Kladdkaka med choklad & kola

Hej där alla bloggisar,

Solen skiner på ön även idag, och vi väntar snart fikagäster då Jonathans kusin Erica kommer hit med sin man & barn- då är barnen sysslingar, eller hur?
Har ni funderat på att baka något gott idag så kanske denna kladdkakan kunde vara något att prova. Hemligheten med att få kladdkakan perfekt kladdig / krämig är att inte vispa ihop ingredienerna utan endast röra ihop med träslev.

Ni vet väl att ni kan följa bloggen både via facebook här och instagram @jennysmatblogg

En chokladig kladdkaka med smak av kola och liiiite flingsalt.

Bästa kladdkakan

Det här behöver du för att baka denna kladdiga kladdis:
Form cirka 22-24 cm
3 ägg
3 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
2 nypor med flingsalt
2 rullar med center – plopp

Gör din chokladiga kladdkaka så här: 
Ställ ugnen på 175 grader.  Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Man vispar inte kladdkakesmet då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr.Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter. Fördela ut smeten och tryck ner en  10 – 15 ploppbitar . Ställ in i ugnen i cirka 20-30 minuter ( jag hade min ganska exakt i 25 min. ) . Den ska fortfarande vara lite lös i mitten. Ta ut den från ugnen oc fördela resten av alla plopp bitar över kakann. Och ställ in på eftervärmen i ugnen bara en minut eller så så att chokladen blir lätt att smeta ut till en topping. Ta ut och förvara svalt i minst 4 timmar eller gärna över natten.

Chokladtårta

0
Prenumerera
Notis om
11 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Ulla
6 år sedan

Ser smaskigt ut…kul o följa en så fin blogg…:)

Jennys_matblogg
Reply to  Ulla
6 år sedan

😀

Sara
6 år sedan

Men gud vad smarrig den ser ut! SKA testa.

Linda
6 år sedan

Har bakat denna flera gånger och det är en stor favorit här hemma, precis som flera av dina andra lite roliga och annorlunda kladdkakor! 🙂

Kristina Johansson
6 år sedan

Kan man byta ut äggen mot något annat, sonen är allergisk mot ägg

Tinna GVA
Reply to  Kristina Johansson
6 år sedan

Chia frön fungerar som ägg substitut.

Hanna
6 år sedan

Äntligen har jag fått tummen ur och provat ikväll att baka denna! Ska ha gäster i morgon och tänker att det blir godast när den fått stå till sig lite!

Emma Udd
6 år sedan

Är det smör eller går margarin bra?! 🙂

Jennys_matblogg
Reply to  Emma Udd
6 år sedan

Smör är ju godast- men margarin fungerar också 🙂

Cicci
6 år sedan

hej, gr det bra att göra denna kladdkaka några dagar innan och frysa ned den? Tusen tack för underbara recept

Jenny Warsen
Reply to  Cicci
6 år sedan

Absolut 🙂

Nästa inlägg

Hemma på våran gata i stan

11
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x