Panerad kyckling med potatis provencale

Tanken med min matblogg är att jag vill att recepten ska vara lätta att laga, och att ni ska bli inspirerade att prova flera olika maträtter. Sen tycker jag alltid att det är roligt att läsa om vilka recept ni provar, eller vilka ni tänker prova. Jag läser alla kommentarer 🙂

Iallafall….. kyckling kan man verkligen variera hur mycket som helst. Personligen tycker jag att den panerad kycklingfile är snäppet godare än att bara smörstekt den. Jag brukar blanda i lite sesamfrön i min panering för att få lite nötigare smak, men det går bra även utan.

Potatisen blir lätt festligare genom att ringla olivolja över den , strö över flingsalt, ströbröd och  provencalekrydda.

IMG_7721

För denna panerade kycklingen till 5-6 personer behöver du :
900 gram kycklingfile
2 lättvispade ägg
3/4 dl ströbröd
4 msk sesamfrön
Flingsalt

Potatisen: 
fast potatis
olivolja
ströbröd
Örtkrydda (provencale)

Gör så här : 
Skala potatisen och klyfta upp på en långpanna ringla över rikligt med olivolja. Strö över ströbröd och flingsalt och provencalekrydda.
Ställ in i ugnen på 200 grader, cirka 30 minuter eller tills potatisen är lagom mjuk.  Häll upp ströbröd & sesamfrön på en tallrik, och uppvispat ägg på en annan. Kycklingen skär du i tunnare bitar och vänder i ägg och sedan i ströbrödsblandningen. Smörstek tills kyckligen är färdig och servera genast med potatis en god sallad och beasås.

Mums

1

9 responses to “Panerad kyckling med potatis provencale

  1. Helena skriver:

    Har faktiskt aldrig panerat kyckling. Ska prova det imorgon tror jag. 7-åringen börjar bli mer och mer öppen för nya smaker också, så lite sesamfrön kanske får smyga med. 🙂

  2. Lala skriver:

    Ser väldigt gott ut. Vad har du för beasås till? Någon särskild du rekommenderar?

    1. Jenny Warsen skriver:

      Jag tycker att Lohmanders är den godaste ( förutom hemlagad)

    2. Jennys_matblogg skriver:

      Lohmanders tycker jag är den godaste, om man inte gör egen d.vs

  3. Sofia skriver:

    Jag testade det här idag. Supergott! Tack för inspirationen. 🙂

    1. Jennys_matblogg skriver:

      😀 vad roligt att höra.

  4. Ingela skriver:

    Prövade denna rätt i helgen och till och med ungarna gillade den 😀 Kom även på att den liknar en rätt jag har gjort för läääänge sen. Parmesankyckling heter den och då delar man kycklingen i bitar och panerar med ströbröd och parmesanost. Supergott det med.

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Tack för tipset 🙂

  5. Natanaeli Ndossi skriver:

    Panerad kycklingen ser gott ut,tänka bjuda barnen på förskola i dag!! Tack för fina recept?
    (Kock på Montessori förskola i Haninge )

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *