Wasabikyckling med krämig potatisgratäng

Välkommen helgen!
Underbart med fredag och härligt med solen & riktigt sommarvärme  – ikväll blir det lätt grillat här hemma. Köttet & kycklingen ligger redan i marinad.  Har ni inte bestämt er för vad ni ska ha till middag?  Då kanske ni kan grilla denna goda wasabikyckling och även slänga in en potatisgratäng i ugnen, så är den saken ur världen.

Potatisgratäng

Är det något som jag är svag för förutom bröd så är det just en krämig potatisgratäng. Vill inte vara utan!
IMG_0403
När jag lagade kyckligen så stekte vi den, me ikvll är det ju grillväder – så grilla den bara istället.

De här behöver du till  6 personer :
1 kilo kyckling
1/2 rapsolja
1 tsk soya kinesisk
wasabikrydda
1 msk citronsaft

Potatisgratängen :
Mjölig potatis
5 dl grädde
1 förpackning med färskost med örter
1 pressad vitlök
salt & peppar

Gör så här:
Om du ska grilla kan du lägga fileerna i en påse med 1/2 dl olja , pressad citron, och soya. Krydda med wasabi gör du när du grillar.  Ställ ugnen på 220 grader, skiva potatisen och vispa ihop grädde och färskost ( gör inget om det blir några klumpar- det smälter i ugnen ) pressa i vitlök , salta & peppra. Varva potatisoch gräddblandning så att det täcker potatisen . Ställ in i mitten av ugnen- vill du kan du efter halva tiden strö över 1 dl riven ost. När potatisen är mjuk cirka 40 minuter senare är den klar.

Servera genast med den grillade wasabi kycklingen. Mums.

0
Prenumerera
Notis om

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Syrentiden är här….. och vad betyder det ?

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x