Daimkakor / Daimsnitt

Många ville baka dessa godingar redan idag, så jag tänkte att det var lika bra att uppdatera med receptet i g0d tid. Så ni eventuellt hinner åka och handla om det skulle vara något som fattas där hemma i skafferiet. Galet goda sega, knäckiga daimkakor. Kommer bli en riktigt kalasklassiker hädan efter ( funkar  bra att frysa) För att lättare följa alla mina recept så hittar ni matbloggen på facebook här och även på instagram @jennysmatblogg

Serverar du  dem när de är ljumna är de sega & chokladiga, när de svalnat blir de mer knäckiga. Goda vilket som 🙂

daimkakor

Det här behöver du:
220 gram smör
4 msk ljus sirap
5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
200 gram mjölkchoklad med daim-smak

IMG_9559

Gör så här: 
Ställ ugnen på 200 grader, och ta fram en plåt med bakplåtspapper
Rör ihop socker och rumsvarmt smör mjukt och arbeta i sirapen. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner i smörblandingen. Arbeta ihop till en smidig deg. Nu kan du baka in den hackade chokladen . Dela på två och rulla ut till länger.  Platta sedan till längderna något med hjälp av fingrarna. Grädda i mitten på ugnen i cirka 8-11 minuter, tills de fått fin färg.
Skär dem i snitt medan de är ljumna och låt svalna helt på galler.

Galet goda!

Vill man ha tunnare/ hårdare snitt gör man tre längder. Jag ville ha mina lite tjockare och segare. Så jag gjorde två stycken.

IMG_9608

2

78 responses to “Daimkakor / Daimsnitt

  1. Johanna_DV skriver:

    Mums! De måste provas!

    1. Jennys_matblogg skriver:

      🙂

  2. Sofia skriver:

    Jag hade ingen choklad med dajmsmak hemma men jag slängde i kexchoklad istället. Också gott 🙂 tack Jenny för alla recept!

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Kul – måste prova.

  3. al68 skriver:

    Gud var gott, måste baka lite småkakor i helgen, det bästa jag vet. Då får man allt testa dessa, kan ju inte bli fel. Perfekt att fylla frysen, bäst för då tar dom ju inte slut ; )

    1. Jennys_matblogg skriver:

      De tar slut även i frysen 😉

  4. jenny skriver:

    Vad är det för choklad med daim smak? För det är inte daim eller?

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Det är en 200 grammare chokladkaka med daimsmak.
      kolla i chokladhyllan så hittar du:)

  5. Maria Nalle Puh Betancor skriver:

    Kan det göras utan choklad ??

    1. Monica Nilsson skriver:

      Då blir det bara kolasnitt ( typ ). Men det är också gott

  6. Ida skriver:

    Mums så gott de lät 🙂

    1. Jennys_matblogg skriver:

      🙂 det var de ! hihi

  7. Kristin skriver:

    Är det rumsvarmt smör eller ska man smälta det? Låter jättegott! Ska bakas nu!! 🙂

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Rumsvarmt 🙂
      Lycka till

  8. evelina skriver:

    Vilket märke är de chokladen? Vilken affär köpte du i ? Ser super goooottttttt ut !!!

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Det är Marabou- du hittar den i chokladhyllan 😀

  9. hos familjen vanlig skriver:

    Blev tipsad om din blogg igår och här verkar jag ju hitta mängder med goda saker…. och onyttiga 🙂

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Välkommen tillbaka 😀

  10. Nina - Glamourmamman skriver:

    Men gud vad gott!! Har ganska nyligen hittat till din blogg, men jag är redan helt såld 🙂
    Kram Nina

    http://glamourmamman.blogg.se

    1. Jennys_matblogg skriver:

      😀 Välkommen tillbaka

  11. Totten skriver:

    Bakade dessa igår och de var supersmarriga!! Tack för receptet! Kram Totten

    1. Jennys_matblogg skriver:

      😀

  12. Elin skriver:

    Bakade dem nu precis, mums! Enda negativa är att de lär ta slut fort. 🙂 tack för en toppen blogg, lagat många av dina recept. /Elin

