Vegetariska piroger

Godmorgon raringar,
Torsdag idag och jag tycker nog att vi har börjat komma tillbaka till de rätta skolrutinerna. I och med skolstarten så är jag tillbaka till mina promenader igen- som även senare ska resultera i lite löpning. Men eftersom jag verkligen inte har sprungit en meter på hela sommaren (läs latmask-fasoner) , så vill jag mjukstarta lite. Så powerwalks hela veckan iallfall – bättre än inget alls.  Igår lagade jag min godaste vegetariska middag någonsin- faktiskt så var den helt outstandning !  Så för er som liksom jag vill försöka er på att äta mer vegetariskt – gör dessa.

Mer veg-rätter kommer det bli här hos oss : både gott, bra för miljön och nyttigt!

vegetariska recept

Dessa snabb-piroger kan man fylla med vad som helst- ta det du gillar bäst.

Du behöver till 9 piroger :
3 ark med filodeg
1 halloumiost (150 gram)
1 ägg
1 msk grädde
1/2 dl basilika
5 stycken finhackade körsbärstomater
Rapsolja

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader. ta fram ugnsform och klä med bakplåtspapper- och pensla pappret med rapsolja. Ta försiktigt fram de tinade filoarken- de är rätt spröda så fort de kommer luft på dem. Vispa ihop ägget och grädden med en gaffel, riv osten , hacka basilikan och finhacka tomaterna och rör ner i äggblandningen.  Dela sen varje ark på 3 och fördela fyllningen på dem och rulla ihop dem till  pirogpaket ( detta var det enda svåra , med denna maträtten- för de blev liksom inte så där snygga som man skulle vilja)  Lägg sedan pirogerna på den olja bakåplåtspappret- och pensla översidan på pirogerna.
Ställ in i mitten av ugnen tills de blir gyllenebruna ( cirka 10 minuter) håll koll så de inte bränns.

Servera med tomatsallad och sweetchilisås.

IMG_3981-001

0
Prenumerera
Notis om

8 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Linda
9 år sedan

Hej Jenny! Tack för fantastiska recept! Jag kopierar ofta dina veckomatsedlar rakt av. Både jag och min man och alla tre barnen brukar gilla din mat! Kram Linda

Malin
9 år sedan

Hej. Apropå piroger så hittar jag inte tillbaka till ditt recept på köttfärspiroger! Får inte fram det när jag söker och heller inte i kategorin ”köttfärsrätter”. Tar du bort vissa recept? Hela familjen älskade dem.Hälsn Malin

Jennys_matblogg
Reply to  Malin
9 år sedan

Jag tror du menar inbakade köttfärsknyten?
Demed smördeg?
Nej jag tar inte bort några recept 🙂

Anne
9 år sedan

Ser fram emot mer vegetariskt. Jag har aldrig ätit vegetariskt och tänkte börja lite smått i höst. Inser att jag behöver insamla nya recept. Kommer att behöva recept som är vegetariska men där min man kan äta kött till. En vegetarisk måltid är enligt honom ingen måltid alls… Suck.

9 år sedan

Ser så gott ut!! Har följt dig sedan du bloggade hos Pernilla. Alltid så fina recept!

Mlisan
9 år sedan

Testat dessa idag, supergoda! Kan ju varieras i det oändliga, nästa gång testar jag med västerbottenost tänkte jag. Tack för dina underbara recept. Jag lagar något från din blogg minst en gång i veckan, och det brukar uppskattas av både små & stora i familjen. // Emelie

Sara
9 år sedan

Jag älskar dessa piroger, men undrar om dom går att frysa in?

Jenny Warsen
Reply to  Sara
9 år sedan

Tror inte dessa blir så bra att frysa.

Nästa inlägg

Vegetarisk middag

8
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x