Hiss eller Diss

Sprang på denna nyhet bland chokladbitarna i mataffären idag- och var ju tvungen att handla den och självklart kommer jag spara den till lördag 😉  eller hmm….kanske inte. Någon av er som kanske redan provsmakat den ?

Berätta – Hiss eller Diss

IMG_3831-001

Rosorna jag köpte för i onsdags förra vecka är fortfarande kvar – vet inte om jag hade tur, eller om jag bara varit extra  noga denna gången.
Fina är de iallafall.

IMG_3805-001

Råden kring hur man ska sköta säger olika… kallt vatten, varmt vatten, sockerbitar os.v Denna gången har jag haft hett vatten och bytt varannan / var tredje dag och gjort nya snitt varje gång.
Tur eller bra kvalite på rosorna – ingen aning.

0
Prenumerera
Notis om

8 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Annelie
9 år sedan

Också förvirrad men frågade sist på blomaffären och hon sa att ny forskning visar att kallt är det som gäller 🙂

Jennys_matblogg
Reply to  Annelie
9 år sedan

Ja, jag har också hört det.
Men sedan sa de på andra blomaffären att bara man byter vatten ofta så är hett bätte – det är nog olika råd i olika blomsterbutiker 😉

Karin
9 år sedan

Hej Jenny!
tilhör den kategorin som bara läser och använder dina recept men inte kommenterar men nu känner jag att det är på tiden! Har denna veckan lagat 3 av dina middags recept och barnen (och vi vuxna) är jätte nöjda! Vill bara säga att vi uppskattar dina recept jätte mycket och följer med glädje din blogg!

Jennys_matblogg
Reply to  Karin
9 år sedan

Vad roligt att höra !
Tack för att du lämnar en liten rad efter dej.

Ha bästa helgen

Johanna
9 år sedan

När jag praktiserade i en blomsterbutik fick jag lära mig att ju mer grenlik stjälken är desto varmare vatten, och tvärtom. Syrener och rosor skulle därför ha varmt, medan ex en gerbera skulle ha kallt. För mig har det funkat bra, men det finns säkert många råd i det motsatta hållet också 🙂

Jennys_matblogg
Reply to  Johanna
9 år sedan

Då tror jag på det 🙂
Denna gången verkade det fungera.

Kram

Maria
9 år sedan

Jag har lärt mig samma sak, ju hårdare stjälk, desto varmare vatten. och inga sockerbitar, då sockret täpper igen stjälkarna.

Anna Linnea
9 år sedan

Har hört att varmt vatten gör att de slår ut fortare, därför kör jag numera med kallt och de är fina. Men kan ju göra experiment nästa gång och gå tillbaka till hett OCH byta vatten. 🙂

Nästa inlägg

Laxrullar med färskost

8
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x