Midsommartema : Smördegspizza / smördegssnittar

Torsdag & då var det ännu en gång dags för midommsartemat som fina Linda och jag har. Förra veckan tänkte vi något nytt till buffen, och till denna veckan funderade vi inte ens på efterrätt- för alla gör nog iallafall den tradiotionella jordgubbstårtan med grädde….Eller ? Jo så istället tänkte vi snacks/ gott i magen till senare på kvällen ”Midsommarnattens tilltugg” – det ska gå fort att laga, gärna kunna förberedas innan och framför allt vara GOTT Jag klurade rätt länge på denna , men sen bestämde jag mig för att göra en pizzavariant på smördeg. Aldrig provat innan och jisses vad gott det var! Ni måste bara pröva detta – om inte till midsommar så gör det innan dess. Denna kan ni även förbereda så långt att ni kokar pizzasåsen innan, river ost och kavlar ut smördegen , sedan bara lägger på fyllningarna och gräddar den innan servering, klart på ett nolltid.

Små frasiga smördegssnittar med lufttorkad skinka, chevre & färska fikon

Smördegspizza

Mums

Det här behöver du till cirka 20 småbitar :
1 förpackning med smördeg
tomatsås (recept nedan)
Chevreost eller valfri riven ost
100 gram lufttorkad god skinka tx. prosciutto
tomater
ruccola
2 färska fikon

Tomatsås
1 burk med fylliga tomater
1  msk tomatpure
1 msk chilisås
1/2 msk torkad oregano
5 blad färsk finhackad basilika
1 nypa socker
salt & peppar

Gör din pizzasås så här :

Koka upp alla ingredineser och mixa krosset med en stavmixer om det behövs. Låt det småputtra i fem minuter på svag värme innan du brer på den.

Gör din smördegspizza så här:
Ta fram smördegen i god tid. Ställ ugnen på 225- 250 grader.
Ta fram en ugnsplåt och klä med bakplåtspapper, rulla ut smördegen och kavla ut det sista av smördegen mot sidorna. Tips: Mjöla kavlen innan, annars fastnar den lätt.  Fördela ut tomatsåsen ( tomatsåsen räcker till 2-3 pizzor ) strö över ost, lägg över skinka och skivade körsbärstomater. Och in i ugnen och gratinera tills pizzan fått fin färg och botten är frasig- cirka 10 minuter.

Innan servering dekorera med ruccola och skivade fikon.

Sen är det bara att hugga in.

Smördegspizza fyllning

Nu har Linda och jag haft olika teman om mat flera gånger, roligt att ni uppskattar dem, och minst lika roligt tycker jag det är och spännande att se vad Linda lagar varje gång. Denna gången bjuder hon på något helt nytt- en ostbomb med nachos – för att komma till receptet klickar du HÄR

kryddburken_cheese_ball
* * * * * * * * * * *

Och vet ni vad – jo nu är jag på väg till Öland för att få nycklarna till våran sommarstuga. Yeeeeeej ♥ Jag ska ta emot lite IKEA kök & kylskåp,  och sen ska jag bjuda in mig på en liten kopp kaffe hos syster & träffa lilla Milia- kan tro att hon har vuxit på den veckan jag inte träffat henne. Lillpluttis. Och är ni nyfikna på huset så kommer jag att finnas på instagram under dagen- ni hittar mig där : @jennysmatblogg

Annars har jag även med mig kameran & vi kommer höras senare i eftermiddag!

Tjingeling.

0
Prenumerera
Notis om

2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Camilla
9 år sedan

Som alltid så är din blogg superbra, man ska dock inte läsa den när man är vrålhungrig, haha 😉
Alla dessa smarriga recepten skulle man bara vilja göra allt av.
Är dålig på att lämna kommentarer men jag går in och läser den flera ggr om dagen, gillar den jättemycket, en av dom bästa.
Finns alldeles för många bloggar med en massa heminredning, kläder, mode och träning som gör en alldeles trött, föredrar bloggar som handlar om mat i massor.
Ha en fortsatt bra dag.
Kram <3

Violina
9 år sedan

Så spännande med nya stugan! Hoppas bara att du lägger upp mååånga bilder från den här på bloggen också, har inte instagram så där kan jag inte se bilderna du har där! Kram och hälsningar!

Nästa inlägg

KitKat tårta

2
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x