God fortsättning

Hoppas ni hade en riktigt trevligt nyårsafton igår, och god fortsättning till er att där ute. Vi hade det toppen, och åt så mycket god mat, självklart fotade jag , men  att fota mat när det är mörkt ute & med blixt blir aldrig jättebra bilder. Men himla gott var det!

Förrätten som Karin och David bjöd på : snittar med blomkålspure toppat med hummer och röd kaviar.

IMG_1770

 Och en jättegod hummersoppa med hembakade grissini. Det var länge sedan vi bakade grissini, måste snart göra det igen, och soppan blev extra smakrik, då de kokade sin egen hummerfond. ( Samma sak med att koka egen räkfond till räksoppan = mycket godare)

IMG_1789

Varmrätten lagade Daries & Tobias.  Oxfile med ugnsbakad potatis, ädelostsås och egen bearneiesås.

Nyårsmat

Efterrätten stod Jonathan för, medan jag och Daries var ute på långpromenad med Molly. Och  det blev en av våra favorit-efterrätter : krämig pannacotta med passionsfruktstopping & hallon

IMG_1803

Efter all god mat så spelade vi Pictionary  – det går ut på att man ska måla det som texten föreställer och sen går spelet på tid. Galet roligt….  Och ännu roligare att vi tjejer vann ganska överlägset.  Vi hade en riktigt rolig kväll och alla småttingar höll sig vakna till midnatt, så att de fick se alla fyrverkerier och väntade in det nya året.

Hej då 2013 och välkommen 2014- detta är ett år där : Jacob kommer börja 9:an efter sommaren, konfirmera sig, och lära sig att köra moppe, Thelma kommer byta skola och börja 7:an, Melvin börjar 3:an och Nomi kommer hoppa över en årskurs och börja förskoleklass efter sommaren, något hon ser mycket fram emot. Inte att glömma att Jonathan fyller jämnt och vi har en resa bokad för första gången till USA ( New York ) en weekend i April.  Har ni varit i New York , är det något vi inte ska missa ? Tar gärna emot alla tips vi bara har.

Dukningen igår gick i vitt och silver. 

IMG_1764

Nu dags för middag här, kyckling i pepparrotssås .
Det doftar galet gott, så recept kommer nog snart dyka upp på bloggen 🙂

0
Prenumerera
Notis om

17 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Lotte
10 år sedan

Ååååååå jag va i new york över lucia för två år sedan, la upp massa bilder i bloggen från det. Så himla mysigt men då va det ju jul och stjärnor, glitter och lysen ööööööverallt 🙂
http://www.lotte4.blogspot.com

Jennys_matblogg
Reply to  Lotte
10 år sedan

Det ska bli så roligt att besöka New York. Har sett fram emo det så länge.
Kram

SusanneSj
10 år sedan

God fortsättning till dig med Jenny.

Jennys_matblogg
Reply to  SusanneSj
10 år sedan

🙂

Jessika
10 år sedan

Åh NYC är he fantastiskt… Finns ju hur mycket som helst att säga om den staden.

Några tips är om ni ska upp på en utkiksplats över staden välj Top of the Rock istället för Empire satte Building. Top är så mycket bättre.
World trade center området är kul att se på avstånd men om ni inte är väldigt intresserade är det inte värt att gå in i, värsta secruityupplägget oxå som tar lång tid.
Ellis Island är kul, bättre än ön där frihetsgudinnan står, man ser ju henne från båtturen…
Central Park så klart, det är stort så hyr gärna cyklar, pruta priset.
Highline park är ju oxå rolig att se/gå på
Chelsey market, mysig inomhus-marknad, matställen mm. Köp mat o ta med upp på Hjghline park o käka där.
Outlets; woodburry common outlet i NY eller Jersey garden outlet i NJ. Olika utbud olika gånger men räkna med att det går en heldag.
Sist var vi på e. Jättebra standup. Standup NY hette stället
Musikaler är ju annars så klart stort… Tkts vid bl.a. Times’ square säljer till rabatterade priser, typ sista minuten, där finns ju inte allt så om du vill se en populär show till ok priser boka NU.

Jennys_matblogg
Reply to  Jessika
10 år sedan

Såc mycket bra tips! Tack Tack Tack 😀
Kram

al68
10 år sedan

Vilken mysig nyår ni verkat haft, det hade vi med

Izzy
10 år sedan

Om ni gillar cupcakes så måste ni besöka Magnolia Bakery,de gör världens godaste cupcakes. Prova även Grays papaya som har prisvärda & supergoda hotdogs.
http://Www.izzysmatblogg.blogg.se

Jennys_matblogg
Reply to  Izzy
10 år sedan

Tack, Antecknar alla tips för fullt 🙂

Cecilia
10 år sedan

Några tips kommer här

A second chance: Massor med dyra märkesväskor, skärp, smycken, skor och kläder till väldigt mycket lägre priser. http://www.asecondchanceresale.com

Under Brooklyn Bridge ligger detta ställe Brooklyn Ice Cream Factory. http://www.brooklynicecreamfactory.com

Pop-burger: http://popburger.com

Dean & Deluca: Finns på lite olika ställen, men den i SoHo är bäst. Det är en fin mataffär, med allt ifrån färsk frukt, kryddburkar, bakverk och bröd, till köksprylar, kokböcker och annat. http://www.deandeluca.com

Century 21: Ett flera våningar stort varuhus, med världens alla märken. Till outletpriser! Skor, smycken, väskor, plånböcker, inredning, resväskor, damkläder, barnkläder, herrkläder, allt. ALLT.

Woodbury Common Outlet: http://www.premiumoutlets.com/outlets/outlet.asp?id=7

Jennys_matblogg
Reply to  Cecilia
10 år sedan

Braiga shoppingtips – uppskattas 😀
Tack

Sara
10 år sedan

Nyfiken och undrar varför en del barn hoppar över en årskurs? 🙂

Jennys_matblogg
Reply to  Sara
10 år sedan

Nomi är född den 24 Januari , så det skiljer bara tre veckor från att hon skulle varit en 08:a. Det finns inte så många barn i födda i början av året på Nomis förskola, så hon känner sig lite större än dem.
Men mest beror det på att hon vill börja läsa , skriva och räkna mer nu. Därför tyckte vi att vi ville ge henne den möjligheten att få börja i förskoleklass ett år innan.
🙂

Johanna
10 år sedan

Har precis kommit hem från NY, har varit där 4 ggr varav 3 ggr med barnen.
En underbar stad med härlig atmosfär, blir kanon att åka dit på våren. Central Park är ett måste, gillar deras Zoo.
Freedom tower med world trade platsen var jättefin, tyckte absolut det var värt att gå dit. Visst, världens säkerhetspådrag men en otroligt fin plats.
Empire State Building är oxå häftig.
Ett tips är att förboka tex world trade eller Empire State Building innan, då går msn före i köerna och det kan spara lite tid.
Sen köper jag alltid på mig ex Bare minerals puder och cliniqueprodukter, essie nagellack superbilligt i USA
Ha så kul

Caroline
10 år sedan

Rekommenderar verkligen middag på
Markus Samuelssons restaurang http://redroosterharlem.com, härlig atmosfär och god mat! Gillar man mexikanskt är http://www.esquinanyc.com riktigt bra. Deras majskolvar är fantastiskt!

Jennie
10 år sedan

Shoppingtips: Om ni har gott om tid så kan ni åka till Woodbury Outlet, 1 timmas bussfärd. Där finns allt och till bra priser. Kan också rekommendera Marc Jacobs-butikerna som ligger på Bleeker St, alldelens bredvid ligger också Carries trappa från Sex and the City 🙂

Mathilda
10 år sedan

Brunch på the view (måste bokas innan), man sitter uppe i luften på en resturang som snurrar! Rätt dyrt men sååå värt det!

Nästa inlägg

Sista dagen på år 2013

17
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x