Kladdkakesandwich med smak av oreo

Dessa goda kladdkakesandwich var det som vi har bakat till ikväll vi började baka dem igår, och sen gjorde fyllningen idag.  Och maj gadd vad goda – seg kladdkaka möter len chokladtryffel….Wooow!  Fantastiskt för oss som ♥ choklad  – skynda att prova!

Till tryffelfyllningen kan ni ta vilken choklad ni gillar bäst, mjölk-, mörk- eller någon med choklad med smak.
Kladdkakssandwich recept

Jag valde oreosmaken denna gången, jag tyckte den var god att ha som fyllning. På minner lite om Marabou digestiv.

IMG_6589

Det här behöver du :
2 ägg
3 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
4 msk kakao
100 gram smör

Tryffelfyllningen
200 gram valfri choklad
knappt 1/2 dl vispgrädde
1 tsk honung
1 msk smör

Gör så här: 
Ställ ugnen på 150 grader.  Klä en form med måtten 25*35 med bakplåtspapper.
Smält smöret till kakan, och låt svalna. Rör ihop ägg och socker, och blanda de torra ingredienserna och rör sedan ner i smeten. Man ska inte vispa, tillsätt sist smöret och häll sedan upp i formen och grädda i mitten av ugnen i cirka 30 – 40 minuter, håll koll så att den inte blir bränd. Låt sedan kakan svalna i kylskåpet i några timmar.
Gör tryffeln, genom att hacka chokladen, koka upp grädden, och ta bort från plattan- vänd ner chokladen och rör tills chokladen har smält, vänd i en msk smör och honung och rör tills smten är blank. Ställ svalt gärna ett par timmar.
Dela sedan kakan på mitten, är den ojämn på några ställen kan du jämna till dem med ev kniv så att de är på ett ungefär lika tjocka.
Bred ut fyllningen över ena kakan och lägg den andra över som ett lock. Ställ in i frysen ett tag- ett par timmar eller över natten. För att det ska bli lättare att skära fina bitar.
Dela sedan kakan i fyrkanter och sedan lä diagonalen så att de ser ut som små söta sandwich.

Mums.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Vilken är din favorit bland kladdkakor, ni får gärna tipsa om nya varianter! 🙂

Trevlig fredagskväll

0
Prenumerera
Notis om
15 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Catarina
7 år sedan

Ooohhhhh
Himmel å pannkaka 🙂
Får nog ta mej en sväng till affären imorgon , jag är ju bara såååå ”chokladig” hihihihi

ida
7 år sedan

Mums va gott de låter 🙂

Elin
7 år sedan
Evvis
7 år sedan

En blogg i min smak. Vilka trevliga varierande recept du lägger ut. Såg twixkakor på fb och blev länkad hit. Håller just nu och provar att baka dem, vill prova kladd kakecheesecake och lax med potatis.
Trevlig Helg

Karin
6 år sedan

Hej Jenny! Ska det verkligen vara bakpulver i kakan? Bakar för fullt här 🙂 Födelsedagspresent ska det bli 🙂 Tack för fantastiskt inspirerande blogg ❤️

Jennys_matblogg
Reply to  Karin
6 år sedan

I denna kakan – ja 🙂

6 år sedan

Hej, undrar om man kan ha tryffelchokladen i vanlig tårta med? Funderar på fyllning till barnkalaset

Annika
6 år sedan

Ser gudomligt gott ut!! Man kan inte använda en rund form med diametern 24? Din blogg är full av inspiration!!

Maja
6 år sedan

Hej!
Jag undrar om det är bara de torra indridienserna som ska röras och inte vispas eller ska ägg+socker också bara röras? 🙂

Du har verkligen fantastiska recept!!
/Maja

Jenny Warsen
Reply to  Maja
6 år sedan

Allt ska bara röras.

Åsa
6 år sedan

Maja, Jenny vispar aldrig sina kladdisar utan endast röra så att det blir kladdigt och gott och inte för luftigt

Lotta
6 år sedan

Hur många bitar blir det? /Lotta

Jenny Warsen
Reply to  Lotta
6 år sedan

Det beror på hur stora bitar man gör.
jag gissar att den räcker till 12-14 bitar.

Hanna
6 år sedan

Hej! Funderade lite på hur du tror att de blir om man lägger kondenserad mjölk emellan istället? 🙂

Michael
5 år sedan

Jag måste tacka för tipset. Denna kaka är helt gudomlig. Jag tror mina vänner kommer att känna likadant när jag bjuder på detta.=)

Nästa inlägg

Krämig tomatsoppa med räkor

15
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x