Egna chokladkex

Hej raringar,

Har precis ställt in en rabarberpaj i ugnen, provar en ny smuldeg mot var jag brukar denna gången. Ska bli spännande att se hur det smakar. Min mamma och hennes man kommer hit på lunch och lite fika -det blir till att duka ut på altanen eftersom det varma vädret håller i sig. För er som vill baka något men inte vill starta igång ugnen i värmen så kan ja tipsa er om dessa frasiga gobitar som du fixar iordning lätt.

Mmmm  ….  kexchoklad , man kan göra egna sådana här godingar jättelätt. Och de är supergott .

kexchoklad

Det här behöver du till 5 stycken chokladkex ( 15 stycken bitar)  : 
20 – 24 stycken smörgåsrån
3 stycken dubbelnougat 50 gram + 50 gram mjölkchoklad
Chokladdoppas i 250 gram mjölkchoklad + 1 msk rapsolja

Gör så här :

Smält nougaten och 50 gram mjölkchoklad och bred ut på smörgåsrånen. Använd 4 rån till varje, dvs tre lager fyllningar.  Ställ in dem i kylen och låt dem svalna helt innan du skär varje bit i tre delar. Smält chokladen tillsammans med en msk neutralolja, och chokladdoppa sedan kexen.
Ställ svalt fram till servering.

0
Prenumerera
Notis om
8 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Maria
6 år sedan

Hej!
Fortsätter att flitigt använda dina recept och nu är även min make flitigt inne och letar bland rätterna

E
6 år sedan

Missförstå mig inte fel, gillar din blogg som tusingens… Men hur många gånger ska du lägga ut detta recept på kexchockladen?

Jennys_matblogg
Reply to  E
6 år sedan

Hej Emelie,
Jag precis som i alla andra hittar favoriter som bakas fler ggr. Därför händer det att samma recept kommer upp på bloggen mer än en gång. Jag har också så pass många läsare att alla inte har hunnit bläddra runt på bloggen. Så detta kan vara nytt för många.

Ha en fin dag,

// Jenny

martina
Reply to  E
6 år sedan

Här aldrig sett detta recept förut på kexchoklad så tacksam för det…

Anne
6 år sedan

Jag är jätteglad att jag hittade receptet. Är glutenintolerant och kan inte äta vanlig kexchoklad. Ibland blir jag jättesugen. Tack för allt det fina arbete du lägger ner på bloggen.

Nea
5 år sedan

Mums va gott detta såg ut 🙂 Kan man byta ut nougaten? mina barn tål inte de..
Tack för en superbra blogg men mycket inspiration.

Lena Lindberg Söderlind
4 år sedan

Hej!
Undrar var du har köpt den fina glasvasen med en silvrig kant?

Lena

jennysmatblogg
Reply to  Lena Lindberg Söderlind
4 år sedan

Netto eller blomsterlandet tror jag 🙂

Nästa inlägg

Snabb enkel och god bjudmat

8
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x