Grillade kycklingspett i kryddig sötsur marinad

Morning sunshines

Fina vädret håller i sig, och det känns redan som sommar, och en sådär 2 1/2 vecka kvar tills vi får nycklarna till stugan. Inte för att någon räknar 😉
Morsdagsmiddagen igår blev grillat och  vi satt ute på altanen och både åt maten och fikade på god chokladkaka. Först grillade kycklingspett som vi lagt i en sötsur marinad, med sambal oelek , som vi åt med en potatissallad vi gjort av färskpotatisen med massa örter.

Kyckling marinad

Till marinaden till 1 kilo kycklingfile  behöver du :
1/2 dl rapsolja
1 dl sweet chilisås
1/2 – 1  msk sambal oelek
1 msk pressad citronsaft

Gör så här:

Blanda alla ingrediner i en påse/ eller dubbla fryspåsar  och  lägg ner alla ingredienser ( var försiktigt med sambal oelek om du inte gillar stark mat )
tillsammans med kycklingen. Låt gärna ligga i kylen över natten, men minst 4 timmar innan grill.

IMG_0699

Blötlägg träspetten ett par timmar innan och trä sedan kycklingen på grillspetten och grilla.
Potatissalladen kommer recept på alldeles snart i kategori potatis och buffe.

1

4 responses to “Grillade kycklingspett i kryddig sötsur marinad

  1. anki skriver:

    Hej, vilken typ av kyckling använder du, ekologisk eller särskilt märke? Köper du hel kyckling eller bitar?

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Jag köper ekologiskt så mycket jag kan. Dessa är innerfileer. Köp vilken kyckling ni tycker är godast.

  2. Rose-Marie Norlin skriver:

    Jag bara måste tala om att man blir så inspirerad av din blogg & dina veckomatsedlar är guld värd för en småbarnsmamma! Tack Jenny!♡ Kram

    1. Jennys_matblogg skriver:

      ♡ Tack Rose-Marie Vad glad jag blir!

      Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *