Vardagsfavorit: Ugnspannkaka med lingonsylt

Tjingeling strålande Måndag


Ska snart ut och måla lite på framsidan, bästa vädret att att vara ute och jobba på huset.  Många önskar tips på smidig vardagsmat- och något som barnen här tycker är jättegott , det är ugnspannkaka med bacon.  Så det får bli dagens middagstips och det är en perfekt rätt som sköter sig själv i ugnen.  Ni har säkert recept på den redan, men jag skriver ut det igen. Idag ska vi laga en ny laxrätt till middag- håll utkik efter den 🙂

Recept på ugnspannkaka

Recept på ugnspannkaka:

6 ägg
8 dl standardmjölk
3 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
Smör till plåten
400-500 gram bacon

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj plåten med smör – och klipp baconet i mindre bitar och lägg på en ugnsplåt – ställ in i ugnen i ca 5 minuter. Vispa ihop ägg, mjöl, mjölk till en slät smet och blanda i saltet. Häll smeten över baconen och grädda i ca 25- 30 minuter, eller tills den har fått önskad fin färg på ugnspannkakan.

Servera med rårörda lingon eller lingsonsylt.

1

14 responses to “Vardagsfavorit: Ugnspannkaka med lingonsylt

  1. carin skriver:

    Nått som är väldigt gott till är att hälla över lite ovispad grädde på! Onödigt gott 😉

  2. Karriärkvinna skriver:

    Det är inte bara barnen som älskar ugnspannkaka med bacon, jag med! 🙂 Spännande med ett nytt laxrecept, det ska jag hålla utkik efter.
    Ha en fin måndag och en bra start på veckan!

  3. ylva skriver:

    Härlig trädgård du har! Vill bara säga att din blogg är fantastisk! För till skillnad från andra matbloggar (där det enligt mig finns för mkt mode, resor, bilder på barn) så håller din fokus på just mat! Även om det självklart är trevligt med bilder på trädgård, inredning) Sedan är dina recept både lätta och inte alltför kostsamma! Dina recept på kakor, bullar, och kladdkakor är helt suveräna. Just nu försöker jag gå ner i vikt – men det finns så många andra som man kan baka till. Mannens midjemått börjar öka:)

  4. Natalie skriver:

    Mums så gott, det var länge sedan vi hade ugnspannkaka..Det får det bli i veckan tror jag:-)

  5. Maria skriver:

    Om man vill göra den lite mer efterrättsaktig kan man utesluta bacon och när det är typ 10 min kvar strö över frysta blåbär och när den svalnat ngt pudra över vaniljsocker och servera m glass! Mumma!!

  6. Anita skriver:

    Tack för en jätte bra blogg! Jag undrar om du kan ge tips på nyttig och hälsosam vardagsmat? 🙂

  7. Amanda skriver:

    Tack för en mycket bra och inspirerande blogg!
    Jag gjorde ugnspannkakan för första gången och den blev jättegod.
    Eftersom min dotter inte tål mjölk så gjorde jag med havremjölk och det gick alldeles utmärkt 🙂 Ha en bra dag i solen!! 🙂

  8. christina skriver:

    Hej
    Jag brukar ha i ett par rivna potatisar i pannkakan och finhacka lite äpple i lingonsylten. Jättegott!!

  9. Emma skriver:

    Hej!
    Hur många personer räknar Ni till denna :)?

    Snöiga hälsningar Emma

    1. Jenny Warsen skriver:

      5- 6 personer 🙂

  10. Linda skriver:

    hej, jag undrar om det går att frysa?

  11. Camilla skriver:

    HEJ. Älskar din matlagning. Undrar bara att i ett recept på ugnspannkaka står det 4 ägg, nästa 5 ägg och i detta 6 ägg men samma mängd mjölk och ibland 3 dl mjöl och ibland 4 dl. Vad är skillnaden?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Det går bra att variera äggen.
      Har jag gott om ägg hemma, eller behöver göra av med ägg som håller på att gå ut så tar jag gärna 6 ägg.
      Men det räcker med 4 också 🙂

      1. Camilla skriver:

        OK och då tar man lite mindre mjöl. Ska testa denna i kväll.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *