Friterad ananas med vaniljglass och sirap

Tjingeling finingar, 
Jisses vad det snöar nu utanför fönstret – äääntligen har vi fått en riktigt vinter även här i småland. Måste ut och skotta igen, så att vi har någonstanns att parkera bilen när Jonathan kommer hem. Eftersom det äntligen är pulkaväder så  blev  det en tur bort till pulkabacken tidigare idag, innan Nomi skulle iväg till gymnastiken. Så mycket roligare att vara ute och leka när det är pulkaväder & skridskorväder. Och så blir allt så mycket ljusare nu när det är vitt ute överallt, och mycket finare. Ja, jag gillar verkligen vintern. Iallafall igår när Therese var här så friterade vi banan till efterrätt- och detta är nog min top 3 över godaste efterrätter, med extra mycket sirap….. Skulle kunna äta varje dag, men som tur är lagar jag det inte mer än ett par gånger om året. Något annat som också är riktigt smaskigt är friterad ananas- och det kom jag på att jag glöm att ge er receptet på.

 

Friterad ananas med glass & lönnsirap
ananas (1)
Det här behöver du :
1 färsk / mogen ananas
1- 1 1/2 liter rapsolja
Frityrsmet :
2 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
2 dl kalltvatten
Tillbehör : Glass, lönnsirap

 

Gör så här : 
Skala ananasen och skär bort det hårda i mitten.  Rör ihop frityrsmeten genom att först blanda mjöl & bakpulver ovh sedan röra ner vattnet till en klumpfri smet.
Hetta upp oljan i fritös eller i en tjockbottnad gryta, och för att pröva om frityroljan är tillräckligt varm så doppar du ner ett par droppar frityrsmet och ser om det börjar bubbla . ISåfall är den tillräckligt varm- var alltid försiktigt när du friterar så att inte oljan skvätter.  Doppa runt ananasbitarna i smeten och stoppa försiktigt ner dem i frityrmassan med hjälp av en stekspade eller liknande . Friteras tills de blir gyllenebruna och lägg upp på hushållspapper så att överflödigt olja rinner av. Servera sedan med glass & sirap.
Jättegott !

0
Prenumerera
Notis om

3 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Linn
10 år sedan

Hej Jenny! Har du något gott recept på varm smörgåstårta? Har aldrig testat det, har du? Det låter gått och en bra helg kvällsmat. OBS bor utomlands och har inte tillgång till hönekaka men formfranska finns. Tack för en bra blogg med många goa recept som jag testat genom åren.

Jennys_matblogg
Reply to  Linn
10 år sedan

Hej Linn-
Jag har gjort det några gånger men det var innan jag började blogga. Jag gör på samma sätt som tacotårtan här på bloggen – fast jag använder rostbröd. Och smörar brödet innan, och toppar med skivade tomater ost på sista lagret 🙂

Lotta
10 år sedan

Ååå vad gott med friterad banan, finns väl inte nå´t smarrigare. Det finns en anledning till att jag vägrar köpa en fritös. Då skulle jag nog äta ihjäl mig på allt gott som går att göra. Ibland finns det liksom ingen hejd på mig och godsaker 😉
Ha en bra dag!

Nästa inlägg

Cheesecake i portionsformar

3
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x