Recept på de godaste våfflorna

Pssst… ifall att någon missat eller glömt bort så är det våffeldagen på tisdag, så jag kastar snabbt in de bästa receptet på våfflor. För att få dem så där riktigt frasiga och goda använd smör och grädda dem länge.

Här serverade som en efterrätt med grädde, sylt, choklad och kolasås. Muuuums

våfflor          våfflor2

våfflor 3

Många våfflor blir det av detta, men det går bra att halvera receptet :
4 ägg
6 dl kolsyratvatten ( naturell)
5 1/2 – 6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
3/4 tsk salt
200 gram smält smör

Gör våfflorna så här :
Smält smöret och låt svalna.
Rör ihop alla torra ingredienser.
Vispa lätt ihop äggen , och blanda ner det kolsyrade vattnet i smeten samt nästan allt smör, restren använder till gräddningen.
Rör ner de torra ingredienserna och vispa för hand tills du fått en fin klumpfri smet.
Sedan kan du börja grädda våfflorna.

Servera dem genast.

1

32 responses to “Recept på de godaste våfflorna

  1. Emma skriver:

    Kolsyrat vatten?! Va? Aldrig hört talas om!

    1. Madde skriver:

      Ramlösa… Loka… Naturell!

  2. Lena skriver:

    Hej Jenny!
    Tack för en superbra och inspirerande blogg. Det var intressant att läsa hur det är att driva en matblogg:) mer jobb än vad man kan tro. Fortsätt på samma sätt som du gör .

  3. Kristina skriver:

    Åh vad bra med ett recept, det ska jag testa på tisdag. Antar att det funkar att man bubblar vattnet själv i kolsyremaskin?

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Absolut 🙂

  4. Susanna skriver:

    Viad du är otroligt duktig på att ta fina bilder på din mat, det är det allra bästa med din blogg tycker jag. Superproffsigt!

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Tusen tack 🙂 Jobbar mycket med att få rätt ljus- så nu ser jag verkligen fram emot ljusare tider 🙂

  5. Desirée skriver:

    Hur många blir de på ett ungefär?

  6. Kicks skriver:

    Ska testa ditt recept idag! 🙂

  7. Jenny skriver:

    Hur många blir det ungerfär?

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Jag har inte räknat- men det blir rätt många. Räcker till 6- 8 peroner lätt.

  8. Siri skriver:

    Provade receptet på våfflorna idag men gjorde 3/4 sats då jag inte hade mer bakpulver. Det blev 10-11 st av den smeten.

  9. Rebecca skriver:

    Mumsigt blev de gjort dem flera gånger men tar även i proteinpulver för att få god smak.

  10. kristina skriver:

    När ska det smälta smöret i smeten? Eller ska de bara vara på järnet?

    1. Jenny Warsen skriver:

      Bara på järnet

  11. jem skriver:

    Dum fråga kanske, men vad blir skillnaden mellan dessa och våfflor med smält smör i? Dessutom kan man tillaga dem o servera dem några timmar efter eller blir de snabbt torra? =)

    1. Jenny Warsen skriver:

      De ska gräddas och serveras genast.

  12. Anna Lusekofta skriver:

    Norska våfflor är godare, kanhända jag blivit hjärntvättad efter mer än 20 i Norge.
    Här är det vanligt att använda Kefir, eller ’rømme’ som är ungefär detsamma som créme fraiche i smeten, og en aning med mald kardemumma och bakpulver. De blir riktigt frasiga. Här serveras de med socker, sylt av hallon eller jordgubb, eller: smör och brunost! Brunost ( http://no.m.wikipedia.org/wiki/Brunost ) låter himla konstigt men är fantastiskt gott!

  13. Lisa skriver:

    Måste dubbel kolla…
    200 gr smällt smör…var ?
    I smeten eller bara smörja järnet med ?

    1. Jenny Warsen skriver:

      Bra att du dubbelkollar 🙂
      Nästan allt i smeten, spara lite till du gräddar.

  14. Klara skriver:

    Ska testa dessa sedan! Funkar det att göra smeten några timmar i förväg?

  15. Linda skriver:

    Tack för receptet! Supergoda våfflor! Helt klart nya favoriten. 🙂

    1. Jenny Warsen skriver:

      🙂 Tack snälla.

  16. Lisa skriver:

    Tack för toppen recept ☺

    1. Jenny Warsen skriver:

      😀 Tack själv!

  17. Marica skriver:

    Har gjort detta recept idag och du får 10av10
    Riktigt goda blev dom

    1. Jenny Warsen skriver:

      <3

  18. Sussi skriver:

    Kan man ha socker i smeten för att få sötare våfflor? Eller påverkar socker frasigheten?

    1. Jenny Warsen skriver:

      Pudra över florsocker innan servering 🙂

  19. Ghada skriver:

    Måste man använda kolsyrat vatten?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Nej, men de blir extra frasiga med sockerdricka eller kolsyrat vatten 🙂

  20. Anders Bengtsson skriver:

    Väldigt goda våfflor!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *