Kall pastasallad med massa färska örter

Blev inspirerad att laga ännu en pastasallad nu efter den vi gjorde sist – denna lagade jag några ändringar på från förra – och klippte även ner massa färsk persilja i.  Supergott och fräscht, och jag kommer absolut laga denna pasta- och örtsallad mer i sommar då min egen persilja i odlingskragarna är färdig. Och förhoppningsvis kunna använda mina egna körsbärstomater från plantorna vi har här i glasverandan.  Så roligt att kunna laga mat med det som man själv har odlat – tycker ni inte det 🙂

Porslinet är från chilli – tycker jättemycketom just blått porslin.

Sommarmat
Egentligen är jag inte mycket för frukt i maten men i potatissallad och i denna pastasalladen känns det riktigt fräsch med lite sötsyrliga äppelbitar,

Till den här  pastasalladen hade jag :
500 gram  pastapenne
1 kilo med putsad kassler
1 ask med körsbärstomater
1  gurka
1 burk med majs
1 rödlök
50 gram med goudaost / eller någon annan mild ost
2- 3 st röda sötsyrliga äpplen

Såsen:
5 dl creme fraiche
2- 3 msk chilisås
salt & peppar
1 kruka med färsk persilja

Gör så här: 
Gör såsen först, klipp ner persilja i små bitar och ställ kallt, gärna ett par timmar innan servering.
Koka pastan enligt anvisningar på förpackning använd ganska mycket salt i kokvattnet,  skölj den färdiga pastan i kallt vatten och ställ svalt medan du gör resten av salladen. Skär bort sidorna på kasslern, och dela den i lagom stora bitar. Skär 1*1 cm bitar av osten.  Tvätta gurkan , tomaterna  och äpplena och skär ner dem tillsammans med den finhackade löken och majsen. Rör ihop kasslern/ osten/ grönsakerna  tillsammans med pastan. Rör sist ner  valfri mängd av den kalla såsen .

Mmmmums.

kall mat

* * * * * * * * *  * * * * *  * *

Nu tänkte jag se om jag lyckas att klä om insidan på skänken jag fyndat. Den är målad och klar, men tänkte att eftersom jag kommer förvara handdukar och textilier i den så vill man ju ha ett bra yta att förvara på.

Ska visa er sen hur det blev….. ja om det blir bra då da 🙂

2

8 responses to “Kall pastasallad med massa färska örter

  1. Duka Upp skriver:

    Om du gillar blå/vitt porslin så kolla min blogg idag… har en bild på Fyrklöverns servis Blå Herrgård – den är superfin! http://www.dukaupp.se/underbar-smulpaj-med-hallon-och-mandel/

  2. Malin skriver:

    Låter gott!! Vill gärna se mer recept på pastasallad:) gjorde din tårta med digestive, grädde, kondenserad mjölk o bär i söndags, den är sååå god!!!

    1. Jennys_matblogg skriver:

      🙂 Den är en favorit även hos oss – och så lätt att göra.

      Kram

  3. Maria skriver:

    Detta blev kvällsmat hos oss idag, supergott!! Tack för en inspirerande blogg som innehåller mina stora intressen inredning och mat! Tack än en gång

  4. Sandra skriver:

    Supergott! Kan bli en sommarfavorit 🙂

  5. Jossan skriver:

    Vad har du för typ av chilisås?
    Under blogg!!

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Jag har en stark chilisås , Ayam Brand står det på den.
      Finns att köpa på blandannat Willys

      🙂

  6. frida skriver:

    Om man inte är så förtjust i persilja kan du någn ört som e bra att ersätta den med?:)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »