Grillade kycklingspett i kryddig sötsur marinad

Morning sunshines

Fina vädret håller i sig, och det känns redan som sommar, och en sådär 2 1/2 vecka kvar tills vi får nycklarna till stugan. Inte för att någon räknar 😉
Morsdagsmiddagen igår blev grillat och  vi satt ute på altanen och både åt maten och fikade på god chokladkaka. Först grillade kycklingspett som vi lagt i en sötsur marinad, med sambal oelek , som vi åt med en potatissallad vi gjort av färskpotatisen med massa örter.

Kyckling marinad

Till marinaden till 1 kilo kycklingfile  behöver du :
1/2 dl rapsolja
1 dl sweet chilisås
1/2 – 1  msk sambal oelek
1 msk pressad citronsaft

Gör så här:

Blanda alla ingrediner i en påse/ eller dubbla fryspåsar  och  lägg ner alla ingredienser ( var försiktigt med sambal oelek om du inte gillar stark mat )
tillsammans med kycklingen. Låt gärna ligga i kylen över natten, men minst 4 timmar innan grill.

IMG_0699

Blötlägg träspetten ett par timmar innan och trä sedan kycklingen på grillspetten och grilla.
Potatissalladen kommer recept på alldeles snart i kategori potatis och buffe.

0
Prenumerera
Notis om

4 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
anki
10 år sedan

Hej, vilken typ av kyckling använder du, ekologisk eller särskilt märke? Köper du hel kyckling eller bitar?

Jennys_matblogg
Reply to  anki
10 år sedan

Jag köper ekologiskt så mycket jag kan. Dessa är innerfileer. Köp vilken kyckling ni tycker är godast.

Rose-Marie Norlin
10 år sedan

Jag bara måste tala om att man blir så inspirerad av din blogg & dina veckomatsedlar är guld värd för en småbarnsmamma! Tack Jenny!♡ Kram

Jennys_matblogg
Reply to  Rose-Marie Norlin
10 år sedan

♡ Tack Rose-Marie Vad glad jag blir!

Kram

Nästa inlägg

Morsdag med nyplockade blommor

4
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x