Singapore eller Malaysia

Jag har under årens lopp fått flera frågor om våra resor, om det inte är svårt att resa med så många barn som vi har, och vilka länder vi besökt.  Men vi har aldrig sett det som något hinder att resa trots att vi är så många, Nomis första utomlandssemeter blev till Tunisien när hon bara några månader. Melvin tog sina allra första steg i den kritivita sanden i Thailand, Jacob & Thelma lärde sig snorkla i Egypten och så många minnen man har med sig hem efter en resa.  Jag har en del bilder och tips under kategorin semester också- för er som vill läsa mer. Nu måste jag nästan tänka efter ordentligt här om jag ska komma ihåg alla länder som vi har besökt : Frankrike ( Disneyland  ) , Cypern, Turkiet, Tunisien, Bulgarien, Egypten (2 ggr) Vietnam, Cambodja, Spanien, Italien, Kroatien ( vi bilade genom europa en sommar och stannade till ett par dagar i varje land) Danmark, Tyskland, Luxemburg, Nederländerna, Norge, Schweiz, Slovenien, Thailand( 3 ggr nu) , Bali, Tjeckien, Tyskland, Vietnam, Österrike.

Något som jag däremot inte kan rekommendera när man åker med små barn är just en lång bilsemester. Trots dvd och ipad i bilen så tyckte barnen  att det var jättetrist att sitta i bilen flera timmar varje gång vi skulle köra vidare. Nu iefterhand har man glömt lite hur bilresan var och tjatet …( Är-vi-framme-snart ? Hur-långt-är-det-kvar? os.v ) Jo,  många stopp gjorde vi både för mat, nöjesparker och badland- och det var jättebra såklart.

Vi åkte runt i nästan tre veckor i Vietnam och Kambodja innan Nomi föddes, med på resan var även Jonathans föräldrar & hans lillebror Kevin. Det var väldigt vackra stränder , speciellt på ön Phu quoc.

CIMG0244

Så små Jacob & Thelma var här, detta måste ha varit Mars – 2008

CIMG0280

Egtpten var julen/ nyår 2009. Där fick Nomi äta sin första glass & ett  minne är också att vi åkte fyrhjulning i öknen en heldag

IMG_4890

Istället för snö & julgran detta året blev det snorkling och mat från de stora grillarna på hotellet. Bild utanför hotellet : Melvin , Kevin & Thelma

IMG_4759

Upptäckte många vackra stränder på Bali, vi reste runt en del här för att se lavastränder och vulkaner.

IMG_1419

Blev även en tur till junglen där vi besökte stora vattenfall, riktigt häftigt.

IMG_1822

Något som jag kan rekommendera är att åka ( flyga) till tyskland och besöka alla fina nöjesparker / vattenparker de har där.

IMG_0011

Moviepark- ser ni bilen på bilden … den ser precis ut som Roger Rabbits bil i filmen. En nöjespark med massor av fina karuseller ( åk innan högsäsong så slipper ni köer, vi var här i början av juni månad )

IMG_0027

Melvin lärde sig snorkla på en liten ö utanför Krabi

IMG_6766

En av fördelarna med att åka när det inte är högsäsong är ju klart att det alltid finns plats på alla restauranger, och att det aldrig är slut på solstolar runt poolen.

IMG_6944

Och sist men inte minst ett par bilder från sista resan, även det Thailand…
IMG_5951

Thailand

Än har vi ingen familjeresa inbokad och klar,  först åker jag och Jonathan till New York en weekend i April, det hör inte till vanlighetet att vi reser själva. Det ska bli jätteroligt att se staden, på tal om det så är det snart dags att börja boka in våra restaurangbesök där nu. Vi skulle vilja åka till Singapore eller Malaysia hela familjen-  eller varför inte till bägge länder ? Har Ni varit där kanske… vad får man inte missa, några guldkorn ?  Eller  har du något annat bra resmål ni heller kan tipsa om.

Inte konstigt att man  drömmer sig bort till solen och värmen nu när det bara är grått och regnar utanför…..

0
Prenumerera
Notis om

20 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
10 år sedan

Åååååååå vilka härliga bilder❤️❤️❤️❤️

Katarina Saarinen
10 år sedan

Åh, Singapore står mig varmt om hjärtat. Där finns massor att göra och mycket för barnen. Inga egentliga badstränder i Singapore, förutom på ön Sentosa, där det även finns flera hotell att bo på. Och att åka taxi är billigt. Kram Katarina, hovkonditorn.blogspot.com

Fia
10 år sedan

Du får inte missa öarna på östra sidan av Malysia, Perhentian är helt underbart. Det är paradiset på jorden alla gånger. Så himla vackert.

E
10 år sedan

Arab street i Singapore, underbara kvarter 🙂

Millan
10 år sedan

Båda!! Vi spenderade en vecka i Singapore o en på Tioman Island i Malaysia förra året o rekommenderar verkligen båda två! Singapore har hur mycket som helst att erbjuda. Barnens favoriter var zoo o universal studios. Tioman Island var ett riktigt paradis men det finns absolut inget att göra förutom att sola, bada, snorkla. Passade oss perfekt efter en vecka i storstaden. Vi åker tillbaka till Singapore i år också (min familj bor där för tillfället) och längtar verkligen!! Ps tack för en kanonbra matblogg!

Britta
10 år sedan

Åh så härligt med lite semesterbilder! 🙂 Och som du har rest!! Helt otroligt! Jag håller helt med dig, man ska resa så mycket man kan och inte låta nått sätta hinder…min familj reste mycket när jag växte upp och jag uppskatter det så otroligt mycket!
Själv bor jag i Australien, så jag tycker att med en liten flygresa till så kan du lika gärna vara i Australien! 😉 Då kan jag ger mängder med tips och råd!
Ha en fortsatt treblig vecka och tack för en fin fin blog!
Kram

Jennys_matblogg
Reply to  Britta
10 år sedan

Australien <3 Har alltid velat åka dit. Men är ju livrädd för spindlar och skorpinjoner :/ Det finns väl ganska mkt sådant där ?

Kram

cissileandersson.blogg.se
10 år sedan

Malasyia tyckte vi var en besvikelse så vi åkte tillbaka till Thailand tiidgare än tänkt, inte alls lika fina stränder och god mat, trevligt folk som i Thailand (men renare) 🙂

Jennys_matblogg
Reply to  cissileandersson.blogg.se
10 år sedan

Jasså… Är det så.
Vi har i tanken att landa i Singapore, åka över till Malaysia en vecka och stanna på Koh Lipe ungefär lika länge.

Annelie
10 år sedan

Har varit flera gånger i Malaysia och första gången gillade jag inte alls, men jag tror att det var för att jag hela tiden jämförde det med Thailand. Resterande gånger har jag varit stormförtjust! Maten är fantastisk tycker jag, typ som en blandning mellan thai och indiskt. KL är en toppenstad! Singapore är också härligt, väldigt modernt och shoppinginriktat, zoo:et är kul! Men där skulle jag inte stanna mer än någon eller några dagar om jag reser med kidsen.

Jennys_matblogg
Reply to  Annelie
10 år sedan

Hej Annelie,

Vi funderar på att åka till Langkawi i Malaysia, har du varit där också ?
Tack för alla braiga tips!

Annelie
Reply to  Jennys_matblogg
10 år sedan

Japp det har jag. Mysigt men ganska dyrt boende om jag minns rätt. Vår favorit var Puala Pangkor, en mysig ö i Malaysia. Och sen är jag som sagt väldigt förtjust i KL.

Anne
10 år sedan

Precis hemkommen från Seychellerna – helt underbart. Verkligen paradisöar.
Förknippas kanske lätt med lyxsemester, men vi lyckades i alla fall få bra pris. Hyrde hus istället för att bo på hotell och tog oss runt mellan öarna.

Riktigt jobbigt att komma hem till gråa Sverige igen haha

Jennys_matblogg
Reply to  Anne
10 år sedan

Låter fantastiskt ! Berätta mer 🙂
hur flyger man dit / många byten / kostar det per persom ? Mycket vackra stränder? Dyrt att leva?
Måste nog allt googla på seychellerna tror jag 😉

Jen
10 år sedan

Sentosa Island i Singapore måste vara en otrolig upplevelse när man har barn! Malaysia har enormt vackra och orörda stränder, och KL är fullt av liv och shopping! Att resa mellan Makaysia och Singapore är dessutom lätt som en plätt och kostar inte många kronor. Rekommenderar definitivt att besöka bägge länder!

Jennys_matblogg
Reply to  Jen
10 år sedan

Tack för tips 😀

Lotta Dahlberg
10 år sedan

Hej! Jag och min familj bor i Kuala Lumpur, Malaysia, sedan augusti -13. Jag har bara gott att säga om Malaysia och Singapore, så jag tycker ni ska satsa på båda. Kolla in en annan familjs blogg härifrån: http://famstenstromkontorimalaysia.blogspot.com/?m=1 Läs om deras resor till Borneo m.m. Helt fantastiskt!

Jennys_matblogg
Reply to  Lotta Dahlberg
10 år sedan

Tack Lotta
ska genast kolla in bloggen. Borneo har vi också med på listan att vilja se, ett en tre- fyra dagar i djunglen..

Ida
10 år sedan

Hej! läste här att du ska till New York i april och vill planera in restaurang besök.. Vill då tipsa dig om en restaurang som heter The View. Den är underbar! Lite dyrare men de är värt varje krona. Den ligger på 47 våningen och snurrar runt långsamt så du får utsikt över hela stan. Du kan googla på den så du får se va de är för restaurang jag tipsar om =) Tror du skulle bli nöjd om du gick dit!

Jennys_matblogg
Reply to  Ida
10 år sedan

Hej Ida – just denna restaurang fick jag tipset av min väninna också. Så nu måste jag ju bara besöka den. Tack för tipset 😀

Nästa inlägg

Chicken nuggets med örtiga klyftpotatis och basilikasås

20
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x