INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

Oreo cheesecake

Hej igen,

Nu så är vi hemma efter att ha kollat på Jacobs fotbollsmatch ( iochförsig träningsmatch )  spännande iallafall 🙂  Upptäckte  att det blev något konstigt med inlägget, eftersom bilderna till receptet försvann så jag uppdaterar det igen och hoppas det fungerar bättre. Har du planer på att baka idag eller imorgon – så är denna något för dig! Farligt lätt att göra och urgod. Vi bakade den igår efter inspirationen från cheesecaken som lillsyster bjöd på sist. Det är No-bake utan bara vispa lite grann och blanda ihop och sen vart det klart- enklare kan det nog knappast bli ( eller godare)

Mumma.

Oreo cheesecake
oreo cheesecake

Till botten behöver du :
1 pkt med oreo cirka 150 gram
25- 50 gram gram smält smör

Fyllningen:
3 dl vispgrädde
600 gram philadelphiaost
1 1/2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 pkt med oreo cirka 150 gram

ev. några oreo till garnering – nästan ett halvt pkt

Nougatsås:
100 gram nougat ( jag valde dubbelnougat)
50 gram mörk- eller ljuskvalitetschoklad ( jag valde 50/50)
2 1/2 dl grädde
1 tsk vaniljsocker

Gör oreo cheesecake så här :

Börja med nougatsåsen. Låt grädden sjuda upp med vaniljsocker, ta bort från plattan när det börjat koka. Bryt ner nougat och choklad och rör tills du har en blank slät sås. Ställ sedan kallt.

Krossa kexens till botten i en matberedare, smält smöret och rör ihop med kexen. Fördela smeten jämnt i en form cirka 24 cm, och ställ kallt.
Vispa grädden fluffig så att den bildar rejäla toppar, vispa sedan socker, vaniljsocker och phialdelphiaost mjuk. Krossa kexen till smeten i matberedaren, och sedan vänder du ihop grädde med ostsmet och sist vänder du ner oreosmulorna. Häll upp i formen och ställ in i kylskåp över natten, minst.
Efter en fyra fem timmar tog jag ut min kaka och klädde den med oreo halvor ( jag delade dem på mitten först. ) Ställ sedan tillbaka i kylskåpet.

Så här fin var den innan vi började äta av den 🙂

oreo (1)

Och så måste jag tipsa om Bubblerooms grymma REA! Nu får ni minst 50 % RABATT på deras redan rabatterade överdelar. Så varför inte passa på att uppdatera er höst – & vintergarderob. Klicka här.

6
Prenumerera
Notis om

71 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anna
10 år sedan

Klär du formen med något för att få så fina kanter på cheesecaken?

Jennys_matblogg
Reply to  Anna
10 år sedan

Man kan klä formen med bakplåtspapper – men det har jag inte gjort denna gången.

Josefine
10 år sedan

Herregud vad gott 😀 måste provas!

Fröken E
10 år sedan

Super bra blogg! har du nå bra tips på plock mat man kan bjuda sina tjejkompisar på? 🙂 vore kul med tema tips typ..:)

Sofieeklund.vimedbarn.se
10 år sedan

Men åååh, du är inte klook människa ! Helt gaalet vad mycket gott du lagar och bakar ! 😀

Tine
10 år sedan

Lät du den stå i fem timmar först i frysen sen stoppade du i kakorna och sen stod den över natten? Jag ska nämligen göra en sån till tisdag kväll tänkte jag, men då kan jag väl ändå göra den imorgon, så är den lika god på tisdags kvällen? 🙂

Jennys_matblogg
Reply to  Tine
10 år sedan

I kylskåpet 🙂
Denna ska inte in i frysen.

mari
10 år sedan

Ska nog handla lite på vägen hem från jobbet:-P. Det får bli sträng diet efter dina smarriga recept:-)

Cia
10 år sedan

Ser så god ut!!! Hur många räcker den till?

Jennys_matblogg
Reply to  Cia
10 år sedan

Jag gissar cirka 10- 12 men det beror på hur mycket man äter… 🙂

tess
10 år sedan

Ska man ta bort vaniljkletet emellan kakorna när man gör botten eller blanda allt?:)

Jennys_matblogg
Reply to  tess
10 år sedan

Blanda allt 😀

Ida
10 år sedan

Har du inte snott både receptet och bilderna från en annan blogg? Borde skriva vart det kommer ifrån.

Jennys_matblogg
Reply to  Ida
10 år sedan

Hej Ida
Det är självklart mina bilder, eftersom jag då jobbar med att fota.
Vilken blogg syftar du på som har mina bilder?

Camilla
Reply to  Jennys_matblogg
10 år sedan
Anna
Reply to  Camilla
10 år sedan

Den sidan hänvisar ju till jennys matblogg som källa men har inte samma bilder. /A

Jenny Warsen
Reply to  Anna
10 år sedan

Hon har bakat oreocheesecaken och ville visa 🙂
Ser jättefin ut.

Jennys_matblogg
Reply to  Anna
10 år sedan

Ja, jätteroligt för mig att kolla på allt gott som ni bakar !
Och lånar man bilder måste man skriva det , Denna tjejen hade egna bilder- och provade oreo-cheesecaken 🙂

Jennys_matblogg
Reply to  Camilla
10 år sedan

Men hon har ju hänvisat till min blogg- jätteroligt att se vilka av er som bakar med recepten 🙂

Ana
10 år sedan

Bra tips! Fin blogg! En underbar tårta

Maria
10 år sedan

Åh, den här måste jag testa:)!!! Du har en helt underbar blogg! Mina vänner avgudar ditt recept på nutellabiskiver! Bakverket har blivit ett måste när vi har kalas:). Tack för all inspiration!

Malin
10 år sedan

Såg den ska vara i kylen, men har du provat att frysa in den och hur gjorde du isf, dekorerade du med kakor innan? Tack på förhand

Malin
10 år sedan

Wow, vad god den såg ut! Men jag u ndrar om denna smälter när den står framme en stund? Som frysta cheesecakes brukar göra..

Jennys_matblogg
Reply to  Malin
10 år sedan

Inte smälta direkt – men för länge ska den inte stå framme 🙂

millis
10 år sedan

Vart har du i nougatsåsen?

emma
10 år sedan

När ska man ha på nougatsåsen? 🙂

Jennys_matblogg
Reply to  emma
10 år sedan

Jag hade på den precis innan servering- typ som man serverar glass 😀

Aomis Zefrila
10 år sedan

det spelar ingen roll om jag ta 50g smör istället för 25g? 🙂 har testat bakat daimbiskvier nu ska jag testa det här 🙂 dina receptet är super! Tack för alla recepter 🙂

Elin
9 år sedan

Varför ska den vara i kylskåpet så länge??

Iman
9 år sedan

Denna har jag gjort.
Sååå himla god!

Emma
9 år sedan

Blir den något stel som i en cheesecake som man har gelatin i eller blir den super kladdig?

Therese
9 år sedan

Supergod!! men min stelnade inte efter 10 timmar i kyl utan smälte snabbt innan servering 🙁 vad kan ha gått fel?

Anna
9 år sedan

Hej Jenny
Lite kris läge här jag
ska bjuda på denna kaka om ca 9 timmar glömde att göra den i går kväll =( Vad hade du gjort i mitt läge? Kyl eller frys =)

Jenny Warsen
Reply to  Anna
9 år sedan

Kyl. Hoppas du hinner 🙂
Kram

Sara
9 år sedan

Var köpte du fatet där du serverar cheesecake ?

Jenny Warsen
Reply to  Sara
9 år sedan

Hmm… Det var så länge sedan men jag misstänker att jag köpt det på blomsterlandet , eller gekås 🙂

Frida
9 år sedan

Vet inte vad jag gör för fel men ett paket oreo räcker inte till botten för mig, behöver 2 paket minst. Min form är ca 24 cm. Vad gör jag som är galet? 🙂

LINN
9 år sedan

Hej!
Jag undrar om man kan göra denna idag (tisdag) och servera på fredag? När skall man i så fall dekorera den med oreon på toppen? och skall den stå i kylen alla dessa dagar i så fall?
tacksam för svar!:)

Jenny Warsen
Reply to  LINN
9 år sedan

Godast dagen innan 🙂

LINN
9 år sedan

men det är okej att göra den idag och dekorera den torsdag då? om jag fattade det rätt! 🙂

Jenny Warsen
Reply to  LINN
9 år sedan

Jag tycker att man bör göra & dekorera den dagen innan.

Ellinor
9 år sedan

Hej Jenny ! Tack för en inspirerande matblogg 🙂 jag undrar om man kan göra den utan att ha nougatsås eller tycker du att den är nödvändig för att kakan skall bli god ? 🙂 tacksam för svar !

Jenny Warsen
Reply to  Ellinor
9 år sedan

Man kan absolut göra den utan nougatsås 🙂

9 år sedan

Hej,

Kan man använda någon annan sås till ifall någon är allergisk?
Eller är de lika gott utan sås? ☺️

Jenny Warsen
Reply to  Anso
9 år sedan

den är lika god utan 🙂

sara
9 år sedan

Hej! Kan man frysa den? Eller kan man göra den typ 2 dagar innan man bjuder gäster?

Amanda
9 år sedan

Varför inte i frysen? Vad händer om jag ställer den där?
Kommer den vara som en frozen cheesecake?
Tack för svar:)

Jenny Warsen
Reply to  Amanda
9 år sedan

Då blir den inte så gräddig utan mer isig 🙂

Kiki
9 år sedan

Varför 600 g Philadelphia, har bakat din daim cheesecake och d är bara 300g, räcker inte 300g även för denna??

Maja
9 år sedan

Jag gjorde den här till min pojkväns födelsedagskalas nu i helgen, och OJ vad populär den var! Jag gjorde en, och den räckte till 12 personer. Dock räckte inte 1 paket oreo till botten, jag hade en form på 25 cm och fick ta dubbel sats till botten. Jag gjorde den även utan nougatsåsen, vilket fungerade utmärkt! Verkligen supergod. Rekommenderas!!

Sandra
9 år sedan

Har precis bakat denna till i morgon då vi ska ha tjejkväll.
Tyckte man kan iaf göra nougatsåsen till sist.
Och oströran skulle man nog börjat med i en annan skål för mjuka upp…
Detta kanske är en självklarhet för vissa men brukar inte baka!
Hoppas den blir lika god som din ser ut och vara 🙂

Aisha
9 år sedan

Nu står min oreo cheesecake i kylskåpet… tänkte fråga snabbt varför min blev lite lös sista? Är de för att man inte haft den i kylskåpet tillräckligt länge?

jennysmatblogg
Reply to  Aisha
9 år sedan

Då kan det vara att vi inte har samma likadan form och att den behöver någon timme till i kylskåp.

Ulrika
8 år sedan

Kan man frysa den typ en timme bara innan man ska äta den så den blir lite som glass?

Mitra
8 år sedan

Hej!

Vad händer om man tillagar denna i ugnen?

Jenny
8 år sedan

Stämmer det verkligen med 600 g philadelphiaost??

jennysmatblogg
Reply to  Jenny
8 år sedan

Japp 🙂

Iman
8 år sedan

Hej! måste man ha en matberedare för att blanda vissa av ingredienserna eller kan man använda visp istället och ha ingredienserna i bunke istället för matberedaren?eller funkar inte det;)

Ann-Sofie
8 år sedan

Det står att den ska vara inne i kylen under natten, minst.
Sen efter det står det 4-5 timmar. Räcker det med 4-5 timmar eller måste den stå en hel natt? Blev lite förvirrad 🙂

jennysmatblogg
Reply to  Ann-Sofie
8 år sedan

Minst är 4-5 timmar, men blir bäst över natten 🙂

Delia
8 år sedan

När tar du av kanten på formen? Gjorde en annan av dina cheesecake häromdagen men tog då av kanter precis innan servering, men då fastnade lite bitar i kanten så den såg kantstött ut så att säga 🙂 PS håller på att göra oreo-versionen i skrivande stund 😀

jennysmatblogg
Reply to  Delia
8 år sedan

Jag tar av kanten av formen precis innan servering. Vrakar snygga till kanterna med en slickepott som jag jämnar till kanterna med 🙂

Delia
Reply to  jennysmatblogg
8 år sedan

Tack! O tack för att du alltid svarar på frågor vi läsare har, det uppskattas 🙂

jennysmatblogg
Reply to  Delia
8 år sedan

<3

L
8 år sedan

Skulle man kunna dekorera med frukt eller bär och strunta i såsen? Vilka frukter och bär skulle i så fall passa bäst smakmässigt? Har aldrig testat kakorna. 🙂

Elisabeth
8 år sedan

Ska det verkligen vara 11 dl socker??

jennysmatblogg
Reply to  Elisabeth
8 år sedan

en och en halv 🙂

Tilde
8 år sedan

Kan jag göra den idag och servera på söndag?

Pernilla
8 år sedan

Testade göra denna i helgen. Dock stelnade den inte trots att den stått i kylskåpet hela natten och dagen efter. Den var supergod i smaken men väldigt trist att servera något som inte ser fint ut när man lägger upp. Vad kan ha gått fel? Kan man inte ha den i frysen några timmar innan servering?

Ida
7 år sedan

Hej, det stog i receptet att du gjorde nougatsåsen först. Skulle man kunna göra den medans kakan står i kylen?

Annso
6 år sedan

Hej… antar att jag läste ordentligt först nu & det står kylen, jag har alltid stoppat kakan i frysen (med toppenresultat 👍) men är nyfiken på hur den blir om man stoppar den i kylen 😳

Nästa inlägg

Jacobs smörgåstårta

71
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x