Laxpanna med ajvar och zucchini

Goodmorning Sunshines

Har precis vinkat av barn till skolan, nu ska Nomi och jag ska förberda lite till brorsans konfirmationsdukning till imorgon och fixa paketen. Lite sådant där roligt, nu känns som det mesta är förberett och inhandlat så nu ser vi fram emot imorgon. Annars ska jag hinna med ett litet fotojobb också under dagen, inväntar bara bästa ljuset – så mycket lättare att fota nu på våren & sommaren då det är ljust längre på dagarna. Gårdagens middag blev en riktig hit, provade mig fram till en laxpanna med ajvar & zucchini- alltid roligt att variera laxen och prova nya recept.

ajvar lax

IMG_0109-001
Denna middagen tar lika lång tid att laga som riset tar att koka- alltså väldigt snabblagat

Det här behöver du till 4 portioner :
ris till 4 pers
4 bitar lax
olivolja
2 1/2 dl vatten
1 zucchini
1 gul lök
2 1/2 dl ajvar mild / stark
salt & peppar
ev. lite sambal oelek

Gör din laxmiddag så här :
Tvätta , skala och skär zucchinin i lagpms stora bitar, finhacka löken och lägg åt sidan.  Hetta upp en stekpanna med olivolja, stek laxen på bägge sidor tills den nästan är klar, lägg sedan undan på en tallrik.
Fräs löken & zucchinin i olivolja och vrid över ett par drag med salt & pepparkvarn. Häll över vatten och ajvar och lägg ner laxen så att allt får sjuda upp. Gillar ni stark mat så välj den starka ajvar:n eller för att göra den mild- välj den svagare – man kan i efterhand smaka av med en tsk sambal oelek eller två.

Servera med ris – För att få ristorn använder jag e liten kopp som jag fyller och plattar till med ris till bredden.
Sen sätter jag den upp och ner på tallriken och skakar försiktigt eller knackar ut riset. Voila ett tjusigt upplägg

0
Prenumerera
Notis om
4 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Linda H
7 år sedan

Hej Jenny,
jag har läge tänkt baka dina biskvier men jag har tre frågor,
om man bara väljer att göra ”botten” en dg, tror du att de går att frysa in för att senare färdigställa dem?
Kan man frysa in biskvierna är de är helt klara och ta fram längre fram?
Jag ska ha examens firande här snart, tänkte bjuda på tårta och lite kakor. Jag har tänkt mig en mjuk kaka någon små kaka, men vilken biskvi smak skulle du rekommendera?
Tack för din energi och inspiration, helt underbart 🙂
Ha en härlig helg, kram Linda
P:S. sticker in en fråga till, om du har något mjuk kaka som du rekommenderar så tas tips tacksamt emot, 🙂

Jennys_matblogg
Reply to  Linda H
7 år sedan

Hej,
Jag brukar baka dubbla biskvibottnar för att sedan frysa in hälften och färdigställa senare. Så ja det går alldeles utmärkt 🙂
Och det går att frysa biskvier, tina långsamt – så att de inte blir klibbiga på ytan. Jag gillar citronbiskvierna allra bäst. Men det är en smaksak.

Tusen tack och lycka till med bakandet

Linda
Reply to  Jennys_matblogg
7 år sedan

Tack snälla för snabb respons! 🙂

Jennys_matblogg
7 år sedan

🙂 Ja det ska bli jätteroligt!
Kram

Nästa inlägg

Imorgon är det tacofredag

4
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x