Jordnötskakor med chokladkross

Salt möter sött möter choklad, kan det bli annat än gott? !
Jordnötssnittar med chokladkross blev lika gott som jag hade hoppats. Och här kommer receptet till er som vill prova dem.

IMG_8355

IMG_8339Det här behöver du:
220 gram smör
4 msk ljus sirap
5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 1/2 dl jordnötssmör ( med bitar i )
150 gram grovhackad mjölkchoklad

Gör så här: 
Ställ ugnen på 200 grader, och ta fram en plåt med bakplåtspapper
Rör ihop socker och rumsvarmt smör och arbeta i sirapen samt jordnötssmöret. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner i smörblandingen. Arbeta ihop till en smidig deg. Nu kan du baka in den hackade chokladen .

IMG_8322

 Dela på 3 och rulla ut till länger.  Platta sedan till längderna något med hjälp av fingrarna. Grädda i mitten på ugnen i cirka 8-11 minuter, tills de fått fin färg.Skär dem i snitt medan de är ljumna och låt svalna helt på galler.

Galet goda!

Jag gjorde mina i tre längder, vill man ha tunnare kan man göra 4 stycken.

IMG_8344

0
Prenumerera
Notis om

10 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
al68
9 år sedan

OOOh my god, hade jag inte haft fullt inför Stockholmsresan så hade jag bakat direkt, får
bli nästa vecka. Ha en fortsatt fin dag, kram kram

9 år sedan

Looks crazy good!

9 år sedan

Jag dör!! Låter helt magiskt gott!

hej
9 år sedan

Hej, jag följer dig på facebook och på bloglovin. Vissa inlägg som kommer upp på facebook kommer INTE upp på bloglovin. Vilket suger, för jag vill kunna spara vissa av dina inlägg på bloglovin för att gå tillbaka senare. Är det något du kan fixa? 🙂 tack för alla recept!

Jenny Warsen
Reply to  hej
9 år sedan

Hej
Facebook uppdateras flitigare. Bloglovin uppdateras bara med bloggen 🙂

9 år sedan

Det ser jättegott ut, choklad och salta nötter är ju en riktigt lyckad kombination. Jag har testat Nigella Lawsons recept på crunchy nut bars som är smält choklad, jordnötter, fingers, sirap och smör som man blandar ihop och låter stelna och det var hur gott som helst (dock inget man äter jämt), receptet finns på min blogg

http://www.diningandcooking.blogg.se

Caroline
9 år sedan

Jag provade att göra dessa och OJ! För det första så råkade jag smaka på kakdegen, vilket jag inte skulle ha gjort… Det var knappt så att jag ville göra kakor av den för att den var så sjukt god som den var! Men kakor blev det ändå och jag som egentligen inte ens tycker om att baka fick så mycket positiva kommentarer! Och jag själv bara älskade dem!
Tack för ett superbra recept, Jenny! Det gjorde succé! 🙂

Monica Kirch
9 år sedan

Hej min dotter gjorde dem i lördags fick smaka, underbart goda ska göra dem nu. Tack för detta recept, och ha en bra dag.

Annah
9 år sedan

Jag bakade nyss. Väldigt torr deg och svårt att få ihop. Är måtten rätt??

Jenny Warsen
Reply to  Annah
9 år sedan

Ja, det stämmer. Du kanske missade att det var 220 gram smör och inte 200 ?
🙂

Nästa inlägg

Månbordet blev vitt

10
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x