Pad Thai – bästa receptet jag prövat

Pad Thai är en thailändsk klassiker, och den äter vi ofta när vi reser dit. Från matvagnarna direkt på gatan kostar den bara en cirka 10 kronor , på restaurang något dyrare. Det är en maträtt med nudlar, ägg och kyckling med en stark, syrlig ostronsås- i thailand serveras den oftast med en röd chilikrydda till som är vansinnigt god. Jag har många gånger försökt att laga den perfekta pad thai:en efter våra resor, men inte fått fram de perfekta smakerna. Denna gången lyckades vi riktigt bra, så här får ni receptet. Förresten missat inte att följa matsajten på Facebook HÄR 

Den äkta Pad Thai:en innehåller jordnötter – vi bytte ut mot cashewnötter eftersom Thelma är allergisk.

Padtai Pad Thai

pad thai

Det här behöver du för att laga denna thailändska maträtt :


3 kycklingfileer
300 gram nudlar / risnudlar
2 gul lök
3 vårlökar

Pad Thai såsen:
1  msk fisksås
1 1/2 msk ostronsås
1/2 msk kinesisk soja
3 vitlöksklyftor
3 msk vatten
saften av 1 lime
1- 2 chilifrukter
1 tsk med socker

2 1/2 dl  groddar
2 ägg (lättvispade)

Garnering : Hackad färsk koriander & hackade jordnötter

Gör Pad Thai så här : 

Koka nudlarna enligt anvisning på förpackning.
Strimla kycklingen ( lättare när den är fryst och har tinat upp lite grann) Hetta upp en wokpanna med olja och fräs kycklingen och löken som du lägger ner efter att du har skivart den i rejäla klyftor – stek på medelstarkvärme, några minuter tills kycklingen fått färg.  Gör såsen : blanda ihop vatten, pressad lime, soya, ostronsås, fisksås, socker, pressad eller tunt skivad vitlök med finhackad chili. Blanda ner nudlar, hackad vårlök , och groddar och fräs med lite mer olja , rör sedan ner såsen och fräs ett par minuter. Knäck äggen i en skål och vispa ihop dem lätt innan du blandar ner dem , låt fräsa under omrörning tills äggen har stannat till sig.

Klart att servera.

1

50 responses to “Pad Thai – bästa receptet jag prövat

  1. Lotte skriver:

    Åh, det lät riktigt gott – måste testa snart! Här blir det mc Donalds idag för vi ska in till Växjö och se Hundraåringen 🙂 Kramar
    http://www.lotte4.blogspot.com

  2. ANKI skriver:

    Låter jättegott, tack för dina användbara och intressanta recept!!!!! Antar att du snart skriver en kokbok! Jag är en kokboksslukare och du lyckas överraska finfint!

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Tack söta – vem vet … Vore en dröm att få ge ut en egen kokbok.
      Kram

  3. Cecilia skriver:

    Ni som gav film/tv tips, jag har försökt se Bron på Netflix men för mig helt värdelöst då ljudet inte alls stämmer m bilden, timingen usel och pausar hela tiden. Vad gör jag för fel ? Tacksam för svar.

  4. A skriver:

    Alltså detta är verkligen bästa matbloggen jag har stött på! Alltid användbara, supergoda recept med enkla rena smaker och med mycket basråvaror. Ett bra pad Thai-recept har jag letat mig galen efter eftersom vi typ lever på det när vi är nere. Så TACK! Det vattnas redan i munnen! 🙂

    1. Jennys_matblogg skriver:

      🙂 Tack snälla, blir glad enda in i hjärteroten.

  5. Heléne skriver:

    Godkväll!
    Detta åt jag var och varannan kväll nu när vi var iväg, hur gott är det inte?!
    Måste snart testa att göra det själv, sen att man inte har havsutsikt och sand mellan tårna när man sitter och äter, det är väl inget att göra något åt:-).
    Hoppas du har en bra lördagskväll.
    Kram

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Det är ju klart inte samma sak utan solnedgång, värme och sand mellan tårna- men så gott! Hoppas du får en jättefon lördagskväll också

      Kram
      Kram

  6. Hanna skriver:

    Hej Jenny! Måste erkänna att Pad Thai är en rätt som jag aldrig har ätit men idag när jag såg ditt recept blev jag så nyfiken att prova så det fick bli kvällsmaten ikväll! Såååå gott det var!!! Tack snälla för detta recept, kommer helt klart att lagas fler gånger! Vill även passa på att tacka dig för din fina blogg, ser alltid fram emot dina goda recept och blogginlägg fyllda med inspiration. Stor kram!

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Vad roligt att höra 😀 Tack snälla!
      Bamsekram till dig

  7. HannaS skriver:

    Vilka märken på sojan, fisk och ostronsåse använder du? Tycker vissa smakar väldigt konstigt 🙂 tack för fin inspiration!!!

  8. Ina @ Dailyinakitchen skriver:

    Gott! Här kommer tips på en Pad Thai Pasta, supergott och lätt att göra om man vill variera lite 🙂

    http://dailyinakitchen.com/tag/pad-thai/

  9. Sandras Matkrypin skriver:

    Jag älskar pad thai men har aldrig testat göra det själv och det här receptet låter riktigt gott 🙂 Tack tack!

  10. Elina skriver:

    Hej! 🙂
    Va gott! Men vilken soja, nudlar, fisk & ostronsås använder du? (:

  11. www.madelein.se skriver:

    Skall absolut testa fast eftersom jag är veggo skall jag byta ut kycklingen mot quornfilë och hittar säkert något gott att byta ut fisk och ostronsås till också 🙂

    1. Fanny skriver:

      Hej! Sjukt sent svar haha (tre år senare), men ville bara tipsa om att friterad tofu är jätte gott i och att man kan byta ostron å fisksås mot sesamolja. 🙂

  12. Maria skriver:

    För det första, din blogg är fantastisk – såå inspirerande med supergoda recept och otroligt fina bilder!!!! Testade detta receptet till middag idag – verkligen supergott!!!! 🙂 Får du för dig att skriva kokbok någon gång hade jag lätt köpt den 😉

  13. Sirja skriver:

    Detta måste genast testas! Mums! Receptet och recensionera ger mig hopp om att det är mer än gott 🙂 Gjorde pad thai en gång utifrån ett recept som angav färdig padthai-sås. Det blev bara en geggig hög med nudlar och smakade inget vidare alls.

  14. Åsa skriver:

    Vad är det för soya som du använder? Ljus eller mörk? 🙂

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Ja har den kinesiska 🙂

  15. Josefin skriver:

    Har provat laga pad thai några gånger, men denna var utan tvekan lättast! Och verkligen god!!!! Tack från Köpenhamn!

  16. Sandra skriver:

    Vilken typ av nudlar använder du?

  17. evilapa skriver:

    Jag antar att du menar knipplök eller salladslök? Vårlökar kan man inte äta.

    1. Jennys_matblogg skriver:

      De kallas nog lite olika, men typ dessa: http://www.bakker.se/produkt/froband-med-varlok-white-lisbon-/

      1. evilapa skriver:

        Japp, det är salladslökar.

        Jag gjorde precis det här receptet med sådana. Fy tusan vad gott. Tack så mycket för detta. 10/10 will make again.

        1. Jennys_matblogg skriver:

          Kul att höra:)

  18. Madelene skriver:

    Ser riktigt gott ut! Skulle säkert bli gott. Det enda som saknas är väl egentligen tamarind, vilket är utmärkande för just pad thai och är en nyckelingrediens 🙂

    1. Madelene skriver:

      Ett tips istället för nötter är rostad lök, supergott! Jag brukar köpa min pad thai från en liten matvagn här där jag bor i Stälje, och där serverar de alltidrostad lök till.

      1. Jennys_matblogg skriver:

        Gött! 🙂

  19. emelie skriver:

    Hur får du din så orangeaktig? Minblev typ mer sojafärgad, men generellt är ju både fisk och ostronsåsarna mörka i färcen med..

  20. Andreas skriver:

    Receptet är bra! Tack för tipset!

  21. Carola skriver:

    Vi brukar beställa Pad Thai som hämtmat ibland, men nu ska jag försöka laga den efter ditt recept!!

  22. Elin skriver:

    Hej! hur många portioner är receptet beräknat för?

  23. Mary skriver:

    Supertack för ett jättegott recept!vi har lagat det fyra gånger nu och det är SÅ gott!

  24. Jasmina skriver:

    måste man använda en wookpanna. Äger ingen

  25. Carina skriver:

    Blir det inte starkt med 2 st hela chilifrukter?

  26. Sofie skriver:

    eftersom ostronsås innehåller gluten, har du nåt tips på vad man kan använda istället?

  27. Frida skriver:

    Hej! Vill verkligen testa detta recept till nästa helg, men undrar vad det är för fisk- och ostronsås du använder? Vart i mataffären hittar jag den? 🙂 kram

  28. kattis skriver:

    Hej! du har inget fantastiskt recept på god pekingsoppa?? jag älskar pekingsoppa,söt syrlig och stark..vore kul att kunna laga själv:)

  29. Johan skriver:

    Jag undrar, o ser att många ovan också undrat vilken soja, nudlar, fisk & ostronsås du använder. Om det inte är hemligt så dela gärna med dig 🙂

    1. Jenny Warsen skriver:

      Oj, det är inte hemligt. Jag använder olika.
      Men fisk – ostonsås är oftast santa Marias har jag för mig. Soja är den kinesiska vanliga. Nudlar brukar jag välja de tjockaste de har. 🙂

  30. anna skriver:

    hur många personer är receptet beräknat till? 🙂

  31. Gargi skriver:

    Hej, undrar också hur många personer receptet är beräknat till? Tack för svar!

  32. Emelie skriver:

    Testa med tamarind och palmsocker nästa gång för en äkta Pad Thai!

  33. Malin skriver:

    Det här kan vara den bästa pad thaien jag någonsin ätit! Till och med den kräsna mannen i hushållet som aldrig ätit thaimat innan älskade det. Jag ersatte gul lök och vårlök med purjolök, och det blev fantastiskt! Tack för det här receptet och en underbar blogg, jag hämtar inspiration härifrån hela tiden!

  34. Monika skriver:

    Supergott, smakar som köpt thaimat! 🙂

  35. Lena skriver:

    Tack för receptet! Ska det vara 300 g kokta nudlar? Jag tog okokta och det kändes som om det blev väldigt mycket nudlar.

  36. JK skriver:

    Så gott! Var första gången hemmagjord Pad thai smakade som på restaurang. Tack för detta, och för alla andra enkla och goda recept. Grattis till huset och glad sommar! 🙂

  37. Daniel F skriver:

    Tack för ett grymt recept!
    Nu har hela familjen njutit Phad Thai och vi kommer definitivt göra det igen.

  38. Alexandra skriver:

    Lagade Pad Thai efter ditt recept idag. Urgott!!!!
    Tack för bra recept.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *