Svalkande vattenmelon

Hej där,

Vilken värmebölja vi har minst sagt, luften står helt still ute på altanen så det är för varmt att sitta där och jobba idag, får sitta i vardagsrummet en stund till med alla fönster öppna så att det fläktar lite.  Låter nästan som jag klagar va- men det gör jag inte, ska så fort jag är klar här framför skärmen packa ihop badkläder och fika till alla åka ner till stranden & bada.

Dagens fika blev svalkande vattenmelon

IMG_2198

Jag brukar skära upp vattenmelon i små fyrkantiga bitar som man sedan äter med tandpetare. Och något liknande brukar jag göra när jag ska bjuda på lite plockmat eller tilltugg- då skär jag fyrkantiga fetaostbitar och varva med också på tandpetarna och just detta kan vara en av de godaste kombinationerna. Speciellt varma sommardagar då melonen är så där söt och frisk till den lilla sältan & krämigheten i fetaosten. Mums mums…

IMG_2204

Hoppas ni har en jättefin tisdag, hörs snart igen.

2

8 responses to “Svalkande vattenmelon

 1. Z skriver:

  Har en fråga, du bakar ju ofta och lagar mat. Äter ni upp fikat varje dag eller hur gör ni? Vi kör godsaker endast lördagar:)

  1. Jennys_matblogg skriver:

   Det kanske ser ut på bloggen som vi fikar & bakar flera ggr i veckan. Men i själva verket är det också oftast bara på helgerna, sedan skriver jag ut receptet under kommande veckan.
   På facebook och instagram uppdaterar jag även med ”äldre” recept eftersom mina nya läsare inte har sett dem än 🙂

   Ha en fortsatt fin dag i värmen!

 2. Maria skriver:

  Hej Jenny!
  Idag bjöd jag på dina köttbullar med mozarella! Supergoda och toppbetyg hos barnen!! Hanna 10 år som inte brukar tycka om hemgjorda köttbullar sa: Allvarligt, den tjejjen borde skriva en kokbok! Det var asgott!!

  1. Jennys_matblogg skriver:

   Vad rolig att höra 😀

 3. Sofia skriver:

  Hej Jenny! Jag har kollat igenom halva din blogg nu efter något gott att bjuda till söndagsfikat, konstaterade rätt snabbt att du har alldeles för mycket gott att kunna välja mellan! har du något du rekomenderar? Nån sommrig kaka som man kan imponera lite med? 🙂

  1. Jennys_matblogg skriver:

   Knäckiga bärpajer är alltid gott.
   Eller kanske drömkolapajen ? – sök i sökrutan.

   Trevlig onsdag

 4. Emelie skriver:

  Hej, kan du inte tipsa om bra mat att ta med till stranden?
  Mvh Emelie

  1. Jennys_matblogg skriver:

   Det finns om man söker 🙂
   Pizzabullar, kalla sallader och gifflar med olika fyllningar 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *