Mousse med chokladcrips och jordgubbar

 

 Hej hej

 

Jo, efterrätten igår blev chokladmousse med mjölkchokladcrips i en liten klick grädde och färska jordgubbar.  Roligast och godaste är såklart att använda egna nyplockade sommarvarma jordgubbar, men det är ju en stund kvar tills dess.
Här har ni möjlighet att använda vilken smak på choklad som ni gillar bäst : mint, daim, lakrits, krokant, apelsin os.v

 

choklad (3)
Detta behöver du till mjölkchokladmousse 6 portioner :

200 gram mjölkchoklad eller smaksatt
3 äggulor
1 msk strösocker
3 dl vispgräddeTill crispet : 100 gram mjölkchoklad
Dekorering : jordgubbar och en liten klick vispad grädde

Gör din chokladmousse så här : 

Bryt chokladen ner i en skål och smält på svag värme över ett vattenbad.
Vispa ihop äggulorna och sockret och rör sedan ner i den smälta chokladen tills allt blandat sig ordentligt. Det är viktigt att chokladen inte är för varm bara, då kan det skära sig. Vispa grädden i en annan skål och rör sedan ner den med chokladblandningen. Ställ kallt i kyl i minst  1 timme innan servering.  Under tiden kan du göra crispet – riv chokladen på ett rivjärn jag valde den grövsta sidan. Spara en ruta till garnering. Rör ner crispet innan du häller upp i portionsskålarna och toppa med en klick vispgrädden, skivade jordgubbar och lite chokladcrisp över.

 

Chokladmousse

 

Nu blir det lunch föross våfflorna är precis färdiga, och det doftar galet gott.
Med sylt, lite grädde och florsocker som tillbehör- kanske inte världens nyttigaste med det är ju iallafall lördag 🙂
Middagen har vi inte bestämt än… vad ska ni äta … ge mig gärna lite tips!

 

2

13 responses to “Mousse med chokladcrips och jordgubbar

  1. Sanna skriver:

    Hej Jenny vet att du sökte en till kruka som du har på altanen jag har själv sådana/ en tjej säljer där på face köp/ sälj Växjö kolla där:-)

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Tack Sanna – ska genast kolla där 😀

  2. Jossan skriver:

    Taco lasagne blir det idag. Imorgon ska jag prova din cola marinad.

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Hoppas du gillar den, cola marinaden 🙂

  3. Carin skriver:

    Dubbelmarinerad fläskfilé å pot.gratäng!

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Gott gott ! 😀

  4. Mia skriver:

    Moussen måste absolut testas! Låter gott, chokladälskare som jag är!
    Här hemma blir det serranokyckling med klyftpotatis, frozen cheesecake med chokladkross. Färska fikon på toppen!!
    Ha en härlig lördagskväll!

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Gör det 🙂
      Mums va mkt gott ni ska äta 😀

  5. Therese skriver:

    Idag blev det hemgjord pizza med smaskig tomatsås, oliver, stekt zucchini, mozzarella och ädelost bland annat. Och pizzasallad och egengjord senapsdressing. Jag och maken gick bananas vid ostdisken idag så ikväll blir det goda ostar och vin. Ska absolut testa receptet på mousse nån gång. Varit på jakt efter ett bra recept! Har du problem med att moussen blir grynig nån gång? Jag har misslyckats ett par gånger när jag gjort mousse. Vet ej om det var fel på mig eller receptet…

  6. Fluffmonster.blogg.se skriver:

    Mums!!!

  7. Sophie skriver:

    Tror du man kan använda toblerone som choklad?

    1. Jenny Warsen skriver:

      Absolut, låter mums

  8. Ellen skriver:

    Kan den stå i kylen i Freja timmar eller måste det vara 1 timme??:) tacksam för svar så snabbt som möjligt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *