:

  Hittade din sida från Charlotte Perellis blogg, där skrev hon nyss om din blogg/recept.
  Jag gillar din blogg som har ett bra innehåll och jättefina, enkla recept.
  Veckomatsedlarn är guld värda!!! Tack!

 58. Lilljackie skriver:

  Fyrbarnsmamma som hittade hit av en slump, till barnens och makens förtjusning. Har lagat mycket gott från din sida. Tack för att du delar med dig:)

 59. Frida skriver:

  19-årig tjej med ett intresse för matlagning och en kräsen sambo, men med denna blogg är det aldrig ett problem 😉
  Hittade din blogg då min svärmor gjort en av dina kalla såser när vi var där som var sååå god! Så nu är jag fast!

 60. Johanna skriver:

  35-årig 3-barns mamma. Fick tipset om din matblogg av en vän och måste tacka för att du underlättar många veckor när jag planerar matsedel, och ibland kopierar din rätt av. Så tack att du finns!!

 61. Erica skriver:

  Är en tjej på 21 år som bor på Tjörn – en liten Ö på västkusten norr om Göteborg 🙂
  Tycker mycket om matlagning, bakning och inredning, och då passar ju din blogg perfekt! Så himla mysig, med bra variation, fina bilder och goda recept! Har följt dig rätt länge och tycker din blogg är fantastisk!
  Har dock inte kommenterat förut, så det ska jag försöka bli bättre på 😉
  Kram!

 62. Emelie skriver:

  22 årig tjej som gillar att vara i köket och baka och testa nya maträtter. Har bla testat din kladdkaka med center och daimbiskvier! Fick väldigt bra betyg när jag bjöd på dessa 🙂 fick tipset av din blogg ifrån en jobbakompis. Kramis

 63. Maria skriver:

  Hej Jenny, 39-årig trebarnsmamma från Umeå som älskar matlagning och bakning. Hittade hit av en slump när jag googlade ett recept, nu är jag fast. Supertrevlig blogg med bra mix. Kram

 64. Maria K skriver:

  Via instagram!

 65. Maria skriver:

  Av en slump via Instagram. Tack för en fantastisk blogg!

 66. Annette skriver:

  Hej!!!
  Följt dig länge men aldrig kommenterat…..sökte på någon kaka (minns inte vilken) och kom till Dig. Följt dig sedan dess.
  Vi har många favoriter av dig senast igår bjöd vi på Nutellasemifreddo.
  Härliga bilder och underbara recept!!
  Stort tack för all inspiration! !
  Hälsningar från Skara

 67. Charlotte skriver:

  Jag hittade hit tack vare att en vän på fb la upp en bild på fajjitaslasagne dom tillagat från ditt recept. Var första rätten jag gjorde, faktiskt god!!

 68. Jennys_matblogg skriver:

  ♥♥♥Så roligt att läsa ikapp – tusen tack för att ni berättar ♥♥♥

 69. Jenny skriver:

  Hej Jenny! Jag hittade din blogg via Facebook som ett sponsrat inlägg. Det var det underbara inlägget med din Räkcheesecake inför midsommar. Fick så mycket beröm för den på midsommar!! 🙂 Sen dess går jag regelbundet in på din blogg. Din smak av inredning, mat och bakverk passar mig alldeles perfekt och älskar verkligen din blogg! Tack för ett bra arbete! MVH Jenny

 70. Marie skriver:

  Hej! Hittade dig på instagram av en slump och fastnade direkt så då blir det även besök här på bloggen. Börjat testa dina recept och är hittills väldigt nöjd. Är just nu mammaledig med minstingen, har 3 pojkar och tampas med här hemma. 🙂 Ha det bäst! /Marie

 71. Jess skriver:

  En kollega bjöd på fredagsfika med recept från din blogg, det var så jag hittade hit 🙂 nu följer jag dig på IG också!

 72. Lina skriver:

  Hej! Jag är en tjej på 22 år från Göteborg sim hittade hit i påskas då det var ett sponstrat inlägg på facebook med din goda räkcheesecake, och oj vilken hit den blev på påskbordet! Nu är jag inne i princip varje dag och tittar på dina fantastiska recept 🙂

 73. Lovisa skriver:

  Hejsan! Jag är en 17 årig tjej med intresse för matlagning, vilket tyvärr inte är alldeles för vanligt. Jag googlade bara ”matblogg” för några månader sedan, så hade jag hittat den.

 74. Pernilla skriver:

  Jag ÄLSKAR din blogg! Inte för avancerade recept och allt blir alltid super smarrigt! 🙂 Tusen tack för att du finns.

 75. Rose-Marie skriver:

  Hej Jenny!
  Jag hittade dig genom en blogg på femme å följt dig sen dess, kikar in här varje dag, gillar din mix på bloggen både av varierande recept å ditt liv som du delar med dig av! Lagar ngt av dina recept varje vecka, enkla snabba recept som blir såå goda som uppskattas av hela familjen! Tack å fortsätt ditt fina arbete! Kram

 76. Caroline skriver:

  Via instagram! En fantastisk blogg med massa goda och enkla recept. Tack! 🙂

 77. Therése skriver:

  Hej!
  Jag heter Therése och är 25 år och bor i Kalmar län. Jag tror jag hittade till din blogg genom bloggen bakverk och fikastunder. Jag gillar att titta in på din blogg lite då och då för att få inspiration. Tack för en grym mat och bak blogg!

 78. Emma skriver:

  Hej! Jättebra blogg med recept för alla tillfällen! Emma heter jag och är 25 år från Alingsås! Bestämde mig för att bli bättre på att laga mat så googlade och hittade din blogg med recept som passar alla. Du har fått mig att tycka att de är roligt att laga mat 🙂

 79. Nathalie skriver:

  Bor i mellersta Norrland, föräldraledig, 22 år 🙂 du har helt underbara recept! Har gjort många av do

 80. Nathali skriver:

  Jag sökte efter mat bloggar på google, o hamnade på din blogg (för ca 6 månader sen) Och sen dess har jag kollat din blogg dagligen. Tycker om den skarpt! Kram

 81. Carina skriver:

  Kommer inte ihåg hur jag hittade hit men troligtvis så googlade jag efter recept. Följer dig även på instagram.

 82. Louise skriver:

  Hej! Jag såg på fejjan recept från din blogg och länkade mig vidare till din blogg. Tycker du har bra recept och inte för svåra att göra passar ofta både till vardags och till fest.

 83. Linda skriver:

  Hittade dig via en annan blogg på femme för något år sedan! En tvåbarnsmamma från västkusten som älskar att prova ny mat, så jag hittar alltid något nytt recept som slinker in i veckans meny. Gillar din blogg jättemycket, just en matblogg som gör skäl för namnet och du tar inspirerande matkort som man blir sugen på. Idag provade vi din potatis- och purjolökssoppa, fast igår tänkte jag att du kanske hade någon extra god kantarellsås – men där gick jag bet 😉

 84. Caroline skriver:

  Jag sökte på recept och då kom din blogg upp. Jag gillar den jättemycket. Jag och min sambo lagar mycket gott från dina tips

 85. 46-åring i Västerbotten skriver:

  Jag sökte också på recept och hittade din blogg. Blir väldigt inspirerad av dina recept och kikar här när jag är oinspirerad och ska planera veckans mat. Tack för alla fina tips. God mat och fin blogg 🙂

 86. Emma H skriver:

  Jag läser din blogg varje dag och älskar den! Får massor av inspiration och ideér till matlagning:-) Hittade dig för längesen när jag googlade på skagencheesecake tror jag;-)
  Jag kommer från Östersund och bor med sambo och våra tre tjejer <3
  Jobbar som sjuksköterska och älskar att laga mat. Pratar om, letar och delar recept hela tiden;-)
  Ha en härlig kväll!
  Emma H

 87. Therese skriver:

  Hej, jag är mamma till tre killar och bor i Göteborg . Hittade din blogg när jag googlade på ett recept. Älskar framför allt att baka (fast det finns alltid för lite tid) och matlagning . Älskar din blogg då du ofta har enkla och snabba recept 🙂

 88. Maria Hörberg Fd Sjökvist skriver:

  Hej!
  Hittade din blogg via Emma A på instagram. Högstorpsbo

 89. Emma skriver:

  Vet faktiskt inte hur jag hittade hit. Letar alltid nya recept både på bakning och mat. Lever med en sambo som har allergier och då får man laga det mesta från grunden och försöka hitta vägar att komma runt vissa ämnen. Så fruktansvärt tråkigt att fastna i korv träsket.

  Väntar på att vårt första barn vill födas, det blir en helt ny utmaning!

 90. Elin skriver:

  Vi är ett gäng kompisar som har haft en kaktävling idag och vinnaren hade hittat sin kaka på din blogg så där kikade jag in. =)

 91. jess skriver:

  Jag följer dig på instagram, och tycker att du har en otroligt inspirerande blogg

 92. bea skriver:

  Googlade ’matblogg’ och fastnade för din! Fina bilder o goa recept. Är mest ute efter bakinspiration:)

 93. Sofie skriver:

  Minns inte hur jag hittade hit men sen jag gjorde det kikar jag ofta in för att inspireras och hitta nya recept. Receptet på källarfranska används flitigt och har blivit sambons favorit. Själv är jag glutenintolerant! Är 24 år, bor i Malmö och har precis tagit examen från universitetet, redo för att börja jobba:) Tack för en toppenfin blogg!

 94. Anna skriver:

  Minns inte riktigt hur jag hittade din blogg. Är 27, bor i Kalmar och pluggar heltidsmaster i Karlskrona samtidigt som jag bollar två extrajobb. Försöker äta så bra och nyttigt som det går men ändå snabba, enkla och smidiga recept eftersom tiden är knapp men också utan tillsatser, konstiga E-nummer och färdigmat och då tycker jag din blogg är superbra! Tack för all inspiration!

 95. Camilla skriver:

  Hittade din blogg via en annan blogg i somras och är nu en trogen följare! 😉 gillar att dina recept är enkla och inspirerande som passar HELA familjen! Älskar dina veckomatsedlar! Är även inredningsintresserad så jag tycker det är kul och följa förvandlingen av ert hus/stuga. Bor i Kalmar med sambo och dotter.

 96. Bella skriver:

  Jag älskar din blogg och har följt dig ett tag. Kommer inte ihåg hur jag hittade hit, tror jag mest kollade runt och sedan kom hit av en slump och fastande direkt för de fina bilderna och goda och lättlagade recepten. Är mammaledig med tvillingar och bor i en mindre ort i Skåne. Keep up the good work!!

 97. Camilla skriver:

  Jag hittade hit via en kollega som tipsade mig om din blogg, det är några år sedan.
  Sen dess så är jag fast, den är superbra, en av dom bästa.
  Kram <3

 98. Rose skriver:

  Hittade din blogg via instagram. Är en trogen följare 🙂

 99. Maja skriver:

  Maja heter jag och bor i Gävle. Jag hittade dig på instagram. Tycker din blogg är super! Uppskattar särskilt din vecko-matsedel. Jag har gluten men mycket du gör är glutenfritt. Efterrätter och mat. Dom andra recepten försöker jag oftast byta ut mot glutenfritt mjöl och prova mig fram. Tack för bra och inspirerande recept!

 100. Sanna skriver:

  Jag googlade ”Jordgubbssirap” och hittade din blogg. Härlig ”ton” i bloggen, underbara bilder och läskande recept! Här kommer jag att titta in flera gånger! Sanna från Växjö

 101. elviselviselvis skriver:

  Hej Jenny! Jag hittade dig på instagram och började följa dig där först. Receptet som fick mig att gå in på bloggen var dina fyllda pitabröd som var perfekta då jag skulle packa för en dag på havet. Dessa var för övrigt mycket uppskattade av mina barn! Numer kollar jag din blogg varje gång jag gör matsedel och minst ett av dina recept står på min meny varje vecka. Det jag faller för är att det är enkelt och inte alldeles för många ingredienser och mycket tilltalande bilder! Kram Anna

 102. Mikaela skriver:

  Via facebook och jag fastnade direkt för den. Tycker det är en supermysig blogg som ger massa inspiration. 🙂

 103. Maritha skriver:

  Recept från Charlotte Perellis blogg.

 104. katta skriver:

  Hej Jenny
  Har precis hittat din blogg via kryddburken som jag brukar följa.
  Vilken fin o bra blogg du har! Jag har 4 barn o ibland tryter ideerna om vad man ska laga men nu har jag fått inspiration tack!!! Idag blev det phad thai kyckling som alla gillade.
  Kram Katta

 105. Josefin skriver:

  Oj!! Jag minns inte.. Var ett par år sedan, tror jag sökte på recept så kom din länk upp 🙂 är 22 år och precis fått mitt första barn, en dotter. Så nu när jag är mammaledig har jag förhoppningsvis extra mycket tid till att pröva nya recept 🙂

 106. Jennifer skriver:

  Jag hittade dig igenom den här hemsidan. En vän till mig på facebook gillade en länk där som jag la märke till och som var till en tjej som också hade sin blogg här innan 🙂 ”Bakverkochfikastunder” Så gick in på denna hemsidan och kollade runt lite, och hittade då din sida med och såg allt gott du bakar och lagar. 😀 Jag tycker även att era recept påminner om varandras, och jag blir väldigt inspirerad av recepten och vill testa på att baka allt själv! 😀 Älskar era bloggar och även att ni testar på att baka med olika godis sorter, för det blir ju så himla gott!! 😀
  Mvh, Jennifer, 23, göteborg 🙂

 107. Åsa skriver:

  Det var någon som hade gjort en Daim cheescake (som såg fantastiskt god ut) och skrev att de hittat receptet på din blog. Så jag blev nyfiken och kikade in här 🙂 Underbart med så många goda recept och ideer för både middagar och kalas!

 108. Elaine--85 skriver:

  Jag hittade hit via instagram #efterrätt

  Jag heter Elaine, är 29 år, jobbar som livsmedelsinspektör och bor utanför Vara (en halvtimme söder om Vänern) 🙂

 109. Julia skriver:

  Jag har verkligen ingen aning om hur jag hittade dig, men du ligger som bokmärke på mobilen och har gjort i någon månad nu, och där kommer du få ligga bra länge till 🙂 jag går så ofta jag hinner in och läser och inspireras av allt gott du gör.

  Själv heter jag Julia, är 22 år och bor i Malmö med min sambo.
  Det är sällan jag har ork över till att baka, och då nöjer jag mig med att gå in här och titta på allt gott istället.

 110. Anna(ladyannajansson.blogg.se) skriver:

  Jag heter Anna och jag hittade din blogg när den låg på femme.se portalen. Jag läste Starwomans blogg och kände att jag ville läsa en matblogg också och då hittade jag dig på samma portal. Är dock ingen daglig läsare, men någon gång i veckan surfar jag in för att inspireras av dina härliga mat- och bakbilder!

 111. matilda skriver:

  Jag sökte på chokladtårta på goggle och hamnade av en slump på den här sidan.

 112. Maria Arnestål skriver:

  Jag heter Maria och är från Hedemora. Jag tycker mycket om att baka. Att baka och framförallt göra tårtor har varit som en terapi under min sjukskrivning. Familjen går igenom en tuff tid med sjukdomar och då har bakningen varit en fristad långt från sjukhus och provtagningar. Jag hittade hit genom att någon av mina vänner gillat något recept. Nu har jag själv många recept härifrån spårade i min receptbank.
  Tack för många bra recept 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *