Kladdkaka med choklad & kola

Hej där alla bloggisar,

Solen skiner på ön även idag, och vi väntar snart fikagäster då Jonathans kusin Erica kommer hit med sin man & barn- då är barnen sysslingar, eller hur?
Har ni funderat på att baka något gott idag så kanske denna kladdkakan kunde vara något att prova. Hemligheten med att få kladdkakan perfekt kladdig / krämig är att inte vispa ihop ingredienerna utan endast röra ihop med träslev.

Ni vet väl att ni kan följa bloggen både via facebook här och instagram @jennysmatblogg

En chokladig kladdkaka med smak av kola och liiiite flingsalt.

Bästa kladdkakan

Det här behöver du för att baka denna kladdiga kladdis:
Form cirka 22-24 cm
3 ägg
3 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
2 nypor med flingsalt
2 rullar med center – plopp

Gör din chokladiga kladdkaka så här: 
Ställ ugnen på 175 grader.  Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Man vispar inte kladdkakesmet då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr.Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter. Fördela ut smeten och tryck ner en  10 – 15 ploppbitar . Ställ in i ugnen i cirka 20-30 minuter ( jag hade min ganska exakt i 25 min. ) . Den ska fortfarande vara lite lös i mitten. Ta ut den från ugnen oc fördela resten av alla plopp bitar över kakann. Och ställ in på eftervärmen i ugnen bara en minut eller så så att chokladen blir lätt att smeta ut till en topping. Ta ut och förvara svalt i minst 4 timmar eller gärna över natten.

Chokladtårta

1

11 responses to “Kladdkaka med choklad & kola

  1. Ulla skriver:

    Ser smaskigt ut…kul o följa en så fin blogg…:)

    1. Jennys_matblogg skriver:

      😀

  2. Sara skriver:

    Men gud vad smarrig den ser ut! SKA testa.

  3. Linda skriver:

    Har bakat denna flera gånger och det är en stor favorit här hemma, precis som flera av dina andra lite roliga och annorlunda kladdkakor! 🙂

  4. Kristina Johansson skriver:

    Kan man byta ut äggen mot något annat, sonen är allergisk mot ägg

    1. Tinna GVA skriver:

      Chia frön fungerar som ägg substitut.

  5. Hanna skriver:

    Äntligen har jag fått tummen ur och provat ikväll att baka denna! Ska ha gäster i morgon och tänker att det blir godast när den fått stå till sig lite!

  6. Emma Udd skriver:

    Är det smör eller går margarin bra?! 🙂

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Smör är ju godast- men margarin fungerar också 🙂

  7. Cicci skriver:

    hej, gr det bra att göra denna kladdkaka några dagar innan och frysa ned den? Tusen tack för underbara recept

    1. Jenny Warsen skriver:

      Absolut 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *