Kall pastasallad med massa färska örter

Blev inspirerad att laga ännu en pastasallad nu efter den vi gjorde sist – denna lagade jag några ändringar på från förra – och klippte även ner massa färsk persilja i.  Supergott och fräscht, och jag kommer absolut laga denna pasta- och örtsallad mer i sommar då min egen persilja i odlingskragarna är färdig. Och förhoppningsvis kunna använda mina egna körsbärstomater från plantorna vi har här i glasverandan.  Så roligt att kunna laga mat med det som man själv har odlat – tycker ni inte det 🙂

Porslinet är från chilli – tycker jättemycketom just blått porslin.

Sommarmat
Egentligen är jag inte mycket för frukt i maten men i potatissallad och i denna pastasalladen känns det riktigt fräsch med lite sötsyrliga äppelbitar,

Till den här  pastasalladen hade jag :
500 gram  pastapenne
1 kilo med putsad kassler
1 ask med körsbärstomater
1  gurka
1 burk med majs
1 rödlök
50 gram med goudaost / eller någon annan mild ost
2- 3 st röda sötsyrliga äpplen

Såsen:
5 dl creme fraiche
2- 3 msk chilisås
salt & peppar
1 kruka med färsk persilja

Gör så här: 
Gör såsen först, klipp ner persilja i små bitar och ställ kallt, gärna ett par timmar innan servering.
Koka pastan enligt anvisningar på förpackning använd ganska mycket salt i kokvattnet,  skölj den färdiga pastan i kallt vatten och ställ svalt medan du gör resten av salladen. Skär bort sidorna på kasslern, och dela den i lagom stora bitar. Skär 1*1 cm bitar av osten.  Tvätta gurkan , tomaterna  och äpplena och skär ner dem tillsammans med den finhackade löken och majsen. Rör ihop kasslern/ osten/ grönsakerna  tillsammans med pastan. Rör sist ner  valfri mängd av den kalla såsen .

Mmmmums.

kall mat

* * * * * * * * *  * * * * *  * *

Nu tänkte jag se om jag lyckas att klä om insidan på skänken jag fyndat. Den är målad och klar, men tänkte att eftersom jag kommer förvara handdukar och textilier i den så vill man ju ha ett bra yta att förvara på.

Ska visa er sen hur det blev….. ja om det blir bra då da 🙂

0
Prenumerera
Notis om

8 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Duka Upp
10 år sedan

Om du gillar blå/vitt porslin så kolla min blogg idag… har en bild på Fyrklöverns servis Blå Herrgård – den är superfin! http://www.dukaupp.se/underbar-smulpaj-med-hallon-och-mandel/

Malin
10 år sedan

Låter gott!! Vill gärna se mer recept på pastasallad:) gjorde din tårta med digestive, grädde, kondenserad mjölk o bär i söndags, den är sååå god!!!

Jennys_matblogg
Reply to  Malin
10 år sedan

🙂 Den är en favorit även hos oss – och så lätt att göra.

Kram

Maria
10 år sedan

Detta blev kvällsmat hos oss idag, supergott!! Tack för en inspirerande blogg som innehåller mina stora intressen inredning och mat! Tack än en gång

Sandra
10 år sedan

Supergott! Kan bli en sommarfavorit 🙂

Jossan
10 år sedan

Vad har du för typ av chilisås?
Under blogg!!

Jennys_matblogg
Reply to  Jossan
10 år sedan

Jag har en stark chilisås , Ayam Brand står det på den.
Finns att köpa på blandannat Willys

🙂

frida
8 år sedan

Om man inte är så förtjust i persilja kan du någn ört som e bra att ersätta den med?:)

Nästa inlägg

Pestolax med tomat & pinjenötter

8
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x