Semifreddo med nutella

Denna semifreddon som kan vara den smidigaste efterrätten någonsin, och ser mer arbetad ut än vad den är. Denna goding har jag gjort många gånger, fler gånger än vad ni sett den på bloggen.Och det är en repris som tål att upprepas- har ni inte prövat … Gör det!

Ni hittar mig på instagram också : @jennysmatblogg

IMG_7204

Det här behöver du till  nutellasemifreddo på 10 bitar : 
2 färdiga marängbottnar ( finns att köpa bland tårtbottnarna på affären)
4 äggulor
4 äggvitor
2 msk socker
5 dl grädde
400 gram ljummen nutella

Gör denna fantastiska glasstårta så här:

Knäck äggen och separera äggulor i en skål och äggvitor i en. Vispa äggvitorna med 1 msk socker och vispa den till hårt skum. Vispa sedan äggulorna med en msk socker tills de blir fluffigt. Sist vispar du grädden, vispa den tills du kan bilda toppar med den.  Ta fram en rundfor, med avtagbara kanter på cirka 25- 25 cm.
Lägg den första marängbotten där, krossa sedan den andra i en skål, vänd ihop äggvitor, äggula  och grädde och blanda i hop med marängkrosset. Ringla ner den ljumna nutellan, går bra att värma i micron några sekunder.  Fyll sedan upp formen med denna blandning. Blir någon smet över kan man göra portionsformar och frysa in. Ställ sedan in hela glasskakan i frysen i minst 5 timmar innan servering.
Gott med friska bär till.

Denna måste ni prova – krispig , chokladig och alldeles alldeles uderbar!

Ta fram den i god tid så att den hinner tina något – då är den godast.

Semifreddo

2

20 responses to “Semifreddo med nutella

  1. Emma skriver:

    Den är såå god!

  2. SA Photographer skriver:

    Tack för receptet! Jag gjorde denna igår kväll och ser fram emot att provsmaka den senare idag. 🙂

  3. paulina skriver:

    Har precis hittat till din blogg och fullkomligt älskar den!!!

  4. Tina skriver:

    Den är verkligen en hit hos ALLA 🙂

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Roligt att höra- den var uppskattad här hemma också 🙂
      Påminner lite om Nogger-glassen

      Kram

  5. Lina skriver:

    Såg att Charlotte Perelli hade bakat denna och ”taggat” dig! Lite coolt 😉

  6. Elin skriver:

    Tänkte testa detta recept. Undrar bara hur långt innan jag behöver plocka fram den från frysen om den stått där över natten? Hur många personer räcker en tårta till ca?
    Tack för en underbar blogg!
    Elin

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Ja, en 20 minuter- en halvtimma. Den ska vara lite halvtinad till skillnad från cheesecake.

  7. Maria skriver:

    Den är kanongod, 3:e gången jag gör den, barnen älskar den

  8. Annette Andersson skriver:

    Gjorde denna till vår tjejträff igår och den var väldigt uppskattad

  9. Linda skriver:

    Bjöd på denna igår, fantastisk god!

  10. Caroline skriver:

    Kan man göra den några dagar innan el finns det risk för att den blir dålig i frysen?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Man kan absolut göra den flera dagar innan 🙂

  11. Anna skriver:

    Kan man använda något annat en nutella pga allergier (hasselnötter).

  12. Tessan skriver:

    Har gjort denna läckerbit ett par ggr. Nu ska jag testa med mjölkfri chokladkräm. En av gästerna är nötallergiker. Hoppas det blir bra.

  13. Anneli skriver:

    Jag har gjort den mjölkfri flera gånger och ALLA har gillat den. Jag blandar hasselnötscreme med mjölkfri chokladcreme och använder vispbar soyagrädde istället och så gör jag marängbottnarna själv, då jag ännu inte hittat mjölkfria sådana i butiken. Ett perfekt sätt att använda äggvitorna som blir över när man gör bearnaise sås 😉

  14. Nikolina skriver:

    Hej!
    Ska marängen vara i ugnen? Hur länge i så fall? Stod inget om det

    1. jennysmatblogg skriver:

      Nej, du köper färdig maräng 🙂

  15. Nutellaälskare skriver:

    Hej!
    Denna är verkligen supergod! Jag tänkte göra den igen till en fest och funderar på hur länge den kan vara i frysen. Tänkte göra den ca fyra veckor i förväg.. går de? Tack för ett underbart recept

  16. Helen Hammarkvist skriver:

    Bästa efterrätten ever!!! Har gjort den flertalet gånger och går hem hos både vuxna och barn!! Tack för en bra Blogg!!
    //Helen Hammarkvist

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »