Kall pastasallad med massa färska örter

Blev inspirerad att laga ännu en pastasallad nu efter den vi gjorde sist – denna lagade jag några ändringar på från förra – och klippte även ner massa färsk persilja i.  Supergott och fräscht, och jag kommer absolut laga denna pasta- och örtsallad mer i sommar då min egen persilja i odlingskragarna är färdig. Och förhoppningsvis kunna använda mina egna körsbärstomater från plantorna vi har här i glasverandan.  Så roligt att kunna laga mat med det som man själv har odlat – tycker ni inte det 🙂

Porslinet är från chilli – tycker jättemycketom just blått porslin.

Sommarmat
Egentligen är jag inte mycket för frukt i maten men i potatissallad och i denna pastasalladen känns det riktigt fräsch med lite sötsyrliga äppelbitar,

Till den här  pastasalladen hade jag :
500 gram  pastapenne
1 kilo med putsad kassler
1 ask med körsbärstomater
1  gurka
1 burk med majs
1 rödlök
50 gram med goudaost / eller någon annan mild ost
2- 3 st röda sötsyrliga äpplen

Såsen:
5 dl creme fraiche
2- 3 msk chilisås
salt & peppar
1 kruka med färsk persilja

Gör så här: 
Gör såsen först, klipp ner persilja i små bitar och ställ kallt, gärna ett par timmar innan servering.
Koka pastan enligt anvisningar på förpackning använd ganska mycket salt i kokvattnet,  skölj den färdiga pastan i kallt vatten och ställ svalt medan du gör resten av salladen. Skär bort sidorna på kasslern, och dela den i lagom stora bitar. Skär 1*1 cm bitar av osten.  Tvätta gurkan , tomaterna  och äpplena och skär ner dem tillsammans med den finhackade löken och majsen. Rör ihop kasslern/ osten/ grönsakerna  tillsammans med pastan. Rör sist ner  valfri mängd av den kalla såsen .

Mmmmums.

kall mat

* * * * * * * * *  * * * * *  * *

Nu tänkte jag se om jag lyckas att klä om insidan på skänken jag fyndat. Den är målad och klar, men tänkte att eftersom jag kommer förvara handdukar och textilier i den så vill man ju ha ett bra yta att förvara på.

Ska visa er sen hur det blev….. ja om det blir bra då da 🙂

0
Prenumerera
Notis om
8 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Duka Upp
7 år sedan

Om du gillar blå/vitt porslin så kolla min blogg idag… har en bild på Fyrklöverns servis Blå Herrgård – den är superfin! http://www.dukaupp.se/underbar-smulpaj-med-hallon-och-mandel/

Malin
7 år sedan

Låter gott!! Vill gärna se mer recept på pastasallad:) gjorde din tårta med digestive, grädde, kondenserad mjölk o bär i söndags, den är sååå god!!!

Jennys_matblogg
Reply to  Malin
7 år sedan

🙂 Den är en favorit även hos oss – och så lätt att göra.

Kram

Maria
7 år sedan

Detta blev kvällsmat hos oss idag, supergott!! Tack för en inspirerande blogg som innehåller mina stora intressen inredning och mat! Tack än en gång

Sandra
7 år sedan

Supergott! Kan bli en sommarfavorit 🙂

Jossan
7 år sedan

Vad har du för typ av chilisås?
Under blogg!!

Jennys_matblogg
Reply to  Jossan
7 år sedan

Jag har en stark chilisås , Ayam Brand står det på den.
Finns att köpa på blandannat Willys

🙂

frida
5 år sedan

Om man inte är så förtjust i persilja kan du någn ört som e bra att ersätta den med?:)

Nästa inlägg

Pestolax med tomat & pinjenötter

8
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x