Chocolate Salted Caramel

God kväll i stugorna 
Denna goding bakade jag i helgen när Daries, Tobias med familj kom på besök.  Och den räckte även till barnens farmor och farfar som var här i måndags. Extra bra nu när man kan köpa den kondenserade mjölken färdigkokt- då heter den karamelliserad.

Chocolate Salted Caramel Pie
IMG_4925IMG_4921Det här behöver du:
1/2 pkt digestiv
60  gram smält smör ( eller mer om man vill ha botten mindre smulig )
1 burk karamelliserad mjölk
400 gram mjölkchoklad ( salta mandlar)
1 1/2 dl vispgrädde
2 nypor flingsalt

Serveras med lättvispad grädde

Gör så här : 
Krossa kexen till smulor och rör ihop med smält smör. Och fördela ut i en rund form på 24 cm. Ställ kallt i 20 minuter, och bred ut burken med karamelliserad mjölk över digestivbotten. och ställ svalt medan du gör tryffeltäcket. Mät upp grädden i en kastrull och låt sjuda upp. Ta bort från plattan och bryt ner chokladen och låt smälta under omrörning. Rör tills allt har smält och chokladen blir slät. Fördela ut det sista lagret över chokadpajen och strö över ett par nypor flingsalt.
Ställ kallt i minst 4 timmar innan servering.

IMG_4945

3
Prenumerera
Notis om

47 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Sandra
10 år sedan

Ser supergod ut! Menar du kondenserad mjölk som man har kokat först i några timmar?

Jenny Warsen
Reply to  Sandra
10 år sedan

Ja – Karamelliserad är den färdigkokta. Går att köpa färdig på Citygross t.ex

Karin
10 år sedan

Sådana här recept äääälskar jag! Enkelt att tillaga och smaskigt att äta!Måste göra den till helgen! Finns det en särskild mjölkchoklad som heter ”Salta mandlar”?

Jenny Warsen
Reply to  Karin
10 år sedan

Marabous- men man kan iochförsig välja vilken choklad man vill 🙂

B-M
10 år sedan

Åh, den verkar supergod! Måste testas 🙂

Pernilla
10 år sedan

hej! Verkar så smarrig! Hur stor burk kondenserad mjölk hade du?

Jenny Warsen
Reply to  Pernilla
10 år sedan

Finns det inte bara en storlek ?
Är det 390 – 400 gram ungefär?

Maria
10 år sedan

OMG!!! Måste göras i helgen, mums

10 år sedan

Mums, mums, mums! Kan ju vara hur god som helst! Tack för alla goda tips!

//Malin

10 år sedan

Great recipe! Ever since I tried salted caramel for the first time I can’t get enough of it, so your Chocolate Salted Caramel Pie is exactly my taste.
//Valérie

http://www.globalspicedblog.tumblr.com

10 år sedan

En blanding av sött och salt. Låter som en succé!

10 år sedan

Men åh vad gott! Bara mina favoritsmaker. Garanterad efterrätt i helgen. Tack återigen för inspiration! 🙂
https://countbysmiles.wordpress.com/

10 år sedan

Låter sinnessjukt gott! Denna får det bli på lördag 😀

10 år sedan

Allt ser supersmarrigt ut! Synd bara att man är allergisk mot nötter 🙁

10 år sedan

Och mandel…

tes.80
10 år sedan

Finns det något glutenfritt alternativ till digestivekexen? Denna skulle göra succé på fredagsfikat på jobbet!

Rebecca
10 år sedan

Kan man göra den kvällen innan?

Sara
10 år sedan

Hej har du inte skrivit fel på smöret? Jag fick inte ihop det utan att lägga till mer smör. Eller har jag fel?

Jenny Warsen
Reply to  Sara
10 år sedan

Jag ville ha min botten lite lösare/ smuligare därför hade jag lite smör 🙂

Mikaela
10 år sedan

Går den att göra ett par dagar i förväg??

Jenny Warsen
Reply to  Mikaela
10 år sedan

1 dag innan så blir den godast.

Lotta
10 år sedan

Hej kan man ta Marabous minkrokant? Eller apelsinkrokant ist? Står i affären å undrar tänkte baka den idag.

Jenny Warsen
Reply to  Lotta
10 år sedan

Absolut 🙂

Maria
10 år sedan

Hej,

Befinner mig i Norge och finner bara kondenserad mjölk och ej karamelliserad. Förstår det som att skillnaden är att den redan är kokt. Går det att använda kondenserad?

MVH

Maria

Jenny Warsen
Reply to  Maria
10 år sedan

Ja kondenserad mjölk ( sötad) ska kokas i sin burk med täckande vatten i 3 timmar = karamelliserad.

Liselott
10 år sedan

Hej! Har precis ätit denna. Supergod tack för bra recept!

10 år sedan

Hej
Har precis avsmakat desserten. Väldigt gott…meeen…botten höll inte ihop alls

Jenny Warsen
Reply to  Jaana
10 år sedan

Man kan tqa mer smör om man vill ha den mindre smulig 🙂

Monica
10 år sedan

Jag fick inte heller ihop bottnen – blev bara smuligt! Skulle man kört i matberedare?

Jenny Warsen
Reply to  Monica
10 år sedan

Man kan ha mer smör om man vill ha den mindre smulig. 🙂

Sandra
10 år sedan

Hur många personer på ett ungefär räcker den till?

Jenny Warsen
Reply to  Sandra
10 år sedan

8-10 stycken

Sanna
10 år sedan

Går det bra att frysa in den?
Har nyss ätit den och var jättegod dock blev det ganska mycket kvar

Jenny Warsen
Reply to  Sanna
10 år sedan

Jodå – jag har fryst in min. Och det fungerar utmärkt 🙂

Ediba
10 år sedan

Hej!Gjorde denna pajen till mina gäster igår.Den blev hur fin som helst såg ut som den var köpt från en kaffe för så fin va den.Men blev besviken för chokladen hade steltnat för hårt gick knappt o skära i pajen.Anbäde Fazer mörk choklad för jag har en dotter som e allergisk mot nötter.Marabou mjölkchoklad finns spår av nötter i.Har gjort denna chokladglasyr tidigare på en kladdkaka då blev den mjuk o bra tog då 2 dl grädde o 200g mörk choklad./Ediba

Jenny Warsen
Reply to  Ediba
10 år sedan

Man kan absolut ha i lite mer grädde 🙂

Ediba
10 år sedan

Ska den va hårt på toppning eller mjuk.Vad gjorde jag för fel tro du.

Helen
10 år sedan

Tack för en superrecept! Väldigt uppskattad av de jag bjudit denna dessert till.

Sandy
10 år sedan

Vad är skillnaden mellan denna kakan och den ovanför? För på bilden ovanför utan madel ser man att caramellen är krämigare än denna bilden, men man gör på samma sätt, eller är jag bara trög? ^^,

Jenny Warsen
Reply to  Sandy
10 år sedan

Den ena serverades när den precis svalnat. Den andra har stått i kylskåp över natten 🙂
Ta fram den i god tid, innan servering.

Sandy
10 år sedan

Då förstår jag. För jag kommer ha denna i kylen så när jag får kunder som vill köpa en bit då går det bra att bara ta fram och skära upp en bit, eller hur? 🙂
Tack snälla ❤️

Jenny Warsen
Reply to  Sandy
10 år sedan

Japp 🙂
Lycka till

Danielle
10 år sedan

Detta var en hit, alla som fick smaka ÄLSKADE den, för mig var den helt ok, men åh andra sidan är inte jag en sötälskare. Funderar starkt på att göra den som munsbitar…

Catrine
10 år sedan

Så god! Som godis! Blev mycket uppskattad 🙂

inga-lill
10 år sedan

Vad heter karamelliserad mjölk på engelska Bor i Australien så det kanske blir svårt att hitta är det någon som har ett tips Vill gärna göra denna läckra kaka

10 år sedan

Mums! Finns ju även som glass nu från Häagen-Dazs 😉 Recension på http://www.sockerbiten.org/haagen-dazs-chocolate-salted-caramel/

Anna
9 år sedan

Hej kan man göra den laktosfri?

Nästa inlägg

Daimcheesecake med toffeesås

47
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x