    1. Jennys_matblogg skriver:

      😀
      Här försvann de i ett nafs( hjälpte inte att gömma dig i frysen) hihi

      1. Elin skriver:

        Nä barnen hittade mig där :p

  13. Ina skriver:

    Du har Sveriges bästa matblogg ska du veta 🙂
    Älskar älskar dina recept

    1. Jennys_matblogg skriver:

      <3 <3

  14. Jenni skriver:

    Hej, är det ljus eller mörk sirap du använder? Tänkte testa på att göra dessa Daim =)

  15. Elina skriver:

    Mums!!! Super goda 🙂 Tack för en jätte bra blogg håller på att testa ALLA recept fått många nya smak upplevelse:)

  16. Åsa skriver:

    Så spännande, har dessa i ugnen nu. Om dottern gillar dem blir de nog med på konfirmationens fikabord.

  17. Josefine skriver:

    Gjorde dessa igår och det var himelskt goda 🙂

    1. Jennys_matblogg skriver:

      😀 Vad kul att du gillade dem !

  18. Anna skriver:

    Hej! Vi är två tjejer på 11 år som älskar att baka! Vi har nu gjort ditt recept och de är super goda! Mvh Thea och Clara! 🙂
    Ps din matblogg är toppen 😉

  19. Fia skriver:

    Vansinnigt goda!

  20. Anna skriver:

    Hej
    Nu luktar det ljuvligt här hemma. Bakade dom med Lisebergs vinsten i…(2 kg Geisha) jättegoda – kanonrecept 😉

    1. Jennys_matblogg skriver:

      🙂

  21. Inger skriver:

    Vilka Goa recept du har på din blogg:) blev bjuden på dessa Go bitar igår helt ljuvliga! Tack för en bra blogg!

    1. Jennys_matblogg skriver:

      🙂
      Tusen tack, Inger.

  22. Lennart skriver:

    Ojoj, vilka läckerbitar, precis som du 😉

    1. Margareta skriver:

      Nämen Lennart då 😉

    2. Esbjörn skriver:

      Sant!!

  23. Peter Lindvall skriver:

    Enda matbloggen jag följer och delar. Den bästa i mina ögon och så inspirerande så tusen tack för bästa bloggen som innehåller allt man behöver

  24. Johanna skriver:

    Shiiit vilka goda kakor!! Jag gjorde dom inför min kommande födelsedag men jag får nog ta och göra en sats till för jag misstänker att det försvinner några innan dess..!! Tack för alla smaskiga recept!

  25. Antonia skriver:

    Hej! Sikken blogg, så mycket inspiration och en gnällande Karl som tycker jag bakar för mycket 🙂

    Undrar om man kan ta vanlig daimpanacotta istället för chokladkakan? Har bara dubbeldaim hemma..

    Tack för en fantastisk blogg!!!

    1. Jenny Warsen skriver:

      Prova – jag tror att det kan bli riktigt gott 🙂

  26. Antonia skriver:

    Inre daim pannacotta utan vanlig daim – dubbeldaim

  27. Marie skriver:

    Hej!! Undrar om graderna du skriver gäller i en varmluftsugn? Tack för supergoda recept o tips! 🙂

  28. Kristina Haag skriver:

    Vilket gradantal ska det vara..?

    1. Jenny Warsen skriver:

      Det står i receptet 🙂
      200 grader.

  29. sanna skriver:

    Superdupergoda!!!!

  30. hadis skriver:

    Hej kan man använda maple sirap ist för vanlig?

  31. Priscilla skriver:

    hej! Jag förstår inte riktigt vad du menar med två styckna längder? Skulle du kunna förklara det lite mer specifikt?

    Måste prova att göra dessa! Verkar jättesmarriga!

    Tack på förhand!

    Med vänlig hälsning,
    Priscilla

    1. Jenny Warsen skriver:

      hej,
      Dela degen i två ( eller tillochmed 3 ) olika hägar, och rulla ut varje bit till en längd.

  32. Helena skriver:

    Såååå GODA kakor! Första omgången tog sluuut på en gång!

  33. Hanna skriver:

    Jag gjorde dessa idag men de verkar inte stelna. Vad gjorde jag för fel?

  34. Sofis skriver:

    Min sambo gillar inte daim så jag provade marabou saltlakrits istället. De blev väldigt populära! Tack för en väldigt bra blogg!

  35. Jonna skriver:

    hej! jag undrar hur mycket sirap det ska vara i dessa? tänkte pröva de nämligen 😀

  36. Linda Johansson skriver:

    Älskar dessa kakor och dina recept på din blogg. Ett tips bara det blir enklare att följa ett recept när ingredienslistan är i den ordning de kommer i receptet.

  37. Lina Thor skriver:

    Hej Jenny

  38. Lina Thor skriver:

    Hej Jenny

  39. Maria skriver:

    Livsfarligt goda!! Kommer göras igen.

  40. Mia skriver:

    Kan man använda hackad vanlig daim istället för marabou chokladkaka?

    1. Jenny Warsen skriver:

      Ja, det går bra.

  41. Sara Olsson skriver:

    Kan man ha margarin i

    1. Jenny Warsen skriver:

      Gillar du margarin bättre så går det lika bra.

  42. Emm skriver:

    Hej! Gjorde kakorna idag och de blir super goda! Jag undrar hur du hackar din choklad? Jag tycker själv att det är jätte jobbigt att göra det och att det aldrig blir bra. Jag prövade att göra det med en hammare och kniv…

  43. Jenny skriver:

    Har provat att baka dessa tre gånger, men alla gångerna har längderna flutit ut jättemycket. Så de blir väldigt tunna och bränns lätt i kanterna..

    1. Jenny Warsen skriver:

      Aldrig varit med om… så det kan jag inte svara på 🙂

  44. Josephine skriver:

    Fick samma problem idag när jag gjorde daimsnitten, de flöt ut och blev väldigt platta. Har aldrig hänt mig innan när jag gjort dumlesnitten. Funderar på om jag kan ha plattat till längderna lite för mycket innan jag slängde in dom i ugnen (?). Ska prova att inte platta till dom så mycket nästa gång 🙂

  45. Joss skriver:

    Kan intyga att de tar slut även i frysen! Hahah

  46. Caroline skriver:

    Hej Jenny!

    Bakade dessa gobitar i torsdags och alla som har smakat dessa kakor tyckte att de var underbart goda. Tack för en otroligt fin bak- och matblogg!

    Ha en mysig söndag!
    /Caroline

  47. Susanne skriver:

    Hej!
    Tänkte prova dessa på söndag eftersom jag ska ha klädparty hos mig och tänkte ha dem som lite dessert bland annat. Hur många blir det enligt det receptet du har ovan? Funderar på om jag kanske måste göra dubbel sats nämligen.
    Tack för otroligt mycket goda rätter, recept och tips!
    Ha en härlig helg!
    Med vänlig hälsning,
    Susanne

  48. Emma skriver:

    Hej,
    Ungefär hur många kakor blir det av en sats?
    /Emma

  49. Malin skriver:

    Man skulle väl kunna byta ut chokladen till Dumle istället? 🙂 Btw hela familjen ÄLSKADE kakorna! (Fick gömma några)

  50. Johanna skriver:

    Hej Jenny! Tack för en superinspirerande och härlig blogg! Jag är glutenintolerant och bakar då med glutenfritt mjöl. Snittar, har för mig, en tendens att flyta ut väldigt mycket. Har du något tips för att förhindra detta? Eller kanske någon annan här bland kommentarerna? :)) Kram!

  51. Sandra skriver:

    Har du provat att göra bågon glutenfri variant på denna? Eller vet du ungefär till vad och hur mycket man skulle kunna byta ut mjölet?

  52. Maria skriver:

    Supergoda kakor!! Tack för receptet 😀

    Igår tog jag en sats, krossade dem och hade dem i botten på en fryst cheesecake istället för digestive. SÅ läckert, rekommenderas!

  53. Shideh skriver:

    Dina recept är fantastiska!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *