Crispy nacho-chicken

Välkommen ny vecka och strålande sol

Tacos äter vi oftast på fredagar och på lördag så finns det fortfarande en halv påse med hårda nachochips kvar i skafferiet. Vad göra med dem…. jo, de kan bli en riktigt bra texmex-rätt.  Så kasta inte…. i helgen lagade ny kycklingrätt- vi panerade kycklingen i krossade nachochips innan vi stekte den.  En smakrik god nachokyckling  som blev uppskattad av hela familjen.

Kan även tänka mig att det blir gott att panera en bit torsk i nachochips.  

IMG_7728-001

Det här behöver du till 5-6 personer:
900 gram kyckling innerfile
1/2 påse nachochips chili/cheese-smak
1 vispat ägg
salt & peppar
Smör

Serveras med klyftpotatis och en god sallad

Gör din nachokyckling så här:

Låt nachochipsen ligga kvar i påsen, och med hjälp av en brödkavel hamrar du dem till smulor

Texmex kyckling

Vispa ett ägg och lägg ut på en tallrik, häll upp nachosmulorna på en annan.  Doppa sedan fileerna i vispat ägg och direkt ner i nachosmulorna.
Värm upp en stekpanna ( medelsvag värme) med rikligt med smör och stek kycklingen på svag värme. Annars kan nachochipsen bli brända.

Nacho kyckling

Servera sedan de krispiga kycklingbitarna med klyftpotatis och en god sallad.

Smaklig måltid

0
Prenumerera
Notis om
14 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Sofieeklund.vimedbarn.se
7 år sedan

åh så smarrigt, det måste jag prova !
Jag trodde att jag lyckats testa Allt som har med tacos att göra, men iicke ! 😉 hehe.

Jennys_matblogg
Reply to  Sofieeklund.vimedbarn.se
7 år sedan

😀

Jeanette
7 år sedan

Vi har Taco fisk i skolan nån gång per termin och det är poppis. Ett fiskblock i en form som man kör en stund i ugnen sen på med smulade Tacochips en stund till i ugnen. Mos och en sallad rivna morötter. Succe

Anna
7 år sedan

Testade detta igår och det fick mycket beröm av resten av familjen. Vansinnigt enkelt och supergott! Tack för tipset!

Jennys_matblogg
Reply to  Anna
7 år sedan

😀

Sofia
7 år sedan

Jag lagade det åt min pojkvän och hans bästa kompis igår och de var mycket nöjda, inte för att de är svåra att tillfredsställa, haha! Men till och med jag som inte är förtjust i någon starkare kryddning tyckte det var toppen. Det kommer bli bra med grillade majskolvar i sommar, tack!

Jennys_matblogg
Reply to  Sofia
7 år sedan

Vad roligt att höra 🙂

Emma
6 år sedan

ska man tillaga kycklingen innan, i ugnen eller så?:-) eller steker man det så pass länge tills den är genomstekt? hur lång tid tar det isåfall?:-) älskar din blogg!

lina
6 år sedan

svara gärna jenny! det vill jag också veta! 🙂

Jenny Warsen
Reply to  lina
6 år sedan

Man kan göra vilket som är lättast. Jga hade tunna kycklingfileer som jag stekte färdgt i sin panering.

Marian
6 år sedan

Hej Jenny,

Guuuuuud vilket himmelrike jag har kommit till ♥
Tänkte bjuda på detta i helgen (tillsammans med din mingelmat och chokladpaj).
Men jag saknar en sås till detta.
Har du tips på nån kall sås, salsa eller liknande.

Snääääälla svara 🙂

Jenny Warsen
Reply to  Marian
6 år sedan

Jag har en kategori som heter såser här på bloggen.
Där hittar du kalla fetaostsåser, basilikasås och andra såser som kan vara goda till 🙂

Marian
6 år sedan

Tack Jenny 🙂

Mina
5 år sedan

Testade med saltade nacho chips, blev jätte gott. Jag använde mig av mjöl också innan jag doppade kycklingen i nacho smulorna. Serverade med sallad, hemgjord vitlöks dressing (extra citron) och kokta potatis. Min mor blev vääääldigt förtjust i det och hon tycker verkligen inte om kyckling. Hon åt nästan det mesta av kycklingen själv 🙂 🙂

Nästa inlägg

Veckomatsedel

14
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x